Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 22:40, 23 kwi 2013

Haniu, Aniu piękne kwiatki. Dziękuję bardzo.
Aniu, dokąd wywędrowały te tulipany? Za płot? U mojego taty są przebiśniegi, które też wywędrowały za ogrodzenie ogródka.
an_tre 22:51, 23 kwi 2013

Jolu wpadnij do mnie i poczytaj, na tej stronie dwa ostanie posty i na następnej dwa pierwsze
https://www.ogrodowisko.pl/watek/472-rajski-ogrod-ani?page=1000
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Pszczelarnia 14:10, 25 kwi 2013

Jolu, Wydawnictwo Reader's Digest "Ogród w doniczkach. Komponowanie, uprawa, pielęgnacja". Dużo kolorowych zdjęć i fajne opisy. Ja się zainspirowałam w tym roku do zestawienia bordo-czerwonego (koleusy, kordyliny, pelargonie) - biało - szarego (mrozy i te wszystkie inne zwisające szare i trawki szare) - czyli na mocną słoneczną ścianę.
Joku 22:22, 25 kwi 2013

Aniu poczytałam, już zauważyłaś. Napisałam odpowiedź u ciebie.

Ewa, dziękuję za namiary na książkę. Chyba nie mam, pewnie widziałam gdzie indziej. Ciekawa jestem twoich kompozycji. Bardzo lubię te o srebrnych, szarych liściach. Z trawami może być super.
dajana 23:59, 25 kwi 2013

Witaj Jolu ! Tworzysz nowy ogród? zdziwiłam się jak napisałaś ze jesteśmy na tym samym etapie Pamiętam Twój poprzedni ogród był śliczny. Będziesz szybsza ode mnie w tworzeniu bo ja mam wciąż przeszkody finansowe Wszystko co muszę wykonać przed ogrodem jest bardzo kosztowne .Wybrałam sobie styl domu który niestety zobowiązuje do zachowania konsekwencji i teraz muszę czekać.Póki co warzywami się zajęłam i porządkami .nic to nie przeskoczę tematu no chyba że wygram w lotto ale nie gram więc nic z tego Pozdrawiam cieplutko i zyczę dobrej passy i pięknej pogody
barbara_kraj... 00:16, 26 kwi 2013

Jolu, ciekawa jestem co w tym 'kamieniu' tworzysz?
hanka_andrus 08:30, 26 kwi 2013

Pięknie poukładasz te dróżki, to potem będzie już tylko ślicznie!
Joku 22:40, 26 kwi 2013

Dajano, zaczynam od początku i też mam przeszkody finansowe . Gdyby nie one to ogród już by istniał. A tak zbieram roślinę do roślinki i robię powoli. W Lotto nie gram. Więc i środki oszczędne. Już chyba u ciebie pisałam że lubię twój styl.

Basiu, Haniu dróżki a raczej murki idą bardzo powoli do przodu. Tworzy je kilka młodych chłopaków. Bo inaczej znowu latem nie byłoby mnie widać z dzikich zarośli . Mam nadzieję że niedługo będzie trawnik.
Przede mną wolny od pracy tydzień. Postanowienia są , jak będzie z realizacją czas pokaże. Jutro mamy dostać od znajomej duże tuje szmaragdy, które rosły na dużym tarasie.

hanka_andrus 22:54, 26 kwi 2013

No to będzie sadzenie i podlewanie. Jak rosły w donicach, to z przyjęciem nie będzie kłopotów.
barbara_kraj... 23:34, 26 kwi 2013

Tak, te kilka dni wolnych od pracy, to dla ogrodu radość
Nie wiem, jak z Twoimi zakwasami będzie, ale przypuszczam, że w czasie budowy kondycji nabrałaś