Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 20:32, 18 kwi 2013

Ewa, ja też je bardzo lubię. Dzisiaj widziałam maleńkie w trudnym do określenia kolorze beżowo - brązowo - żółtym, muśnięte fioletem. Już chciałam kupić ale w ostatniej chwili przyszło opamiętanie. . Wyglądały prześlicznie. Chyba jakaś nowa odmiana bo wcześniej ich nie widywałam.
Dasia 21:10, 18 kwi 2013

Milutkie bratki
Doczytałam, że ogród tarasowy planujesz, to urozmaica mały ogródek, ciekawie będzie.
bogumila 21:24, 18 kwi 2013

Jolu,ładne tarasiki planujesz...będzie ciekawie...pozdrawiam.
Joku 21:26, 23 kwi 2013

Chciałabym nieśmiało się przypomnieć. Może kilka zdjęć z dodatkowych atrakcji związanych ze szkoleniem pomiędzy Łodzią i Warszawą (zawsze znajdzie się jakaś ogrodnicza atrakcja). Tym razem po drodze miałam Skierniewice. Marzenie przed laty ze względu na odbywające się co roku kiermasze. Odnalazłam Instytut Ogrodnictwa (niestety, sprzedają rośliny tylko w ilościach hurtowych ), podziwiałam dorodne iglaki w mijanych ogrodach. A nawet w powrotnej drodze przejechałam przez Rogów i Lipce Reymontowskie.
Napotkana po drodze szkółka z bogactwem roślin wszelakich

Joku 21:31, 23 kwi 2013

Co nieco kupiłam, ale brak mi czasu na zrobienie zdjęć. Zdjęć z ogrodu też brak (zresztą ogrodem tego miejsca nazwać jeszcze nie można).
AgnieszkaW 21:54, 23 kwi 2013

Bardzo ciekawe połączenie muru ceglanego z metaloplastyką i fajnie zaaranżowane ławeczki. Pozdrawiam
Jolu
hanka_andrus 22:00, 23 kwi 2013

Ławeczki super wkomponowane w otoczenie!
Dobrze, że znalazłaś trochę czasu na co innego, niż praca,
Pozdrawiam.

Bogdzia 22:02, 23 kwi 2013

Jolu a gdzie ta szkółka była? To moje okolice ., moze bym kiedyś podjechała?Ładnie tam.
an_tre 22:36, 23 kwi 2013

Jolu widzę, ze łączysz praktyczne z przyjemnością pokazałaś ciekawe miejsce Pozdrawiam

ode mnie masz tulipanki co nie chciały rosnąć na rabacie i wyemigrowały z niej chyba przy pomocy nornic

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 22:39, 23 kwi 2013

Bardzo mi się podobał ten ogród przy szkółce. Bogdziu, to na trasie ze Skierniewic do Rawy Mazowieckiej. Miejscowość jeżeli dobrze zapamiętałam to Nowy Dwór Parcela, niemal przy samej szosie. Wybór roślin spory. Przeważają krzewy i drzewa, ale było też sporo róż (niestety, oznaczone na metkach tylko kolorami i grupami -rabatowe, pnące, itd), bylin.
Po drugiej stronie drogi nieco mniejsza szkółka z podobnym asortymentem.

Ten ceglany płot trochę mi nie pasował do całości, ale sam w sobie oryginalny. Pewnie inaczej wygląda wtedy gdy jest zielono. Ławeczki fajne, różne murki z cegły. Dla mnie temat na czasie, jako że aktualnie "robię" w kamieniach).