Anitko, do niedzieli nie dam rady.. a akurat ten kawałek mnie nagli, bo od pn, ruszamy z nawadnianiem.. potem już nie przerobię..
mam zdjęcie z boku:
tu ww miarę widać, że moja koncepcja zakładała powiedzmy łuk.
Obsadzenie w pierwszym rzędzie łuku począwszy od granitowej opaski domu wzdłuż krótszego boku tarasu (taras wystaje poza obrys ściany jakieś 2 metry, widać to na rysunkach wcześniejszych) aż do końca łuku - trawy i żurawki.
W drugiej linii począwszy od linii obrzeża tarasu do końca łuku - bukszpany (tu miała być rabata żwirowa). Na końcu łuku miało być ciurkadło...
W zasadzie "prawie:" jest ok, ale kusi mnie, żeby rośliny rabata zachodziła bardziej na przód tarasu i dać tam jakieś kuliste ciurkadełko małe ... może to błąd..? Bo ten kawałek jest totalnie nieregularny... a jeszcze dookoła tarasu jest zrobiona opaska z białej kostki brukowej (widać ją na zdjęciu.)
Mam jeszcze widok z góry, ale robiony jeszcze bez nasadzeń i kształt rabaty jest inny
Problem to kształt tego kawałka i opaski - dwie wykonane z różnych materiałów, co doprowadza mnie czasami do stanu rozpaczy.... no i moje zakusy wyciągnięcia rabaty na przód tarasu ...
No to teraz chyba już nic nikt nie zrozumie, bo sama się gubię...