Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

TheMagda 10:21, 05 cze 2013

Moniika napisał(a)
Fajne nowości a u mnie ciągle sucho...martwię sie o trawę i drzewa. Każdy ma swój krzyż
Pozdrawiam M

A to nowina!! Nie miałam pojęcia, że w tym kraju uchowało się jakieś miejsce, w którym nie leje od tygodnia co najmniej.
TheMagda 10:23, 05 cze 2013

Joaska napisał(a)
Wow Magda i takie ogrodowiskowe ilości

Midas Touch to cudna żurawka !!!! też ją mam dość szybko się rozrasta będziesz miała co dzielić za rok no i cudnie się przebarwia zależnie od pory roku.
Reszta też super
a ja dzisiaj zdobyłam szałwię omszoną w OBI za 2,98 wzięłam 3 sztuki w najlepszej kondycji , a i tak z nich zrobię więcej sadzonek

No staram sie teraz kupować właśnie ogrodowiskowe ilości a nie po sztuce
Midasa kupiłam tak na próbę i ciesze, się że to dobry wybór. Dokupiłam jeszcze 4 i mam już 9. Istiotnie, zauroczyła mnie ta żurawka i rośnie dosłownie w oczach.
Szałwię tez mam, ale tylko 4 sztuki, dokupię z pewnością bo jest super
TheMagda 10:24, 05 cze 2013

Katarzynka604_ napisał(a)

Rety a u Ciebie jak zawsze cudeńka

Dziękuje pięknie
TheMagda 10:29, 05 cze 2013

nl_kinia napisał(a)
Midas Touch mnie urzekła i chyba muszę dopisać do listy chciejstw
tą czerwoną chyba mam, ale pewna nie jestem, bo jak ją zidentyfikowałam, to nigdzie nie zapisałam nazwy, więc teraz jest znowu nn ale potwierdzam, że za rok wszystkie bedą już ogromne - jestem szczerze zdumiona tym jak one szybko i ładnie rosną!

strzygłaś już bukszpana w tym roku? ciekawa jestem jak to się robi, bo ja na razie tylko się przymierzam, ale jakoś boję się zaczynać, bo nie widzę tej "kulki" którą ma zostać po strzyżeniu ahahahaha no i czekam na słoneczko, więc jest czas na przymiarki

Fajnie, fajnie, cieszę się w takim razie jeszcze bardziej, że kupiłam tego Midaska

Kiniu ze smutkiem oznajmiam, ze mój bukszpan padł zimą Sądzę że z przesuszenia, bo nie podlewałam roślin na strychu zimą Trudno, człowiek uczy się na błędach.;/
W niedzielę jadę do Mokrego i chcę własnie kupić trochę bukszpanów jak będą w normalnej cenie.
U Danusi w wątku był ostatnio rysunek jak ciachać w kulkę. Sprawdź koniecznie
Buziam :*********
Pszczelarnia 11:13, 05 cze 2013

Skrzynia piękna - w takiej miałam rozsadnik kiedyś i ostróżki miały się dobrze.
nl_kinia 13:57, 05 cze 2013

kochana, ileż ja się już naczytałam jak bukszpana ciąć!!! ale co z tego, skoro nijak tego w praktyce na moich nie widzę

szkoda, że Ci padł pewnie tak jak mówisz, za sucho mu było
mój najmniejszy w połowie zmarzł, więc mam takiego czupurka teraz, który bardziej straszy niż zdobi ... ech
Mala_Mi 22:24, 05 cze 2013

Pennisetum setaceum Rubrum - nie zimuje, nawet pod okryciem, kilka prób i każda legła w gruzach.... na zimę do środka... tak nie próbowałam bo nie mam takeigo chłodnego ale nie minusowego pomieszczenia.
Mala_Mi 22:24, 05 cze 2013

Gdzieś nie pada..... myślałam, że tylko w Afryce
TheMagda 13:17, 06 cze 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Skrzynia piękna - w takiej miałam rozsadnik kiedyś i ostróżki miały się dobrze.

Dzięki, czy taka piękna to nie wiem ale bardzo je lubię, bo mam 2
TheMagda 13:18, 06 cze 2013

nl_kinia napisał(a)
kochana, ileż ja się już naczytałam jak bukszpana ciąć!!! ale co z tego, skoro nijak tego w praktyce na moich nie widzę

szkoda, że Ci padł pewnie tak jak mówisz, za sucho mu było
mój najmniejszy w połowie zmarzł, więc mam takiego czupurka teraz, który bardziej straszy niż zdobi ... ech

Ja chyba Andrzeja zagonię do strzyżenia jak przyjdzie co do czego. On jest precyzyjniejszy i cierpliwszy (i w razie czego to będzie na niego)