Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 13:07, 19 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Ach, pomarańcz jest the best!

Dzięki
Utwierdziłyście mnie, Kochane dziewczyny, że mój pomysł jest niegłupi
Dzisiaj zatem sadzę.
Mirka 13:23, 19 wrz 2014

Pomysł trafiony i wiele głosów za A propos pracy ciekawe kiedy nas z niej wywalą jak się zorientują że my po O grasujemy:
MarzenaG 13:31, 19 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Pomysł trafiony i wiele głosów za A propos pracy ciekawe kiedy nas z niej wywalą jak się zorientują że my po O grasujemy:

Haha.. dokładnie to samo pomyślałam przed chwilą
Milka 14:08, 19 wrz 2014

Tess napisał(a)

Irenko, błagam ja się nie mogę tak (tu zniżam głos do szeptu...) w pracy śmiać!
Nomen omen, jakbyś o mojej sąsiadce pisała
Fajna dziewczyna, ale co mnie widzi w ogrodzie, to oczy ma jak spodki

ha, ha...ale się uchichrałam, ciekawa jestem, co ona myśli i czy odważy się w końcu zapytać
Milka 14:10, 19 wrz 2014

Toszka napisał(a)

Milka, ja też jeszcze w zeszłym roku trzepałam... dopóki po takim trzepaniu nie zerknęłam do środka - masa, czasami aż pleśniejących liści była u podstawy, lub w rozgałęzieniach łodyżek... istny raj dla patogenów. Inna sprawa jak trzepać skutecznie kulkę 80cm średnicy...?
a że jestem leniwa z natury to złapałam "pomocnika" który robi to szybko, czysto i przyjemnie... i odnoszę wrażenie, że buksy teraz są bardziej przewiewne i dzięki temu i zdrowsze..., a i ślimaki nie mają już czego tak pałaszować

Toszka, no ja już załapałam, będę je odkurzać, aż się boję, co mój mąż powie, on chory, ale powie, ze mnie chyba choroba dopadła, odeślę go do tego postu
makkasia 14:40, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)
O rany, Tess, jak ja pójdę z tym odkurzaczem, to mój M. i sąsiad podglądacz pomyślą, że mam nierówno pod... ale może, jak się ciut ściemni i ja polecę?

Ja używam starego odkurzacza ale jako dmuchawy. Wiosną wydmuchuję stare igiełki z modrzewia ...i też na mnie patrzyli jak na porypaną ...ale już się przyzwyczaili, że ja nienormalna jestem
i wiecie co? u nas w ogródkach to jeszcze parę lat temu ziemniaki i ogórki rosły a teraz prawie każdy ma przedogródek reprezentacyjny
Tess 16:04, 19 wrz 2014

Milka napisał(a)

ha, ha...ale się uchichrałam, ciekawa jestem, co ona myśli i czy odważy się w końcu zapytać

Myśli, że mam niegroźnego fioła
A przedwczoraj zapytała, czy ja ogród do jakiegoś konkursu zgłosiłam, bo codziennie po pracy ogród "muskam", choć już jest taki wymuskany
Żeby ona wiedziała, jak to z tym wymuskaniem u mnie kiepsko...
Tess 16:07, 19 wrz 2014

makkasia napisał(a)

Ja używam starego odkurzacza ale jako dmuchawy. Wiosną wydmuchuję stare igiełki z modrzewia ...i też na mnie patrzyli jak na porypaną ...ale już się przyzwyczaili, że ja nienormalna jestem
i wiecie co? u nas w ogródkach to jeszcze parę lat temu ziemniaki i ogórki rosły a teraz prawie każdy ma przedogródek reprezentacyjny

Nom, do wszystkiego można ludzi przyzwyczaić
A ogrody w polskich wsiach, miastach i miasteczkach rzeczywiście pięknieją.
Niewątpliwy wpływ takich forów jak O.
Bo idę o zakład, że czyta więcej osób, niż ma tu wątki.
Tess 16:13, 19 wrz 2014

Dziewczyny, planuję w miejscu mojej pseudobylinówki taką rabatę:

Kule szmaragdy (made in Tess, chyba, że uda się kupić cisy, co bardzo wątpliwe), z tyłu miskanty, w nóżkach kiścienie zeblid, przed nimi żurawka Kassandra).
Miejsce słoneczne.

Może być?

Jest jeden problem - plecki. Za tą rabatą jest ogródek Babci Danusi, a konkretnie łan piwonii. W lecie będzie zasłona z miskantów. W zimie - nic.
Szarpnąć się pewnie trzeba na cisy fastigiaty?
kaisog1 16:42, 19 wrz 2014

Jak na cisy to nie Fastigaty.... Jak żywopłot to żaden kolumnowy cis. Ja bym zrobiła plecki...