Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 20:29, 10 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Na razie nic nie zmieniaj. Róże a i owszem piekne ale....
Zimą będzie łyso a bukszpany cały rok piekne....
Róże potrzebują slońca a tam tyle nie ma...

Poczekaj, przemyśl zimą, nich sobie roślinki porosną. Może dodaj trawki: stopy lub carexy.

Marzenko o różach myślałam ale żeby dodać je do tych bukszpanów .
Poczytałam jest trochę róż do półcienia
Ale Basi propozycja tez fajna .....,może wystarczy za tuje posadzić coś większego

Zimę przeczekam tak jak jest ,bo na ta chwile to nawet nie mam gdzie przesadzić tego co tam rośnie

BarbaraM 07:17, 11 lip 2013

Ewa,jak na mój gust to za duży młyn na tak małej powierzchni.
Dlatego prosiłam Cię żeby zabrać te drobiazgi
Wyrazisty styl jest tam bardzo potrzebny.

ewa004 10:12, 11 lip 2013

Ładnie Basiu rewolucja jest pewna
beta 10:26, 11 lip 2013

widzę, że zmiany się szykują?...znając życie po wekendzie będzie nowa odsłona tej rabaty....

pozdrawiam
Mala_Mi 15:56, 11 lip 2013

Ewuś, gorszej graciary i bałaganiary ode mnie nie ma... przy pifku mogłybyśmy sobie pogadać

Ale też uważam, że jest tu za duży misz-masz

teraz rośnie tam tuja na pniu ,5 małych kulek ,2 duże kulki i stożek,

może kulki pogrupuj... na środek coś bardziej wyraźnego, bo te kulko-stożki sie gubią w tym wszystkim... za mała różnica w pokroju i wysokosci i się wszytko zlewa.. i to robi ten bałagan..

Ale ja się nie znam.. to moje odczucia... zestaw roślin jest fajny .. i raczej tu róży bym nie dawała... a coś zamiast tujki na pniu wyższego, wyraźniejszego, mniej zlewającego sie z kulkami..

Drobiazgi biżuteryjne też twierdzę że trzeba było usunąć...

Sorki..ale uważam, że dobrze myślisz, że coś nie gra... bo to moje też takie odczucie... jest niebo a ziemia w tym co było, a jest ...... ale przecież dążymy do ideału

Jest naprawdę już fajnie, a może być super fajnie .... niestety Danuśka i parę innych dziewczyn podnoszą nam poprzeczkę, że widzimy teraz wszystkie nawet małe zgrzyty
Mala_Mi 16:08, 11 lip 2013

Patrzę jeszcze raz.... i co mnie gryzie
wszystkie kulki są rozrzucone bez układu - chaos
kulka z tujki i kulka z bukszpanu podobnej wielkości i koloru gryzą sie ... i nie pasują z sobą..albo bukszpan, albo tuja..
żurawki za mało kontrastowe.. daj trochę żółtych, czy czerwonych, wniesiesz zróżnicowanie koloru i faktury, tak wszytko się zlewa
dociągnij zywopłot z frontu do końca.. jak masz tam przetaczniki to daj je w kupie za jakaś kulką... bo tak siedzą jakbyś nie miała co z tym zrobić i wetknęła w wolne miejsce..

I to mnie gryzie w tym układzie..ale ja jak Ty.. wiem, że gryzie, nawet dojdę co..tylko nie potrafię tego zmienić I stad kopie, przesadzam i robię manewry wojsk od paru lat.... i co gorsza wcale na lepsze nie zmieniam, bo mam naturę kokoszki.... chciałabym wszystko , bo wszytko mi sie podoba. I komuś mogę podpowiedzieć, że coś nie halo, a u siebie mi wszystkiego żal wyrzucić.. a przesadzać nie mam już gdzie

Spróbuj to jakoś inaczej pogrupować...

ewa004 17:28, 11 lip 2013

Aniu powiedziałaś głośno dokładnie to samo co ja myślę ,i jak mogę się gniewać ,za co ? że chcesz pomóc
Uważam że słodzić można jak jest za co a jak nie ma to walić z grubej rury
Tego oczekuję i za to was kofffffam

Biżuteria już wyleciała zostały tylko lampki i doniczka z białą pelargonią

Aniu i masz racje że teraz jest dużo ładniej niż było ,ale w miarę jedzenia apetyt rośnie
Pisałam już to była moja pierwsza zmiana ,napaliłam się i tak trochę bez pomyślunku to zrobiłam ,dlatego teraz zmiany będą jak już będzie wiadomo że to jest to

I właśnie ,wiem że nie gra ,ale nie wiem jak to zmienić ,i tak jak piszesz jak jestem w innym ogrodzie to zamykam oczy i widzę to .....a u mnie widzę ciemność

Żurawki jak tylko wywalę begonie jednoroczne pójdą na obrzeża ,tam zostanie tylko marmoladka jest śliczna

Wierzę że mnie z tym nie zostawicie i pomożecie mi to ułożyć

A piwka się kiedyś napijemy koniecznie
ewa004 17:45, 11 lip 2013

Dzisiaj żon wyjeżdzał w interesie i zabrał mnie jako żywe radio
Jedziemy, patrzę szkółka ,mała bo mała ale jest
Zerkam w stronę mej miłości a on nic nie wzruszony
Ale w drodze powrotnej , mówi no dobra zajedziemy ale tylko na chwilę
I uwaga ......MAŻ MI KUPIŁ ..
Dwie trawki ale nie wiem jakie ....ale ładne
Opryskiwacz bo stary się zepsiuł
i siarkę granulowaną na nornice ,ale nie zabije ich tylko pogonię do sąsiada

Nie poszalał ale jak na pierwsze jego zakupy w ogrodniczym może byc