Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

agatanowa 22:13, 05 cze 2014

ewa004 napisał(a)
...w różu w ogrodzie się zakochałam

A róz w połączeniu z szarościa i bielą to już moim zdaniem cudo

rozumiem Cie doskonale! Ja właściwie tylko róż i biel mam w donicach (już drugi rok), tyle że ja mniej intensywny ten róż daję

wspaniałe Twoje donice i oczywiście dobór roslin w nich
Agania 09:37, 06 cze 2014

Doniczusie popieściłaś, zresztą jak wszystko

Buziak
ewa004 16:16, 06 cze 2014

kaisog1 napisał(a)
Ewa co do żurawek..... u mnie było to samo. Nie wiem co to ale efekt był taki, że żurawki musiałam wywalić. Te co Ci szwankują wywal resztę Topsinem opryskaj dla pewności.

Gosiu za Twoją rada wykopałam dzisiaj podejrzane zurawki i ..

Przeszukałam całe korzenie i już wydawało mi się że nic nie ma ,ale znalazłam .
Wyglądało to coś jak malusieńka dżdżownicę ,i parę sztuk tego znalazłam w korzeniach i ziemi .
Poczyściłam żurawki ,podzieliłam i posadziłam do doniczek ,resztę podlałam dość mocno Topsinem ,wlałam nawet bezpośrednio do ziemi .

ewa004 16:18, 06 cze 2014

Syla napisał(a)
Ewuś , nie poradzę nic na te Twoje żurawki ... Może z nadmiaru wody ? trudno powiedzieć albo choroba grzybowa .... Nie wiem ...

Napisałaś , że lubisz jak masz coś kupować .... co najwyżej wpiszesz żurawki na listę oczekiwanych zakupów lub zamienisz na coś innego

Takze Sylwia chyba przyczynę już znalazłam.
Jak reszta zurawek mi zdechnie to już przestanę się z nimi bawić.
W zeszłym roku pięknie i zdrowo rosły ,żadnego robactwa nie było .
ewa004 16:19, 06 cze 2014

Ciociu Gosiu ,Beatko buziaczki dla was
ewa004 16:23, 06 cze 2014

Agatki koffane ,donice z różem też są w moim typie ,i pewnie nie raz w moich cudnych szarych donicach zagoszczą
Tess 20:42, 06 cze 2014

A ja to co, niewidzialna jestem, czy jak????
ewa004 21:57, 06 cze 2014

Oj Tesiulka dla Ciebie kochana to ja musiałam iść sprawdzić jaka hortkę kupiłam żeby Ci odpowiedziec No i jak poszłam to tu chwast tam chwast i dwie godziny zleciało a hortke nie wiem dalej jaka kupiłam

Także kochana nie zlekceważyłam Cię tylko chciałam przygotować się do odpowiedzi
ewa004 22:23, 06 cze 2014

Wiecie co ja doszłam do wniosku że im bardziej dbam o rośliny ,daje im nawozy ,opryski to one są coraz bardziej na wszystko wrażliwe.

Mój największy bukszpan jak rósł sobie zapomniany bez grama nawozu przez dziesięć lat to był zieloniutki i piękniutki .
Może i wiedział co to mszyca i grzyb, ale wtedy ja nie wiedziałam więc rósł sobie spokojnie
Jak go dwa lata temu przesadziłam na bukszpanowa ,to nie rośnie ,gzyb i mszyce ma na przemian i wygląda jak półtora nieszczęscia

żurawki przez dwa lata rosły sobie spokojnie ,jak zaczęłam nawozić ,dzielić chuchać, dmuchać to przylazły opurchlaki i je wpierdzielaja .

Juzia 22:31, 06 cze 2014

ewa004 napisał(a)
Wiecie co ja doszłam do wniosku że im bardziej dbam o rośliny ,daje im nawozy ,opryski to one są coraz bardziej na wszystko wrażliwe.

Mój największy bukszpan jak rósł sobie zapomniany bez grama nawozu przez dziesięć lat to był zieloniutki i piękniutki .
Może i wiedział co to mszyca i grzyb, ale wtedy ja nie wiedziałam więc rósł sobie spokojnie
Jak go dwa lata temu przesadziłam na bukszpanowa ,to nie rośnie ,gzyb i mszyce ma na przemian i wygląda jak półtora nieszczęscia

żurawki przez dwa lata rosły sobie spokojnie ,jak zaczęłam nawozić ,dzielić chuchać, dmuchać to przylazły opurchlaki i je wpierdzielaja .

Też mi się tak wydaje
Łączę się w bólu...
Juziam!