Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 23:15, 13 lip 2012

Diana napisał(a)
Agnieszko mam nadzieję że szybko odzyskasz pieniążki...........
życzę mimo wszystko udanych wakacji
domyślam się że to ciężki orzech do zgryzienia............pieniążki wydane, wyjazdu nie będzie, dzieciaczki czekają i trzeba kombinować na ostatnią chwilę licząc na to że biuro podróży zwróci gotówkę........
uśmiechu i dobrego nastroju życzę

...dzięki, wielkie..już to przebolałam...może odda ...za rok..
...na Ogrodowisku zawsze mam nastrój
agata_chrosc... 23:28, 13 lip 2012

Witaj! Wszystko obejrzałam i poczytałam trochę. Widzę, że nie jesteś zadowolona z projektu. Ja uważam, że wcale nie jest zły. A basen odkryty to w ogóle jest bardzo ryzykowny pomysł w polskim klimacie. Znam kilka osób, które takie baseny mają i wszystkie, bez wyjątku, żałują decyzji o jego budowie. To bardzo pracochłonne i kosztowne, a dni, w których się z niego korzysta jest bardzo niewiele. Ale to pewnie trzeba się samemu przekonać. Nasadzenia wyglądają bardzo sympatycznie, a ilośc lamp można zredukować. Chyba lepiej wykorzystać projekt, zmodyfikowac, co z resztą zazwyczaj się robi, niż zamawiac coś od początku bez pewnosci , że tym razem spełni oczekiwania. Nie wiem czy widziałaś ogród Domi? Ona ciągle podkreśla, że nie była i nie jest zadowlona z projektu, nieco go zmieniła, a ogród ma taki, że wszyscy tam tylko wzdychają i oczy przecierają.
No i szukałam tej limby, ale chyba na starośc ślepnę. Gdzie ona jest? Pozdrowienia
baraga1904 23:36, 13 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj! Wszystko obejrzałam i poczytałam trochę. Widzę, że nie jesteś zadowolona z projektu. Ja uważam, że wcale nie jest zły. A basen odkryty to w ogóle jest bardzo ryzykowny pomysł w polskim klimacie. Znam kilka osób, które takie baseny mają i wszystkie, bez wyjątku, żałują decyzji o jego budowie. To bardzo pracochłonne i kosztowne, a dni, w których się z niego korzysta jest bardzo niewiele. Ale to pewnie trzeba się samemu przekonać. Nasadzenia wyglądają bardzo sympatycznie, a ilośc lamp można zredukować. Chyba lepiej wykorzystać projekt, zmodyfikowac, co z resztą zazwyczaj się robi, niż zamawiac coś od początku bez pewnosci , że tym razem spełni oczekiwania. Nie wiem czy widziałaś ogród Domi? Ona ciągle podkreśla, że nie była i nie jest zadowlona z projektu, nieco go zmieniła, a ogród ma taki, że wszyscy tam tylko wzdychają i oczy przecierają.
No i szukałam tej limby, ale chyba na starośc ślepnę. Gdzie ona jest? Pozdrowienia

..jest , jest limba, nawet dwie...ale jakoś ich jeszcze nie sfociłam..może jutro...one mają tylkoniecały metr ( na razie hihi)...
..basenu nie bedę budowac tylko plac pod basen ze żwirowa plażą ...basen bedzie a właściwie jest składany no bo wiadomo - ten nasz klimat.
...z projektu trochę skorzystam ale tylko trochę...Ogród Domi jest rzeczywiście super...
agata_chrosc... 23:43, 13 lip 2012

No to ja myslę, że takie miejsce pod basen, które większość roku stoi puste, to nie koniecznie będzie fajnie wyglądać blisko domu. Może pomysł, żeby sobie do niego podejść troszkę i zasłonić go troszkę, nie jest wcale taki zły. Nie wiem jak tam strony świata u Ciebie. Słońce w lecie jest jak wiadomo dość wysoko. Trudno się z tych grafik zorientować skąd świeci słońce i czy te nasadzenia faktycznie je zasłaniają. ALe tak ogólnie to potencjał jest i teraz tylko dopracowywać szczegóły
baraga1904 23:50, 13 lip 2012

...basen otoczony jest w projekcie wysokimi iglakami - sosna limba, świerk brewera, serbski i kłujacy...kierunek -południe...myslę że z Waszą pomocą dopracujemy wszystko...do wiosny mamy czas - przychodzi firma kłaśc ścieżki i placyk pod basen.. pokażę też szczegółowo plan nasadzeń w/g projektu...
agata_chrosc... 23:54, 13 lip 2012

No to pokazuj i zawsze co ileś tam głów to nie jedna
baraga1904 00:00, 14 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No to pokazuj i zawsze co ileś tam głów to nie jedna

pewnie...tylko moja już dzisiaj odmawia posłuszeństwa...albo raczej oka..
Mala_Mi 06:28, 14 lip 2012

Z biurem kicha..... od razu mi lepiej, że my w tym roku również nigdzie nie pojedziemy...

Stanę w obronie projektantki... dlaczego odebrałaś od niej taki projekt, który Ci się nie podoba...... Ja też kupiłam projekt...zrobiony do moich uwag i tego co chcę..... nawet mi sie pdobał, ,,,, ale potem się odpodobał. Mam żal do siebie, że chciałam coś i zamówiłam coś.....czego sama nie chciałam...
Agnieszko... projekt nie jest wcale taki zły....
Oddalenie basenu od domu.... bardzo dobre rozwiązanie...... mam basen i naprawdę nie jest to dekoracyjny element w ogrodzie...... chyba, że sie zrobi wpuszczany w ziemię Ja swój w tym roku upchnełam za choinki... niech sie woda dłużej grzeje, ale niech mnie nie drażni ta balia..... zdobyłam panel kaloryferowy, pomaluję na czarno i wodę z pompy do filtra puścimy przez ten panel.. szybko nagrzeje wodę.... Basen stoi 3 miesiące, a rok ma 12....

Dobry projektant, jest dobrym psychologiem i potrafi jeszcze pomyśleć, że to co mówi klient, to nie zawsze jest to co chce..... Sama piszesz, że projektatnka młoda...... ona dopiero uczy się psychologii....

Na poczatku forum oglądałam ogrody i patrzyłam na swój jak na jeża..... już mi przeszło.... bo to co jest fajne u innych .... u mnie nie musi pasować....
baraga1904 06:41, 14 lip 2012

asc napisał(a)

Z biurem kicha..... od razu mi lepiej, że my w tym roku również nigdzie nie pojedziemy...

Stanę w obronie projektantki... dlaczego odebrałaś od niej taki projekt, który Ci się nie podoba...... Ja też kupiłam projekt...zrobiony do moich uwag i tego co chcę..... nawet mi sie pdobał, ,,,, ale potem się odpodobał. Mam żal do siebie, że chciałam coś i zamówiłam coś.....czego sama nie chciałam...
Agnieszko... projekt nie jest wcale taki zły....
Oddalenie basenu od domu.... bardzo dobre rozwiązanie...... mam basen i naprawdę nie jest to dekoracyjny element w ogrodzie...... chyba, że sie zrobi wpuszczany w ziemię Ja swój w tym roku upchnełam za choinki... niech sie woda dłużej grzeje, ale niech mnie nie drażni ta balia..... zdobyłam panel kaloryferowy, pomaluję na czarno i wodę z pompy do filtra puścimy przez ten panel.. szybko nagrzeje wodę.... Basen stoi 3 miesiące, a rok ma 12....

Dobry projektant, jest dobrym psychologiem i potrafi jeszcze pomyśleć, że to co mówi klient, to nie zawsze jest to co chce..... Sama piszesz, że projektatnka młoda...... ona dopiero uczy się psychologii....

Na poczatku forum oglądałam ogrody i patrzyłam na swój jak na jeża..... już mi przeszło.... bo to co jest fajne u innych .... u mnie nie musi pasować....

...witaj Aniu....widzę że nie juz nie śpisz...mnie wyrwał ze słodkiego snu...mój pies
...sama nie wiem dlaczego odebrałam ten projekt, ale z drugiej strony miałam ją dusic żeby było po mojemu? może tak ...sama nie wiem...a w głowie gdzieś z tyłu były te piękne ogrodowiskowe cudeńka..i zakładalam pewnie że jak większośc kupujących projekt będę wprowadzac moje zmiany...itditp tysiące wątpliwości....a z tym basenem...sama nie wiem ..piekne to nie jest za grosz to racja ale o panelu kaloryferowym nie słyszałam, ciekawy pomysł
baraga1904 19:08, 14 lip 2012

...kilka fotek z wystawy kompozycji kwiatowych...dla odwiedzających...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies