Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 11:55, 05 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Ale ten placyk będzie zarąbisty ... Czy on będzie taki intymny???!.. Bo tylko jedną stronę widać na zdjęciu ...

...nie Eluś...ten placyk to tylko zakręt ...nie będzie tam intymnie raczej....no chyba że w domku narzędziowym powstającym obok
baraga1904 11:56, 05 wrz 2013

Bea napisał(a)
Chyba nam się należą zdjęcia okrągłego placku z innej strony

...jak ogarniemy tyły to pokażę...ale teraz to
baraga1904 11:59, 05 wrz 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Aga...fajnie wyszło
...ale jak daliście radę przesadzić tego berberysa?

...z tym przesadzaniem berberysa to był prawdziwy cyrk....przede wszystki strasznie kuł...oj...auc... co pięc sekund...nie wspomne o ciężych moich okresleniach...ale M. wymyślał sposoby i dało się...oby się tylko tam przyjął
baraga1904 12:02, 05 wrz 2013

...wczoraj do zmroku plantowaliśmy przywiezioną ziemię...i...zabrakło...jest strasznie głeboka ta rabata do uzupełnienia...na kolejny transport muszę czekac do wtorku...buuuu....to się kilkoma wrzoskami pocieszam i jakąś donicę na jesiennie zrobię...wyrzucam już też wszytskie letnie kompozycje...nie podobaja mi się i kocanka dostała chyba mączniaka... w sobotę przesadzmy dalej
13:29, 05 wrz 2013
baraga1904 napisał(a)

...Aniu jestem w szoku...Ty to naprawdę przeczytałaś.....a wielu sprawach to mamy podobnie ogrodowo...
...dziekuję za kciuki i odwzajemniam...
...pozdrawiam...

Byłam bardzo ciekawa co dalej,co dalej i tak strona za stroną i ogarnęłam cały wątek
Zdjęciami z Francji narobiłaś mi ponownego "smaka",byliśmy w Paryżu 15 lat temu i z miłą chęcią odwiedziłabym ponownie...
Będę do Ciebie zaglądać a teraz lecę sadzić kaliny..
Miłego dnia
13:40, 05 wrz 2013
baraga1904 napisał(a)
...wczoraj do zmroku plantowaliśmy przywiezioną ziemię...i...zabrakło...jest strasznie głeboka ta rabata do uzupełnienia...na kolejny transport muszę czekac do wtorku...buuuu....to się kilkoma wrzoskami pocieszam i jakąś donicę na jesiennie zrobię...wyrzucam już też wszytskie letnie kompozycje...nie podobaja mi się i kocanka dostała chyba mączniaka... w sobotę przesadzmy dalej

Większość ma problem z ziemią bo czeka na nią a my z kolei wywozimy ją z naszego ogrodu,tak było podczas robienia bruku,dwie wielkie przyczepy musiały od nas wyjechać i to całkiem fajnej czarnej ziemi.
Wszystkie dołki pod nasadzenia zaprawiam własnym kompostem i fajnym przerobionym obornikiem od sąsiada i znów problem co zrobić z tą ziemią z dołków..ech..zaczynamy ją wywozić do żwirowni dalszego sąsiada(oczywiście za jego pozwoleniem)
Mala_Mi 14:45, 05 wrz 2013

A ja ten cytat Danusi mam powieszony na ścianie... z fotografią Danusi ogrodu.... tak na wypadek jak sie strasznie zapominam..

Sztuka tworzenia pięknego ogrodu polega na wielkiej dyscyplinie. Jeśli się tego nauczysz, stworzysz piękny ogród. Jeśli nie - piękną kolekcję. A jeśli Ci całkiem nie wyjdzie - tylko kolekcję.
baraga1904 19:46, 05 wrz 2013

asc napisał(a)
A ja ten cytat Danusi mam powieszony na ścianie... z fotografią Danusi ogrodu.... tak na wypadek jak sie strasznie zapominam..

...muszę zapamiętac bo nie mam gdzie powiesic... złota myśl ogrodnika.....
baraga1904 19:48, 05 wrz 2013

Anulka napisał(a)

Byłam bardzo ciekawa co dalej,co dalej i tak strona za stroną i ogarnęłam cały wątek
Zdjęciami z Francji narobiłaś mi ponownego "smaka",byliśmy w Paryżu 15 lat temu i z miłą chęcią odwiedziłabym ponownie...
Będę do Ciebie zaglądać a teraz lecę sadzić kaliny..
Miłego dnia

...nasza pierwsza podróż do Francji miała miejsce 19 lat temu....byliśmy tam jako para teraz jako rodzina z dziecmi....to wspaniały kraj....i my tez tam jeszcze kiedyś wrócimy...
baraga1904 19:51, 05 wrz 2013

Anulka napisał(a)

Większość ma problem z ziemią bo czeka na nią a my z kolei wywozimy ją z naszego ogrodu,tak było podczas robienia bruku,dwie wielkie przyczepy musiały od nas wyjechać i to całkiem fajnej czarnej ziemi.
Wszystkie dołki pod nasadzenia zaprawiam własnym kompostem i fajnym przerobionym obornikiem od sąsiada i znów problem co zrobić z tą ziemią z dołków..ech..zaczynamy ją wywozić do żwirowni dalszego sąsiada(oczywiście za jego pozwoleniem)

...własny kompost już zużyłam...obornika też nie mam...ale podsypuję mieszankami z worka...no niestety....
...Ty to masz fajnych sąsiadów...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies