Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Radość dla oczu, pokarm dla duszy

Pokaż wątki Pokaż posty

Radość dla oczu, pokarm dla duszy

ZbigniewG 17:02, 05 wrz 2013

Natalia sprawdziłem u źródła to tak jak podejrzewałem świerk kłujacy przycinany w początkowym okresie teraz już sam się tak "prowadzi" a drugi to moje wymysł -wiosną go przesadzałem i został mocno przycięty następnej wiosny będę go już dopieszczał
Nati 18:00, 05 wrz 2013

ZbigniewG napisał(a)

Natalia sprawdziłem u źródła to tak jak podejrzewałem świerk kłujacy przycinany w początkowym okresie teraz już sam się tak "prowadzi" a drugi to moje wymysł -wiosną go przesadzałem i został mocno przycięty następnej wiosny będę go już dopieszczał

fajnie czyli można coś pomodzić samemu, ja teraz kupuję buk fountain purpurea i świerk inversa i niestety już nic nie wcisnę nie chcę robić sobie "śmietnika" z ogródeczka bo co za dużo to nie zdrowo, muszę to przemyśleć bo juz niektóre rzeczy wykopuję bo chcę nowe i brak i miejsca a dziłkę mam dopiero 2,5 roku jestem strasznie niecierpliwa a to zła cecha ogrodnika, twój ciekawy czekam na efekty zaglądam do ciebie codziennie bo tak mi imponują twoje nasadzenia że nie mogę się napatrzeć-przepiękne!! pozdrawiam cieplutko i dziękuję za info.
eda 20:59, 07 wrz 2013

wiiiitaj jestem ale u ciebie się dzieje mimo awari zdrowotnej kochana bużiaki slę piękne te astry tak na szybkiego zerknęłam
Nati 21:36, 07 wrz 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
wiiiitaj jestem ale u ciebie się dzieje mimo awari zdrowotnej kochana bużiaki slę piękne te astry tak na szybkiego zerknęłam

no w końcu juz nie mogłam się doczekać
eda 00:55, 08 wrz 2013

Nati napisał(a)

no w końcu juz nie mogłam się doczekać
zobacz moją relacje u Joli na spotkaniu czy się nie wygłupiłam buźiaki
iza_1611 18:32, 09 wrz 2013

Witaj Nati

bardzo dawno nie wchodziłam na forum - powód był prozaiczny - nie mogłam dać sobie rady zama z sobą a co dopiero zajmowanie się ogrodem.... no cóż czas leci a tu już jesień a ja dopiero zaczynam planowanie ogrodu...no może to za dużo powiedziane. Zaczynam podglądać co mają inni i jak zwykle u ciebie, bardzo mi się podoba. Obejrzałam cały wątek i widziała wszystkie fotki - masz super pomysły. Widziałam kilka uwag forumowiczów ale to wszystko szczegóły. Generalnie bardzo mi się u Ciebie podoba - chciałabym mieć taki ogród
Nati 18:46, 09 wrz 2013

iza_1611 napisał(a)
Witaj Nati

bardzo dawno nie wchodziłam na forum - powód był prozaiczny - nie mogłam dać sobie rady zama z sobą a co dopiero zajmowanie się ogrodem.... no cóż czas leci a tu już jesień a ja dopiero zaczynam planowanie ogrodu...no może to za dużo powiedziane. Zaczynam podglądać co mają inni i jak zwykle u ciebie, bardzo mi się podoba. Obejrzałam cały wątek i widziała wszystkie fotki - masz super pomysły. Widziałam kilka uwag forumowiczów ale to wszystko szczegóły. Generalnie bardzo mi się u Ciebie podoba - chciałabym mieć taki ogród

witaj,

na pewno ci się to uda jeśli to kochasz znajdziesz każdą chwilę żeby coś wspaniałego zaplanować i obsadzić a potem pielęgnować ,mój ogród nie umywa się do niektóych ogrodowiskowych ale ma dopiero ponad 2 lata więc mam nadzieję że za kilka lat będzie dopiero piękny efekt,, powodzenia ci życzę masz piękny kawałek ziemi do zagospodarowania
iza_1611 19:37, 09 wrz 2013

Dzięki za wsparcie.....
Natka nie wiem czy to jeszcze aktualne ale ostatnio walczyłaś z kretami
mam nadzieję, że to już nieaktualne ale gdyby coś to ja mam chyba dobry sposób na krety - NARESZCIE - otóż kup sobie taką pułąpkę

skopiowałam to zdjęcie z internetu, ale jest takie coś w marketach.

Najważniejsze jednak jest:
1. Nie dotykać gołymi rękami pułapki - konieczne rękawiczki
2. Obtoczyć pułapkę w błocie

wiem wiem pewnie teraz uśmiechasz się ale krety to sprytne osobniki i jak tylko poczują zapach człowieka to wykopią tunel dokładnie obok pułapki i po prostu ją zakopią
Nati 20:13, 09 wrz 2013

dziękuję ci bardzo nie wiedziałam że coś takiego jest na szczęście to był problem zeszłego lata w tym roku jest ok, zobaczymy za rok bo robiłam wszystko i nic nie zadziałało . dziękuję
Nati 20:23, 09 wrz 2013

mój nowy nabytek buk purple fountain