Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 16:45, 19 kwi 2013

Dzięki Kochani za odwiedziny i miłe słowo sama jestem ciekawa jak sie przyjmą moje nowe powojniki ale najbardziej czekam na efekty zaszłorocznych nasadzeń - w tym roku już powinny pięknie kwitnąć
Pozdrawiam serdecznie M
an_tre 20:21, 20 kwi 2013

Moniko oczarowałaś mnie tymi powojnikami też jestem ciekawa jak ci się zaaklimatyzują w ogrodzie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 01:35, 21 kwi 2013

Moniika napisał(a)

U mnie kwitną zamiast tulipanków cebulice i jeszcze inne mi z nazwy nieznane kwiatki
A to moje dzisiejsze zakupy 12 róż pnących

Monisiu co to za kwiatki na pierwszym zdjęciu? jakie róże pnące kupiłaś? ja kupiłam do warmińskiego Vyvan Penell i Veronice's Choice chyba napisałam dobrze?
Moniika 11:01, 21 kwi 2013

Na pierwszym zdjęciu śnieżniki mam ich pare "kępek" to są malutkie cebulki .
Dzięki Aniu za radę w sprawie hortensji już jej obciełam kwiatka
Róże kupiłam różne będę je sądziła u mojego taty nad morzem wymyślił sobie pergole obsadzoną różami pnącymi , to są : Sympatia , Abraham Derby, Uetersen, Compassion , Graham Tomas, Etiuda - prawdę mówiąc takie rodzaje jakie mieli ale ogólnie mi pasują ja sama nie mam najlepszej ręki do róż i warunki u mnie dla nich średnie, mam kilka ale bez rewelacji za to u mojego taty nad morzem rosną świetnie więc mam nadzieje na szybki i ładny efekt
Zamówiłam sobie kolejne powojniki tym razem nie zapomniałam o Celine i powojniku jesiennym
Aniu Antre będę Wam relacjonowała postępy moich nowych powojników pozdrawiam serdecznie m
monteverde 22:00, 21 kwi 2013

Moniko Graham Thomas nie jest pnącą, a Celine to jaki? ja na razie nie kupuje zobaczę co będą mieli w St, Polu nie mam białych śnieżników tylko niebieskie i wrzosowe
Moniika 12:26, 22 kwi 2013

Ten Graham T jest pnący zdecydowanie nawet w internecie go znajdziesz żółte kwiaty rodz. Climbing , Celine to powojnik Cecile tylko źle mi sie wpisało ! Taki jak u Ciebie - niebieski zwisające kwiatki , co mi go u mnie na 33 stronie wkleiłaś
hanka_andrus 19:38, 22 kwi 2013

Zestaw róż powalający, o powojnikach marzę, ale nie wiem z jakiej grupy najlepiej by u mnie rosły. Na razie mam górskiego w kolorze tradycyjnym.ni to niebieski, ni to bordo.
Moniika 20:04, 22 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zestaw róż powalający, o powojnikach marzę, ale nie wiem z jakiej grupy najlepiej by u mnie rosły. Na razie mam górskiego w kolorze tradycyjnym.ni to niebieski, ni to bordo.

Haniu !! moim zdaniem nie ma piękniejszych roślin i właściwie nie mam z nimi żadnych problemów musisz sie kiedyś skusić na któregoś poza tym górskim :
Robertop 20:40, 22 kwi 2013

Witam, Piekny masz ogród. Taki ogrom kwiatów. Powojniki są ekstra. Nie moge doczekać się zdjęć z lata. Pozdrawiam.
Moniika 20:41, 22 kwi 2013

Robercie dzieki za rewizytę i miłe słowa M