Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

hanka_andrus 19:52, 30 cze 2013

Moniko, róże śliczne, i te białe, i te różowe! U Ciebie nie ma brzydkich roślin!
bogumila 19:58, 30 cze 2013

Róże piękne! To pod Twoim wpływem zachorowałam na clematisy...miałaś rację,nie ma końca...kupiłam następnego...pozdrawiam.
monteverde 20:14, 30 cze 2013

Monisiu śliczne różyczki, zapisywanie to dobry zwyczaj szkoda, że wszystkie nn pozdrawiam
Rench 22:38, 30 cze 2013

Wspaniałe róże,powojniki .... Pięknie !
Pozdrawiam
Moniika 21:02, 02 lip 2013

Haniu, Reniu, Aniu - dzięki
Bogusiu - a jakiego znów dokupiłaś ? Moja Beata zachorowała wyglada jak uwiąd , troche mnie tym zmartwiła boje sie ze i inne zachoruja , jutro ją wytnę przy samej ziemi.
CZytalam u Ani ze spadł u Ciebie dziś grad i masz straty , mam nadzieje ze nie wielkie ... Strasznie mi przykro ...
Pozdrawiam Was serdecznie M
Pierwszy kwiat na Kiri Te Kanewe
I mój ulubiony widok aktualnie
hanka_andrus 21:07, 02 lip 2013

Oj! Chciałabym ,chciała! ale na moim wygwizdowie, dorosłyby chyba tylko do 1,5 m.

Cudowny widok!
Megi 21:26, 02 lip 2013

Moniko, jak zwykle piękne zdjęcia powojników, zwłaszcza, gdy przeplatają się różne odmiany, wygląda to o wiele bardziej zjawiskowo niż pojedyncze rośliny, chyba muszę dosadzić coś jeszcze do swoich - posadziłam je blisko siebie, ale dla efektu potrzebowałabym chyba coś drobnokwiatowego - ten biały drobniutki na ostatnim zdjęciu - jaka to odmiana ?
A może znasz coś godnego polecenia właśnie z drobnokwiatowych jako wypełniacz - miejsce słoneczne - najlepiej kwitnący mniej więcej o tej porze
Moniika 21:33, 02 lip 2013

Haniu , Megi dzieki u mnie na zdjęciu powyżej to powojnik mandżurski, a polecam o bardzo podobnych kwiatach Summer Snow - chyba ze ma rosnąć niezbyt mocno to wtedy mandżurski moze być bo Summer Snow szybko rośnie na kilka metrów i ma bardzo dużo liści , także zależy na czym bardziej Ci zależy . Tez mandżurski ładnie, delikatnie pachnie i nie ma strasznie dużo liści. Jak sądzisz jeden przy drugim musisz uważać - jak będzie za gęsto i za dużo liści zaczną chorować jak przyjdzie wilgoć ( brak przewiewu ) .
Pozdrawiam M

monteverde 21:52, 02 lip 2013

Moniika napisał(a)
Haniu, Reniu, Aniu - dzięki
Bogusiu - a jakiego znów dokupiłaś ? Moja Beata zachorowała wyglada jak uwiąd , troche mnie tym zmartwiła boje sie ze i inne zachoruja , jutro ją wytnę przy samej ziemi.
CZytalam u Ani ze spadł u Ciebie dziś grad i masz straty , mam nadzieje ze nie wielkie ... Strasznie mi przykro ...
Pozdrawiam Was serdecznie M
Pierwszy kwiat na Kiri Te Kanewe
I mój ulubiony widok aktualnie

Monika ładne zestawienia powojników, no i kwiat Kanewe piękny jak piwonia można pobrać kawałki powojników i je ukorzenić, u siebie wstawię instrukcję, wiatr poszarpał mi mojego Lemon Bells i jest przywiędnięty, u mnie też była burza i grad najpierw jak groszek, apotem jak laskowe orzechy, ale na szczęście kwiaty nie ucierpiały tylko mocno zmokły pozdrawiam, zapłakane Niobe przesyłam
Megi 21:56, 02 lip 2013

Moniko, one rosną na południowej ścianie domu, a u mnie jak wieje to właśnie w tą ścianę, raczej tam sucho i ciepło, mam nadzieję, że nie załapią grzyba