Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Rench 17:06, 13 paź 2012

Wpadłam i ja z rewizytą Masz piękne kwiaty wszystkie.Powojniki i róże przepiękne.
Mam nadzieję,że w przyszłości mój ogród też się tak ukwieci.
Ta szafirowa szałwia jest obłędna, muszę sobie taką zamówić na wiosnę.

Madzenka 21:21, 13 paź 2012

Moniika napisał(a)

Moniko cieszę się, że powróciłaś w ramiona ogrodowiczanek
Wszystkich przygnębia jesień po tak pięknym i ciepłym okresie jakim jest wiosna i lato ale uważam, że te pory roku są po to abyśmy jeszcze bardziej doceniały wiosnę i lato
Ja dizęki nartom jesienią nie moge doczekać się na nadejście zimy
A tak wracając do tematu ogrodowiskowego to gdzie kupujesz obornik?

Hej
też tak myślę, ze bardziej doceniam ciepło bo długo go nie ma
Jeśli chodzi o narty to owszem są pocieszeniem ale to tylko 10 dni (chyba ze Ty jeździsz więcej poza tym ostatnio dwa razy pod rząd mieliśmy pecha i pogoda pomimo regionu rzekomo gwarantującego super pogodę - było kiepska - (Livinio Włochy- było słońce ale -20 stopni !!!) tragedia nie dało się jeździć, rok wcześniej byliśmy w Austrii i jak na złość cały czas padał śnieg. Moja cała rodzina świetnie jeździ na nartach, - ja sama jestem bywalcem raczej tras niebieskich po prostu staram się za nimi nadążyć. W tym roku jednak po raz pierwszy od dobrych kilku sezonów ( również dlatego że ulubieni nasi "narciarscy" towarzysze zrezygnowali z wyjazdu) namówiłam męża żeby zamiast w góry w zimie pojechać ( kiedy u nas jeszcze bardzo zimno), w cieple kraje - córka mnie poparła a syn i tak już woli obozy narciarskie z kolegami niż narty z nami - więc polecimy na Wyspy Kanaryjskie. Taki mam plan. Co z tego wyjdzie - zobaczymy
Obornik - mam szczęście co roku- rozwozi nam pod domy Pan rolnik z jakiejś pewnie pobliskiej miejscowości. Jeździ traktorem i dzwoni do wszystkich- ja od kilku lat od niego biorę i jestem zadowolona. Oczywiście przekompostowany, właściwie bez zapachu - cena super także biorę.
Pamiętasz te maty w Nomi?? Wczoraj tam byłam i kupiłam 6 m na 1,4 m maty z wikliny na 69,9 zł. Będę ją cięła na kawałki. Wydawało mi się to tanio. Innych nie mieli , Pozdrawiam M

Moniko ja mam to szczęście, że do stoków narciarskich mam 2 godz jazdy i darmowy nocleg u mamy lub teściów a na dodatek przyjaciół z ktorymi spędzamy wieczory w JG
Zatem jeśli tylko jest zdrowie to nawet co weekend jeździmy ja nie zamienię ferii zimowych na wyjazd w ciepłe kraje i nawet jak brzydko jest to wypoczynek a Alplach regeneruje mnie i mam energię jak króliczek Energizer

O matach pamiętam ale Noemi też ich nękała i zero odzewu... Wiklinowe w bardzo dobrej cenie kupiłaś
Pana z obornikiem zazdraszczam
Moniika 22:34, 13 paź 2012

Marzenko jak to mawiają : de gustibus non est disputandum i dobrze bo gdyby było inaczej wszyscy lubili by to samo
Ja gdybym tylko mogła przenioslabym się gdzieś do Hiszpani lub Portugali
Pozdrawiam serdecznie M
Moniika 22:36, 13 paź 2012

Agnieszko i Renatko dziękuje Wam za wizytę i miłe słowa pozdrawiam
monteverde 22:57, 13 paź 2012

No właśnie Moniko na czas zimy na Teneryfie mieć dom i wracać wiosną, super sprawa Kobea pięknie kwitnie, a szałwia patens niebieska zwana otwarta jest byliną u nas jednoroczną, żeby ja przezimować trzeba przechowywać w pom.+ 5 st., kwitnie od sierpnia do października, stanowisko słoneczne gleba lekka Moniko musisz ją schować na zimę a ja dzisiaj się dowiedziałam , że przyszły do mnie czosnki i krokusy, a siedzę już 2 tydzień w domu, w poniedziałek mus sadzić
Rench 23:16, 13 paź 2012

No i szałwia szafirowa przezimowała
monteverde 23:48, 13 paź 2012

??????????????????????????????????
Rench 00:37, 14 paź 2012

Monika wczesniej napisała,że sprzedawca ją zapewniał iż ta szałwia jest wieloletnia. Co zrozumiałam że normalnie zimuje u nas w ogrodzie. A Ty Aniu własnie odpowiedziałaś w jaki sposób zimuje
monteverde 00:41, 14 paź 2012

Reniu te znaki zapytania to dla Moniki nie dla Twojej odpowiedzi
Rench 00:45, 14 paź 2012