popcorn
15:52, 03 lis 2012

Anito piękne zdjęcia jesienne! 
A kopce - brr 

A kopce - brr

....a  ja się zastanawiałam co lepsze w ogrodzie  - teraz wiem że krecik
....a  ja się zastanawiałam co lepsze w ogrodzie  - teraz wiem że krecik  to dobrze że tata u siebie wyłapał (miejmy nadzieję) wszystkie zanim się rozmnożyły.Przykre jest to ,że niszczą Twoją ciężką pracę ....Pewnie już znasz tą metodę(pewnie nie działa,ale może..) zakopać obornik (najlepiej koński) na głębokość do 1m. Co 2 tygodnie aż do zmarznięcia ziemi i na wiosnę odkopać obornik i przeszukać . Turkucie podobno chowają się tam przed zimą....tak sobie myślę że ta metoda może działać przy kilku sztukach a nie przy takiej ilości jaką Ty posiadasz -jak zostanie jedna i złoży jaja -to  walka z wiatrakami- tak jak napisałeś.
to dobrze że tata u siebie wyłapał (miejmy nadzieję) wszystkie zanim się rozmnożyły.Przykre jest to ,że niszczą Twoją ciężką pracę ....Pewnie już znasz tą metodę(pewnie nie działa,ale może..) zakopać obornik (najlepiej koński) na głębokość do 1m. Co 2 tygodnie aż do zmarznięcia ziemi i na wiosnę odkopać obornik i przeszukać . Turkucie podobno chowają się tam przed zimą....tak sobie myślę że ta metoda może działać przy kilku sztukach a nie przy takiej ilości jaką Ty posiadasz -jak zostanie jedna i złoży jaja -to  walka z wiatrakami- tak jak napisałeś. 

czekam z niecierpliwością na światłowód  ...mam nadzieję że w przyszłym roku dojdą do mnie
 czekam z niecierpliwością na światłowód  ...mam nadzieję że w przyszłym roku dojdą do mnie  ale to pewnie tylko nadzieja
ale to pewnie tylko nadzieja

fotka gazanii błyszczącej przed wyrwaniem -
 fotka gazanii błyszczącej przed wyrwaniem -