Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Margarete 10:39, 19 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Pastella (?)

Cudne masz te róże........Anitko i "szczujesz" mnie że tak powiem i zarażasz miłością do róż.... te dwie powyżej najbardziej mnie urzekły, chociaż wszystkie, które pokazujesz są sliczne....
Debra 10:44, 19 lip 2013

Anita1978 napisał(a)

Jeżówki sadziłam w tamtym roku, malutkie sadzoneczki! W tym się tak rozrosły! ,Może sekret tkwi w ich lokalizacji- przy drenażu oczyszczalni przydomowej

To rzeczywiście rozrost imponujący.Ta lokalizacja wiele mówiąca, ale pewnie ziemia tam żyzna i przepuszczalna.

Jeżówki sa wspaniałe, długo wyglądają świetnie, no i ta masa odmian we wszystkich niemal kolorach i formach. Te kudłate są szczególnie urocze.
Już sobie obiecałam na wiosnę kupić ile się da
Anita1978 13:24, 19 lip 2013

Margarete napisał(a)

Cudne masz te róże........Anitko i "szczujesz" mnie że tak powiem i zarażasz miłością do róż.... te dwie powyżej najbardziej mnie urzekły, chociaż wszystkie, które pokazujesz są sliczne....

To będzie dobry wybór! Kwitną nieprzerwanie i nie zajmują wiele miejsca
Anita1978 13:27, 19 lip 2013

Debra napisał(a)

To rzeczywiście rozrost imponujący.Ta lokalizacja wiele mówiąca, ale pewnie ziemia tam żyzna i przepuszczalna.

Jeżówki sa wspaniałe, długo wyglądają świetnie, no i ta masa odmian we wszystkich niemal kolorach i formach. Te kudłate są szczególnie urocze.
Już sobie obiecałam na wiosnę kupić ile się da

Powiedz mi jak się je dzieli, to Ci ukopię i przywiozę we wrześniu
Megi 13:38, 19 lip 2013

Anita1978 napisał(a)

Powiedz mi jak się je dzieli, to Ci ukopię i przywiozę we wrześniu

jeżówki zazwyczaj wokół głównej kępy wypuszczają wiele nowych sadzonek, trzeba podebrać ziemię z boku i zobaczyć - jak wykopiesz z korzonkami, to się przyjmą bez problemu - można też po prostu przepołowić duże kępy i dokonać podziału, alebo zebrać wysuszone kwiatostany i rozsiać prosto do gruntu jesienią - moje przetrwały i mam mnóstwo sadzonek - jedyna niewiadoma to czy powtórzą cechy rośliny matecznej, ale zawsze warto próbować
Joanna___ 13:54, 19 lip 2013

Wpadłam tu z wątku o różach gdzie polecasz Fairy,więc pewnie je tu gdzieś zobaczę.
Idę więc.......pewnie będzie piękniepozdrawiam
popcorn 14:24, 19 lip 2013

jeżówki masz boskie

3-4 sierpnia są dni otwarte w szkółce Rosarium p. Chodun, niedaleko Jarocina, ok 150 km od nas. Może zmontujemy jakiś wyjazd? Można zwiedzać szkółkę, będą porady dot. hodowli i zniżki na róże A mają listę sprzedawanych, imponującą Co Ty na to??
cennik aktualny mam, jakbys chciala. Bozenka tez chce jechac, szukamy kierowcy z wiekszym autem

Daj znac
Anita1978 21:13, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
jeżówki masz boskie

3-4 sierpnia są dni otwarte w szkółce Rosarium p. Chodun, niedaleko Jarocina, ok 150 km od nas. Może zmontujemy jakiś wyjazd? Można zwiedzać szkółkę, będą porady dot. hodowli i zniżki na róże A mają listę sprzedawanych, imponującą Co Ty na to??
cennik aktualny mam, jakbys chciala. Bozenka tez chce jechac, szukamy kierowcy z wiekszym autem

Daj znac

Wiem o tym i myślę nad tym. Jak już coś wymyślę to dam znać.
akanta 21:30, 20 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Pastella (?)

Artemis

Young Lycidas

Chippendale

Piękne a Chippendale boska !
akanta 21:37, 20 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Trochę świeżych fotek, w końcu jest piękna pogoda

Anitko taki ogród to majątek ! Ile masz pięknych roślin,same najpiekniejsze !!!!!!!!