Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Kondzio 21:51, 30 mar 2014

Slicznie ale bedzie szalwiowo hi hi hi
Nikita 21:55, 30 mar 2014

Anitko...50 szałwii ????? Ja się dzisiaj na robiłam...ale ty to już po prostu wymiatasz...szalona kobieto!!!
Już jest ślicznie, a będzie jeszcze śliczniej jak podrośnie ta szałwia.
Anita1978 22:09, 30 mar 2014

Krysiu
No ja też do tej pory miałam tylko pnące powojniki i nawet rosły, jeden bidulek tylko zmarniał. Ale bylinowe też są fajne- ma się wrażenie jakby pełno kwiatków rosło miedzy róże jak znalazł! No i nie przemarzną chyba, bo na wiosnę ciach do ziemi i wyrastają na nowo!
Kondzio
Mam nadzieje, na niebieską rzeczkę!
Nikita
Taki pomysł z szałwią dała mi Magnolia z Ogrodowiska. Miała być obwódka z tawuły golden princess, ale jest w końcu szałwia! Tam musi być cos co zamiera na zimę, bo M odgarnia na tą rabatę śnieg....
Bogdzia 22:41, 30 mar 2014

Pierisów miałam kilka , rozdałam znajomym , został mi jeden ale schowany w krzakach . Denerwowały mnie puste badylki jak zimą zamrożony snieg poobrywał pączki . Na jednym zdjeciu u Ciebie też widac takie badylki.Tawlinę też wywaliłam bo strasznie sie rozrastała.Natomiast szałwie mam i lubię.
Gardener27 23:02, 30 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
I trochę wiosny
Na żwirowisku wychodzą tulipki (300)

U Ciebie tulipanowo też na bogato! i ten sznur szałwii robi wrażenie !
Margarete 00:24, 31 mar 2014

Ale fajnie wyszło z tymi szałwiami, już sie nie moge doczekac jak zaniebieszczy ci sie rabata. Moje niebieskie jednak wyłażą, a myslałam że ostały sie po zimie tylko te fioletowe, widocznie szalwia ta niebieska tak ma że później startuje.
Tulipany po srdku ogrodu i to w takiej ilości - to bedzie spektakl

Ale Luna miała swięto, cały krem, ho,ho musiał byc naprawde smaczny.
Moja Luna tylko raz na tyle lat ile jest z nami zrobiła mi podobnmy numer, mianowicie zjadała makowiec przygotowany dla gosci,ale była bardziej beszczelna, ściagnęła go sobie pod moja nieobecność z kuchennego blatu.......to był jej pierwszy i na szczęscie jedyny taki wystep, teraz juz na blaty kuchenne nawet nie zagląda...
Anita1978 07:22, 31 mar 2014

Gardener27 napisał(a)

U Ciebie tulipanowo też na bogato! i ten sznur szałwii robi wrażenie !

Mam nadzieję, że nie przyjdzie zima i tulipki dadzą popis
Anita1978 07:23, 31 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Pierisów miałam kilka , rozdałam znajomym , został mi jeden ale schowany w krzakach . Denerwowały mnie puste badylki jak zimą zamrożony snieg poobrywał pączki . Na jednym zdjeciu u Ciebie też widac takie badylki.Tawlinę też wywaliłam bo strasznie sie rozrastała.Natomiast szałwie mam i lubię.

Mi ten piersi pasuje w tamtym miejscu, bo jest zimozielony , a tawlinę przycinam, ale lubię ja za jej listki a później kwiaty . Szałwia znana jest i mam nadzieje że i u mnie się przyjmie
Anita1978 07:29, 31 mar 2014

Małgoś
U mnie to był już któryś z rzędu popis Luny.....zjadła np kotlety mielone surowe (tatar miała ), albo pączka czasem ukradnie, albo serek pleśniowy.....no co ona biedna poradzi, że ma tyle receptorów węchowych w nosie i wszystko tak jej pachnie???! A poza tym Łakoma jest strasznie i do tego robi zawsze minę pt: jestem głodna, daj gryza!
A szałwia napewno się rozrośnie! Mam jeszcze chętkę zrobić obwódki z lawendy na większości działki....zobaczymy....muszę jeszcze poczytać która lawenda najlepiej zimuje i może to zrobię? Widziałam gdzieś zdjęcia takie, chyba w wątku: lawnda- lavendula, zobacz sobie, na ostatniej chyba stronie dziewczyna ma , no cudnie to wyglada....zauroczylo mnie....teraz myślę
Madziarzeszow 07:33, 31 mar 2014

Piekne zakupy i porządki a cudownie będzie jak wszystko zakwitnie w lecie
Pozdrawiam