Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

agniecha973 12:13, 30 kwi 2014

U la la! Ale Ty szybka babka jesteś. Ciach nowa rabata, ciach są już rośliny, nawet nie masz problemu jakie wybrać. Ja zawsze rozbieram wszystko na atomy zanim coś wymyślę. Limki wypasione niesamowicie!.
Margarete 12:46, 30 kwi 2014

Ale sie bedzie dzialo..
A zakupy jakie udane, te hortki to potęzne, naprwde i zurawki - ja kupowałam po 8 zł i wsadzałam w niedziele ale miały po 2-3 listki.......
U mnie wekend majowy zróżnicowany, w czwartek ogrodowo i goście na grilu, w piątek ogrodowo ale roboczo, w sobote jade sobie gdzies, w niedziele odpoczywam...po weekendzie
Anita1978 13:28, 30 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
U la la! Ale Ty szybka babka jesteś. Ciach nowa rabata, ciach są już rośliny, nawet nie masz problemu jakie wybrać. Ja zawsze rozbieram wszystko na atomy zanim coś wymyślę. Limki wypasione niesamowicie!.

No tak sobie zaplanowałam ta rabatę, że najwyższe pietro to Limki, później trawy, jeszcze nie wiem jakie, i najniższe to żurawki . Obwódka drugiej strony, bo to będzie pólkole, to liliowce stella d'oro. Koło huśtawki będzie ciurkadełko jednokulkowe, bukszpanowe kulki i trawki jakieś. Może być???
Ta rabata jest na ścianie garażu, niewidoczna z żadnego okna, więc mogą tam być rośliny sezonowe
Anita1978 13:30, 30 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Ale sie bedzie dzialo..
A zakupy jakie udane, te hortki to potęzne, naprwde i zurawki - ja kupowałam po 8 zł i wsadzałam w niedziele ale miały po 2-3 listki.......
U mnie wekend majowy zróżnicowany, w czwartek ogrodowo i goście na grilu, w piątek ogrodowo ale roboczo, w sobote jade sobie gdzies, w niedziele odpoczywam...po weekendzie

Jakbyś cos chciała to w tej szkółce którą odkryłam w Piotrkowie jest naprawdę duży wybór, żurawek, hortensji i innych. Kupiłam jeszcze 2 budleje Dawida po 10 zł, jedną dostałam w gratisie!
Ja muszę sadzic te liliowce, bo bez doniczek są....
Gardener27 19:52, 30 kwi 2014

Witam!

Widzę że się wyspałaś bo od samego rana z taka werwą rewolucje ogrodowe przeprowadzasz Ciekawe o czym śniłaś a tak poważnie to zakupy bardzo udane Nie widziałem tak wysokich hortensji w sprzedaży, heuchery bardzo dorodne i liliowce i trawy Jestem pod wrażeniem i czekam na zdjęcia

Pozdrawiam bardzo czule
Mirella 19:59, 30 kwi 2014

Świetne zakupy, błyskawicznie to wszystko załatwiłaś
akanta 20:10, 30 kwi 2014

Anitko ale ty szalejesz,tyle przybywa piękności do ogrodu oj chyba będziemy cię niebawem oglądać w TV.
Anita1978 20:54, 30 kwi 2014

Matko kochana!!! Nie czuję rąk ! Za to wszystkie mięśnie czuję!....posadziłam część liliowców, przy okazji swoje starsze podzieliłam....posadziłam tez piwonie, budleje... Podlałam magiczna siłą rh, azalie, róże....M dzielnie zerwał darń pod nową rabatę, on chyba tez jutro umrze....
Jutro dalsza praca- kostka granitowa naokoło rabaty, linia kroplująca i sadzenie roslin . Dobrze , że jutro święto państwowe, nie kościelne, bo by mnie na wsi spalili.....
Anita1978 20:56, 30 kwi 2014

Mirella napisał(a)
Świetne zakupy, błyskawicznie to wszystko załatwiłaś

Taką miałam wenę dzisiaj .
Patrząc na twoj podpis przypomniałam sobie , że muszę jeszcze odnóżki od storczyków przesadzić w nowe doniczki. Doniczki mam, podłoże też! Na głównym pędzie kwitnącym wyrosły mi trzy odnóżki- maja korzenie wiec je orzesadzę!
Anita1978 21:00, 30 kwi 2014

akanta napisał(a)
Anitko ale ty szalejesz,tyle przybywa piękności do ogrodu oj chyba będziemy cię niebawem oglądać w TV.

Faktycznie miałam dzisiaj niezłego kopa! Ale chce zrobic już to miejsce wypoczynkowe, no bo lato się zbliża i fajnie będzie tam sie siedziało i pilo winko przy świecach
Ale w tv to raczej mojego ogrodu nie będzie! Naprawdę jest całkiem zwyczajny i sporo bałaganu w nim jeszcze....niektóre miejsca wypadałoby zrobic od nowa, ale szkoda mi roslin, które tam rosną, wiec tylko poprawiam....