To ja tę szkółkę znam i bywam w niej chyba najczęściej, ale nigdy nie trafiłam na taki wybór. Żurawki, owszem, ale pojedyncze okazy. Hortki zaniedbane, borówki mizerne i zachwaszczone. Widać zawsze trafiam na już przebrany towar. Ale i tak sporo rzeczy u nich kupiłam. Bardziej chyba lubię tę szkółkę na Bawełnianej. Choć dzisiaj Pani mnie tam lekko osłabiła. Na moje pytanie o odmianę rozplenicy, którą miała w sprzedaży, Pani stwierdziła, że japońska
Bo ta szkółka na Wolborskiej polepszyła się! Kiedyś tam nic nie było! Teraz duży wybór! Zreszta słyszałam że można tez cos zamówić,,przywiozą ci wtedy! A wczoraj akurat był świeżutki towar
A na bawełnianej kupowałam trawy- trzcinniczki Overdam, ładnie rosną i hortensje Vanille Fraise i Magical Candle, ale dużo dużo mniejsze od tych z Wolborskiej, choć kwitły po posadzeniu bardzo ładnie, tyle , że miały po 3 gałązki....zobaczymy jak zakwitną w tym roku!
Ekspresowa jesteś. Rabata z limkami, źurawkami trawami będzie boska. Do mojego ogrodu wrocą żurawki po weekendzie i pal sześć opiuchlaki ja ten bordowy akcent w ogrodzie uwielbiam.
Anitko,bardzo mnie to cieszy że się podobają ,zależy od gatunku, ale falki, moczę co 10 dni jak korzenie są srebrne ok 30 min, latem w zależności od warunków jakie są w mieszkaniu co 7 dni, inne storczyki te które mogą, spędzają wakacje w ogrodzie w zacienionym miejscu. jak masz pytania to odpowiem na nie w miarę możliwości, jestem w drodze.
.