Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 23:11, 29 kwi 2014

Kończę na dziś!
Przemku- no to fajnie
Idę spać, bo jutro wcześnie trzeba wstać....dobranoc, pchły na noc, karaluchy pod poduchy i takie tam....
Gardener27 23:18, 29 kwi 2014

Kolorowych snów z moim udziałem w roli głównej
Margarete 00:47, 30 kwi 2014

O jakie propozycje i życzenia od Przemka.ho,ho,ho.......co tu sie wyrabia, nie poznaje koleżanki, no, no no a jakims panem sie na sny z jego udziałem umawia.........

Nie załapałam sie na konkurs - a mnie ta skrzynka od razu skojarzyła sie z ...........mównicą, taką na wiece, konferencje itp........ .....naprawde .............ten skosny blacik na kartki z przemówieniem, jeszcze tylko mikrofonik i........

Pieknie u ciebie, wszystko wiosenne, kwitnące, rozwijające sie...........nawet klony palmowe, a mój jeden jedyny stery juz po 8-letni klon umiera, musze mu odciąc duży konar idacy od samej ziemi bo nie ma paków ani lisci, zimy nie było a on pada............szkoda bo wielki jest i bardzo go lubie...........

Anita1978 06:43, 30 kwi 2014

Margarete napisał(a)
O jakie propozycje i życzenia od Przemka.ho,ho,ho.......co tu sie wyrabia, nie poznaje koleżanki, no, no no a jakims panem sie na sny z jego udziałem umawia.........

Nie załapałam sie na konkurs - a mnie ta skrzynka od razu skojarzyła sie z ...........mównicą, taką na wiece, konferencje itp........ .....naprawde .............ten skosny blacik na kartki z przemówieniem, jeszcze tylko mikrofonik i........

Pieknie u ciebie, wszystko wiosenne, kwitnące, rozwijające sie...........nawet klony palmowe, a mój jeden jedyny stery juz po 8-letni klon umiera, musze mu odciąc duży konar idacy od samej ziemi bo nie ma paków ani lisci, zimy nie było a on pada............szkoda bo wielki jest i bardzo go lubie...........

No widzisz Małgoś! Ja tu o kwiatkach a tu taki finał!
Co do klona, to współczuję....ja nie wiem jak to jest, że niektórym rosną takie piękne.....ja jestem na ich punkcie zakręconą, piękne są- zobacz sobie u Franka w wątku : OGRÓD TO MOJE HOBBY, tam są okazy- perełki!
Nie wiem czy w tym roku nie skuszę sie na kolejnego - u Tracza kupowałam moje te 2 co na razie rosną, może jeszcze jakiś zakupie....
Pozdrawiam od rana- na razie słoneczko świeci
Miłego dnia Małgoś!
P.s. Jakie masz plany długowekendowe?,ja typowo ogródkowe- nową rabatę wyznaczamy i miejsce na relaks- stół, huśtawka,,takie tam....zamieszczę fotorelację!
Anita1978 06:44, 30 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)
Kolorowych snów z moim udziałem w roli głównej

Oj Przemku! Powinienieś mieć na imię Czaruś chyba....
Anita1978 07:06, 30 kwi 2014

Na dzień dobry!
AniaDS 10:14, 30 kwi 2014

Dziękuję za pięknego pączusia
No nie mam.. , ale bzy mam młode, 3 szt, w tamtym roku tylko jeden, biały zakwitł, dwa pozostałe nie, w tym roku na żadnym nie widzę pąków. Przynajmniej na razie.
Anita1978 11:39, 30 kwi 2014

No to zaczęło się! Budowa nowego kącikach wypoczynkowego i rabat! Na razie armagedon- zgrywanie darni, przeróbka nawodnienia....ale jest to jedyne miejsce u mnie , gdzie latem jest cień i mozna tam wytchnienie złapać od upału....będzie stolik, ławki, huśtawka, ....

Zakupiłam dzisiaj już część roslin na te rabaty właśnie. Odkryłam nową szkółkę u mnie w mieście, ceny super! Oto zakupy
Wypasione hortensje limelight po 26 zeta

Żurawki po 10zeta

Bedą jeszcze trawy, ale to poźniej, bo muszę podjechać do szkółki specjalizującej sie w trawkach właśnie
Anita1978 11:42, 30 kwi 2014

AniaDS napisał(a)
Dziękuję za pięknego pączusia
No nie mam.. , ale bzy mam młode, 3 szt, w tamtym roku tylko jeden, biały zakwitł, dwa pozostałe nie, w tym roku na żadnym nie widzę pąków. Przynajmniej na razie.

Daj im jeszcze szansę. Może odbiją!,chociaż moje już w pierwszym roku kwitły, choć słabo....teraz z roku na rok obficiej!
Buziaki
P.s.,trzeba obrywać przekwitłe kwiatostany, albo obcinać. I później już nie tniemy! Ale to chyba wiesz....
Anita1978 12:00, 30 kwi 2014

I jeszcze zamówione liliowce i irysy

Takze roboty mam na cały wekend majowy.....o leżeniu nie ma mowy....