Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 16:18, 03 mar 2013

romka napisał(a)
cześć Julek
przyszłam pomachać z niedzieli ogarniałam przedwiosennie domek, bo jak ruszę na działkę z wiosną do do jesieni nie będzie czasu na generalne porządki nie lubię siedzieć w domu od wiosny do jesieni, bo mi duszno jakoś
czytam że jabłonki przycinałaś.... ja moją wczoraj też pooglądałam i w tym tygodniu mam zamiar się za nią zabrać, stara jest mocno, bardzo się wykrzywiła i trzeba ją uformować na nowo
buziak, machanko i lecę

Sylwia przycinałam, a jak się przy tym napociłam...Jabłoń wiekowa, trudno się dostać do wewnętrznych gałęzi, więc najpierw ja wisiałam na drabinie bom lżejsza od eMa, później on z piłą wisiał i to wszystko w upale, bo w słonku to nawet + 10 było...ale daliśmy radę. Jeszcze tylko porządki po cięciu i niecierpliwie czekać będę na liście, bo mam nadzieję, że odbije....nie mogę doczekać się podcięcia traw, no i samej pielęgnacji trawnika, bo po zimie brzydki się zrobił...
JulkAd 16:19, 03 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Wszyscy coś ciachają, ja za świerki się wziąć muszę, chcę je zagęścić troszkę, a poza tym to cała lista do cięcia, pozdrowienia zostawiam i dużo dużo słonka życzę

Ciachaj, ciachaj Gosiu, bo to wiele frajdy ogrodomaniakom sprawia
Madzenka 17:12, 03 mar 2013

Oj ciachanie w upale wspomnienie na cały tydzień
JulkAd 20:45, 03 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Oj ciachanie w upale wspomnienie na cały tydzień

Marzenko upał był, ale w przyszłym tygodniu to dopiero będzie ukrop zapowiadają +15 na sobotę
romka 20:47, 03 mar 2013

JulkAd napisał(a)

w przyszłym tygodniu to dopiero będzie ukrop zapowiadają +15 na sobotę

że ile???? o kurcze... z jednej strony fajnie, ale z drugiej wolałabym, żeby to jakoś tak wolniej, stopniowo.... w maju będzie 35 jak tak dalej pójdzie
JulkAd 20:57, 03 mar 2013

romka napisał(a)

że ile???? o kurcze... z jednej strony fajnie, ale z drugiej wolałabym, żeby to jakoś tak wolniej, stopniowo.... w maju będzie 35 jak tak dalej pójdzie

Sylwia, ja też bym wolała stopniowo, bo lubię lato latem , a nie wiosną upały
Kindzia 21:23, 03 mar 2013

Martwię się, bo umiejętności Twoje zaczynają rozchodzić się po forum Żeby mi Cię nie ukradli

Niby niedobrze, że tak szybko ciepło ma być...ale cieszy mnie to! 15 st.? Wiesz jak przyjemnie się będzie w sobotę działało w ogrodzie? Teraz w sobotę jednak trochę mi du..ko zmarzło

Buziaki zostawiam Do jutra Jula
JulkAd 07:53, 04 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Martwię się, bo umiejętności Twoje zaczynają rozchodzić się po forum Żeby mi Cię nie ukradli

Niby niedobrze, że tak szybko ciepło ma być...ale cieszy mnie to! 15 st.? Wiesz jak przyjemnie się będzie w sobotę działało w ogrodzie? Teraz w sobotę jednak trochę mi du..ko zmarzło

Buziaki zostawiam Do jutra Jula

Kasiu tak dużo czasu to ja nie mam...wiosna się zbliża to i do siebie muszę zajrzeć, ale taki specjalista znowu ze mnie nie jest

No właśnie siedzę przed tvn i w środę u mnie 15, czwartek 13, ale w piątek już 10 i deszcz, a miałam nadzieję, że to w sobotę będzie ciepło, bo wtedy najwięcej można zrobić...

Miłego Kasiu...
Kindzia 09:04, 04 mar 2013

Milka 10:45, 04 mar 2013

Jula, kawał pracy, ale pogoda wam dopisała! ja już czekam na te +15
buziam