Zmiana ustawień w aparacie na mniejszy rozmiar powoduje, że wszystkie zdjęcia jakie robisz będą mizernej jakości.. chcą je obejrzeć kiedyś nawet na monitorze to będą wielkie plamy .. słaba ostrość.. nie da się powiększyć bo będzie słaba ostrość.
Proponuję jakiś prosty program do obróbki zdjęć i zmniejszanie zawsze do tej samej rozdzielczości/wielkości.
Można zmniejszać zdjęcia pojedynczo lub hurtowo. I zapisać oddzielnie w rozdzielczości jak na Forum.. I nie czarujmy się foto z rozdzielczości ogrodwiskowej nie nadaje się do niczego.. tylko obejrzeć z grubsza .
Zapomnisz sobie o zmianie ustawień i zrobisz kiedy fotki ważne np z życia rodzinnego czy jako pamiątka z ważnego wydarzenia.. Nie da się tych zdjęć wydrukować ani pokazać rodzinie.. to można cykać tylko po raz setny te sam kwiatki w ogrodzie
Mi i żal kwiatków w byle jakiej rozdzielczości
Halinko, ale paskudne masz warunki przed domem i pewnie głośno, współczuję.
Jak tam ogród po deszczu i czy coś działasz, bo chłodniej.
U mnie deszcz padał, ale jakiś wybrakowany, nalał do zbiorników, ale pod darnią sucho
Co do zmniejszania zdjec to zalezy o ile mniejsze, nie musza by wielkosci plakatu przeciez. Ja wogole zdjec nie drukuje ogladam na ekranie, nie wiem dokladnie co mam ustawione ale dobrze sie oglada i na forum wchodza bez zmniejszania.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Czyli jak rozumiem lepiej większe zmniejszać bo są trwalsze .A jak się mają te o małej rozdzielczości utwalone na pendrajwie./Nie wiem jak się pisze więc piszę po polsku/dzięki za wiadomość .Mam ustawioną zmniejszarkę ale to cholercia pochłania dużo czasu .A zmniejszać hurtowo nie umiem /Wiesz ja jesem samoukiemi w kompie i w fotografii.
Głośno nie mam bo dom stoi daleko od ulicy 100 m w ogrodzie działam szykuję miejsca na jeżówki i zbieram do kupy to co miałam porozrzucane z przymusu bo nie można było wsadzić inaczej .deszczyk popadał cudownie ziemia jest mokra na 50 cm bo nie żle lało u nas
No pewnie że pokażę Poprzednie zdjęcia przed ustawieniem były wielkości 1536/2009 to je zmniejszałam do 480 /350 tak zeby nie zabierały też miejsca na dysku /Nie wiem czy dobrze myślę .Poczytam więcej ksiązek na temat zdjęć bo to Ogrodowisko choć to o moje kffiotki kochane chodzi żeby i na zdjęciu były pikne HA HA HA