Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 20:48, 17 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Aniu , Jola nie ma za co.O Grażynce nie wiedziałam.Dobrze wiedziec ale w tym roku już kupiłam.

AAAAAAA!!!!!!! AAAAAAAA!!!! Przepraszam za pomyłkę> Grażynka mozesz mieć na drugie albo trzecie.
AgnieszkaW 20:50, 17 kwi 2013

Odwiedzam cię Bogdziu i ślad zostawiam. Czy już rozpoczęłaś sezon na dobre? Pozdrawiam
hanka_andrus 21:08, 17 kwi 2013

Wpadam, by pomachać! Czytam, że już oczko wolne od lodu, i kwitną krokusy. Moje już przekwitły!
Bogdzia 21:21, 17 kwi 2013

Juzia_G napisał(a)

Z wzajemnością Bożenko

U mnie w ogrodzie nic nie kwitnie i nawet z pączkowaniem ciężko

W tych zimnych rejonach niestety wszystko później , u mnie też choc krokusy kwitna.
Bogdzia 21:24, 17 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
...Bogdziu wpadałam na chwilkę poczytać co w Rodendronowym i znalazłam super poradę dotyczącą nawożenia RH...mam obydwa preparaty i nie mieszałam ich tylko dawałam florovit dolistnie i Magiczną siłę naprzemiennie...no a teraz już będę mieszać i na efekty czekac...mam nadzieję że mój RH przesadzony da radę w nowym miejscu...
...pozdrawiam...

Po przesadzeniu chyba najważniejsze jest zeby miał wilgotna ziemię i nie dawaj mu nawozów doglebowych w pierwszym roku po przesadzeniu niech wykształci te drobne korzonki które nawóz może spalic.Też mam nadzieje ze da sobie radę bo rh dobrze sobie radza po przesadzaniu.Pozdrawiam również.
Bogdzia 21:26, 17 kwi 2013

yolka napisał(a)

AAAAAAA!!!!!!! AAAAAAAA!!!! Przepraszam za pomyłkę> Grażynka mozesz mieć na drugie albo trzecie.

Jola nie rozumiem , to nie chodzi o Grażynke z Ogrodowiska?Kto sprzedaje w takim razie te nawozy?

Edit Chyba w końcu zrozumiałam , o mnie chodziło? No tak ja też Grażyna i nawozów u mnie jak w sklepie.
Bogdzia 21:28, 17 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Wpadam, by pomachać! Czytam, że już oczko wolne od lodu, i kwitną krokusy. Moje już przekwitły!

Haniu jak miło Cię widziec , cały czas mam zamiar wpaśc do Ciebie bo miałas miec dziś mile spotkanie ,muszę zobaczyc jak sie udało ale na razie cały czas mam zajęcie z odpisywaniem. na pewno przyjdę .
Bogdzia 21:40, 17 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Odwiedzam cię Bogdziu i ślad zostawiam. Czy już rozpoczęłaś sezon na dobre? Pozdrawiam

Zależy o jakim sezonie mowa. jeśli mówisz o pracy w ogrodzie to jak najbardziej. m mnie zagonił do pomagania mu za karę że kazałam wyciąc świerka muszę pomagac przesadzac rh i azalie. Przesadziliśmy już szesc a jeszcze dwa pozostały z czego jeden będzie ważył chyba piec ton. Sezon na oglądanie przyrody i przyjmowanie gości albo chocby krótkie posiedzenie na tarasie na razie w dalekiej perspektywie.
barbara_kraj... 00:34, 18 kwi 2013

Dopiero o północy dobrnęłam do Ciebie, Bogdziu, ale zanim przeczytałam siedem stron, to już dzisiaj się zrobiło
Oznajmiam, że i ja dowiedziałam się, że mam kręgosłup!
Na razie trzy dni pracy za mną a końca nie widać! Ale powolutku, pomalutku i jakoś się uporam, czego i Tobie życzę
Bogdzia 07:03, 18 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dopiero o północy dobrnęłam do Ciebie, Bogdziu, ale zanim przeczytałam siedem stron, to już dzisiaj się zrobiło
Oznajmiam, że i ja dowiedziałam się, że mam kręgosłup!
Na razie trzy dni pracy za mną a końca nie widać! Ale powolutku, pomalutku i jakoś się uporam, czego i Tobie życzę

Basiu to Cię podziwiam że wytrzymałas do północy z bolącym kręgosłupem , ja poszłam spac dośc wcześnie . Pozdrówka.