Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:18, 17 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko zamwiam ten deszcz: Dla Twojego kręgosłupa i roślinek. Huuuura nawozy podsypię

Działasz błyskawicznie - właśnie zaczał padac.
Bogdzia 09:20, 17 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Bogdziu przynoszę Ci tulipanka, żeby nie było, że samolub jestem

To bardzo ładnie z Twojej strony że chcesz się ze mną podzielic bo u mnie jeszcze nie kwitną ale tych malutkich chyba już nie mam , pewnie nornice wyjadły albo wymarzły , fajne są .Pozdrawiam.
marzena 09:21, 17 kwi 2013

Bogdziu, piszesz o rh, czy mogę mieć zapytanie do profesjonalistki ?
już mam florovit i magiczną siłę do rh, czy potraktować tym rh, i jeszcze czy ewentualnie spryskać czy podlać ?
z góry dzięki
Agacia 09:23, 17 kwi 2013

Witaj Bogdziu,
zniknęłam na torchę z forum i razem ze mną zniknęły mi powiadomienia, a z przyjemnością podejrzę kolejny sezon w Twoim pięknym ogrodzie, zatem zapisuję się, powoli będę nadrabiac zaległości i pozdrawiam ciepło
BarbaraM 09:26, 17 kwi 2013

Bogdziu,ja też mam hopla na punkcie rododendronów,ale 300 to mnie powaliłaś
A teraz czekam z niecierpliwością co masz do powiedzenia Marzence
Bogdzia 09:45, 17 kwi 2013

marzena napisał(a)
Bogdziu, piszesz o rh, czy mogę mieć zapytanie do profesjonalistki ?
już mam florovit i magiczną siłę do rh, czy potraktować tym rh, i jeszcze czy ewentualnie spryskać czy podlać ?
z góry dzięki

Marzenko jak do profesjonalistki to niestety nie do mnie , ja jestem tylko amatorem nie profesjonalistą. Nie napisałaś jaki masz ten florowit czy w granulkach czy w płynie. Granulkami podsypuję rośliny a tym w płynie opryskuję liście ale tylko roślinom gorzej wyglądającym po zimie, chociaz i tym lepszym też nie zaszkodzi. Magiczną siłą można wg przepisu robic jedno i drugie ale ja go tylko raz używałam więc dużo o nim nie powiem , po tym jednym razie wolałam wrócic do swojego opryskiwania mieszanką płynnego florowitu ogólnego stosowania i florowitu do iglaków.Wczoraj już liście opryskiwałam. Powtarzam takie opryski co kilka dni do momentu gdy wyraźnie poprawi sie wygląd roślin.
Bogdzia 09:47, 17 kwi 2013

Agacia napisał(a)
Witaj Bogdziu,
zniknęłam na torchę z forum i razem ze mną zniknęły mi powiadomienia, a z przyjemnością podejrzę kolejny sezon w Twoim pięknym ogrodzie, zatem zapisuję się, powoli będę nadrabiac zaległości i pozdrawiam ciepło

Agatko bardzo się cieszę że znow jesteś .Zaglądałam często do Ciebie i martwiłam sie że musisz miec jakies problemy ale jak juz jesteś to bardzo sie cieszę. Wszystkiego najlepszego na te wiosenne dni Ci życzę.Bardzo się cieszę.
marzena 09:50, 17 kwi 2013

dzięki za odpowiedź Bogdziu
ten florovit jest w płynie, taki do ogólnego stosowania
lecę do ogrodu, bo mam mnóstwo roboty i wprost nie daję rady wszystkiego wykonać...
pozdrawiam miło
marzena 09:51, 17 kwi 2013

a jeszcze jedno, dla mnie i nie tylko dla mnie jesteś oczywistą profesjonalistką !
Bogdzia 09:59, 17 kwi 2013

marzena napisał(a)
a jeszcze jedno, dla mnie i nie tylko dla mnie jesteś oczywistą profesjonalistką !

Marzenko miło jak człowieka chwala ale trzeba znac swoje miejsce w szeregu i ja znam. Miłej pracy w ogrodzie .