Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

marzena 22:50, 19 kwi 2013

Bogdziu, mnóstwo pieknych krokusów i przylaszczek i pewnie jeszcze innych kwitnacych ?
a tak niedawno jeszcze narzekałaś na śnieg
barbara_kraj... 23:24, 19 kwi 2013

Bogdziu, Bogdziu, ja na przylaszczki choruję od dawna! A te leśne są najtrwalsze, nie kapryszą jak te hodowlane!
Madzenka 00:19, 20 kwi 2013

Przylaszczek nie mam.... Trzeba nabyć
annawu 06:26, 20 kwi 2013

Witaj Bogdzia, u mnie też zakwitło parę przylaszczek i nie mogę się nacieszyć nimi, po prostu są piękne. Na razie mam w kolorze niebieskim a będę szukać różu.
Bogdzia 06:57, 20 kwi 2013

marzena napisał(a)
Bogdziu, mnóstwo pieknych krokusów i przylaszczek i pewnie jeszcze innych kwitnacych ?
a tak niedawno jeszcze narzekałaś na śnieg

No sa w koncu te kwiatki i cieszą po tej zbyt długiej zimie. Przylaszczki sa śliczne ale jak jest pochmurno to zwijają kwiatki a u mnie tak jest od wczoraj i wyglądają tak niestety.

Bogdzia 07:02, 20 kwi 2013

annawu napisał(a)
Witaj Bogdzia, u mnie też zakwitło parę przylaszczek i nie mogę się nacieszyć nimi, po prostu są piękne. Na razie mam w kolorze niebieskim a będę szukać różu.

Jak miło Cię widziec Aniu. Wiesz ja te z myślałam o kupnie innych kolorów ale trochę się boję czy nie zrobi sie zbyt kolorowo.Jak zakwita kilka krzaków to ten niebiesko -lawendowy kolor jest piękny . We wsi jest jeden ogród gdzie jest ich mnóstwo, jak zakwitną to jest jak w niebie. Ty to co innego bo jesteś kolekcjonerką. Dobrze jak masz jak najwięcej różnych roslin.Wyobrażam sobie jak jesteś zapracowana , ale taki pogodny człowiek jak Ty pewnie przy kwiatkach pracuje z radościa. Wszystkiego dobrego Aniu.
Bogdzia 07:09, 20 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, Bogdziu, ja na przylaszczki choruję od dawna! A te leśne są najtrwalsze, nie kapryszą jak te hodowlane!

Basiu u mnie w lesie (tym za płotem w odróżnieniu od mojego ) były dzikie przylaszczki. Nawet ludzie ze wsi ich nie brali bo mówili że powinny byc w lesie i kwitły całe pola zawilców a teraz wycinają drzewa , wszystko zniszczyli ,jest tragicznie i właściwie szkoda że się nie brało do ogrodów bo by się chociaz w nich przechowały. Kilka już obiecałam ale jedną dla Ciebie jeszcze znajdę ale niestety małą . Zastanawiam sie tylko czy ryzykowac i wysłac czy wsadzic w doniczkę i moze się gdzieś spotkamy?
Ewa 07:11, 20 kwi 2013

Wpadłam sie przywitac
U nas Bogdziu od wczoraj zimno brrr i kwiatów mało, listków na drzewach i krzewach też na ząb, może ruszy to w końcu
Pewnie już Bogdziu pisałaś na ten temat, ale chciałam zapytać,czy jeśli coś mi pozostawiło na rh masę dziur czy jest co ratować? Mam tylko jeden taki rh zjedzony w okrągłe dziurki.

Macham
Bogdzia 07:13, 20 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Przylaszczek nie mam.... Trzeba nabyć

No Marzenko maluką ostatnia już naprawdę mogłabym Ci dac. Urządza Cię maleństwo?
Wiecej niestety już nikomu nie mogę dac mimo najlepszych chęci.
Bogdzia 07:14, 20 kwi 2013

Ewa napisał(a)
Wpadłam sie przywitac
U nas Bogdziu od wczoraj zimno brrr i kwiatów mało, listków na drzewach i krzewach też na ząb, może ruszy to w końcu
Pewnie już Bogdziu pisałaś na ten temat, ale chciałam zapytać,czy jeśli coś mi pozostawiło na rh masę dziur czy jest co ratować? Mam tylko jeden taki rh zjedzony w okrągłe dziurki.

Macham

A nie rośnie przypadkiem w cieniu? bo z doświadczenia wiem że tam bardziej są wygryzane.