Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:08, 22 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Bogdziu, ja myślałam, że Ty leśne przylaszczki masz w swoim ogrodzie. Rosnące w naturze są pod ochroną i nie miałam na myśli, żeby je z lasu brać.
Ta dla mnie przeznaczona chociaż mała, będzie miała trochę czasu aby podrosnąć, bo trudno przewidzieć, kiedy się spotlkamy

Basiu w lesie były ale nikt nie patrzył na ich ochronę , zniszczyli i tyle. Moje są takie same jak te lesne bo pod moimi drzewami jak kupiłam działkę tez rosły. One się rozsiewaja i dlatego było kilka malutkich ale juz dałam dziewczynom w niedzielą ale dla Ciebie jest i jak się spotkamy to dostaniesz ale znów musisz mi przypomniec bo rózne kwiatki obiecuje a jak za długo nie ma okazji żeby podac to niestety zapominam, więc jak będzie sie szykowało jakieś spotkanie to przypomnij.
popcorn 22:12, 22 kwi 2013

Bożenko bardzo szkoda drzew z Twojego lasu. Piękny las, wielkie stare buki ech po co je wycinają? Przecież zbyt gęsto nie rosną, żeby trzeba było przerzedzać? Zawsze jestem zła jak sobie pomyślę; i wszyscy zainteresowani bezsilni

pozdrawiam!
Bogdzia 22:19, 22 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Przylaszczki i zawilce, to byliny. Kłącza i korzenie w ziemi zostały, tak więc jest nadzieja, że się odnowią pod warunkiem, że prace zakończone.

Basiu nadal wycinają i ciężkim sprzętem rozjeżdżaja wszystko. Porównaj wczorajsze zdjęcia ze czyli z 21kwietnia ze zdjęciem z 20 kwietnia tamtego roku. Miejsce jest to samo.

Bogdzia 22:20, 22 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko bardzo szkoda drzew z Twojego lasu. Piękny las, wielkie stare buki ech po co je wycinają? Przecież zbyt gęsto nie rosną, żeby trzeba było przerzedzać? Zawsze jestem zła jak sobie pomyślę; i wszyscy zainteresowani bezsilni

pozdrawiam!

Mówic mi się nie chce na ten temat i w ogrodzie nie mogę pracowac jak co chwolę słyszę upadające drzewa. Tylko o kasę chodzi reszta sie nie liczy.
monteverde 22:23, 22 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Basiu nadal wycinają i ciężkim sprzętem rozjeżdżaja wszystko. Porównaj wczorajsze zdjęcia ze czyli z 21kwietnia ze zdjęciem z 20 kwietnia tamtego roku. Miejsce jest to samo.

Bogdzia media tam sprowadź
Madzenka 22:23, 22 kwi 2013

Bożenko przykro mi z powodu lasu.... ten ubiegłoroczny widok miałam długo przed oczami... a teraz...
Bogdzia 22:29, 22 kwi 2013

monteverde napisał(a)

Bogdzia media tam sprowadź

Już próbowałam -nic z tego . Sprawdzili czyj las , pogadali z nimi i mnie powiedzieli że pod linią elektryczna tną a linii w lesie nie ma, po prostu nie chcą sie tym zajac.Ale najpierw ich zawiadomili że ktoś ma pretensje.
Bogdzia 22:30, 22 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko przykro mi z powodu lasu.... ten ubiegłoroczny widok miałam długo przed oczami... a teraz...

Było przysłowie :,,Nie było nas był las, nie bedzie nas, będzie las" i tak było całe wieki ale juz jest inaczej.
Krys 23:12, 22 kwi 2013

Bożenko bardzo dziękuję za klony ,wląsnie u Karoliny przeczytałam ,zaraz się z nią umówię.Nie zagladam tu czesto wiec mam ogromne zaleglości.Buziaczki
hanka_andrus 07:29, 23 kwi 2013

Serdeczności z rana. Przymrozku nie było. Jest słonecznie. Zdrowia życzę.