Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:45, 21 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko to już ma kwiaty ta piwonia! A pokaż jej liście - podobno bardzo drobniutkie są.
Bieszczady podobnie wycinają jak u Ciebie. Główna droga jest 50 m ode mnie i widzę jakie składy TIR jadą z klocami (podobno wszystko na Zachód).

Na zachodzie swoje wycieli to teraz na nasze przyszła kolej. Zbyszku to jeszcze nie są kwiaty tylko właśnie liście a w srodku widac pączek kwiatowy , one kwitna wcześniej tak jak te majowe.
Bogdzia 22:48, 21 kwi 2013

Maria667 napisał(a)
Bogdziu droga!
Proszę o radę. Czy nowo posadzone rododendrony powinno się podsypać nawozem, czy dać im trochę czasu na ukorzenienie się?
A siarczan amonu kiedy zastosować?
Pozdrawiam seredcznie")

Jeśli w tym roku sadzone to nic nie dawaj bo bardzo łatwo spalic pierwsze powstajace korzenie.. Dopiero w przyszłym roku. Jeśli by żle wygladały to opryskaj dolistnie florowitem ale nie zapomnij o podlewaniu bo zanim sie ukorzenią trudno im wodę pobierac.
danuta_szwajcer 22:54, 21 kwi 2013

Bożenko okropne to co piszesz to sa straty ktorych nie da sie niczym załatac przeciez, a gdzie są ekolodzy? Ale taki ten świat zwariowany co mi nie odpowiada. Kiedys pod moj garaz przyszła chyba ranna w głowe sarna i przez dwie godziny wydzwaniałam do wszystkich proszac o pomoc i byłam bezsilna i tak nerwowa, ze myslalam, ze zawału dostane a nikogo to nie interesowalo az w koncu zdechła na moich oczach i dopiero miałam problem echhh znieczulica jest okropna i teraz tylko albo polityka albo system.
Bogdzia 23:00, 21 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Bożenko okropne to co piszesz to sa straty ktorych nie da sie niczym załatac przeciez, a gdzie są ekolodzy? Ale taki ten świat zwariowany co mi nie odpowiada. Kiedys pod moj garaz przyszła chyba ranna w głowe sarna i przez dwie godziny wydzwaniałam do wszystkich proszac o pomoc i byłam bezsilna i tak nerwowa, ze myslalam, ze zawału dostane a nikogo to nie interesowalo az w koncu zdechła na moich oczach i dopiero miałam problem echhh znieczulica jest okropna i teraz tylko albo polityka albo system.

Danusiu no to miałas faktycznie wielkie przeżycie. Wszystkich tylko kasa obchodzi , nic więcej. Nie widzą nawet tego ze sami siebie niszcza. a te pieniądze szybko się im skończą , a straty nie do odrobienia. Ale nikogo to nie obchodzi, ekolodzy -lepiej nie mówic....są tam gdzie polityka.Próbowałam to przerwac , nie bedę tu pisac szczegółów bo szkoda słów jak to nikogo nie obchodzi.
Bogdzia 23:01, 21 kwi 2013

Idę spac bo zmęczona dzis jestem . Miłych snów wszystkim życze.Jutro ma byc ładny dzień.
patryk_haw 23:14, 21 kwi 2013

Bogdziu kochana pozdrawiam
hanka_andrus 07:43, 22 kwi 2013

Miłego dnia.
Kindzia 08:43, 22 kwi 2013

Dzięki Bogdziu Czyli te w połowie brązowe do wyrwania, te lekko brązowe na końcu zostawić. Podlewane było normalnie, nie wiedziałam, że duuuużo wody im trzeba. W tym roku się poprawię. Może efekt będzie lepszy
agniecha973 08:46, 22 kwi 2013

Mam kolejne pytanie zagadkę dla Bogdzi ornitolożki. Myślę, że to tzw. bułka z masłem. Od kilku dni zauważam u siebie nowe ptaszyny wielkości wróbla, całe szare/czarne ale z mocno rudym ogonkiem. Zdjęcia nie mam. Już wiesz co to?
BarbaraM 09:22, 22 kwi 2013

Witam w nowym dzionku
Ja myślę że to tzw.rudzik
Nie znam się może dobrze ale tak myślę...