Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:26, 25 kwi 2013

Mariusz napisał(a)
Czyściłem oko wodne, co chwilkę pierwiosnek i drozd śpiewak dolatywał do wodopoju, za którymś razem piły już koło mojej ręki. Niesamowite jak ptaki szybko przyzwyczajają się do człowieka.
Bogdziu, z piwoniami po świętach, uwierz mi nie wyrabiam.
Miłego dnia

Dobrze Mariusz wiem ze teraz najwieksza robota. Ja też wczoraj słuchałam koncertu dwóch drozdów, cudnie jeden z nich śpiewała, drugi całkiem inaczej a wydawałoby się że powinny jednakowo , aż zdjecia zrobiłam zcy sie nie mylę co do ptaków. No z ręki pijące to rzeczywiście jest sie czym pochwalic.Pozdrówka.
Bogdzia 07:28, 25 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Ja też tak ja Zbyszek myślałam że to już kwiat Bardzo ładnie wygląda już w stadium wypuszczania listków zatem. Nie widziałam nigdy takiej podoba mi sie bardzo. Czy ona pachnie tak samo mocno jak normalna piwonia ?
Pozdrawiam serdecznie Bogdziu, poczytałam o lesie - wielka szkoda... a przecież nie wszystko się winno przeliczac na pięniądze, eh, szkoda gadać. Wszystkiego dobrego

Ludzie już całkiem pogłupieli , jedni wpadają w biedę , inni bogacą sie na całe pokolenia. Nikt nie myśli o przyrodzie , o tym co dobre dla wszystkich.Zapach piwonii sprawdzę w tym roku bo mam ją pierwszy rok.Pozdrawiam.
Bogdzia 07:37, 25 kwi 2013

Miłego dnia wszystkim życze i zmykam.
popcorn 09:05, 25 kwi 2013

Bożenko miłego dnia! Klony i przylaszczka od wczoraj są w Zduńskiej, Krysia sobie ma dzisiaj odebrać Tak że uff, nie wyschną podczas majówki
miłego dnia!
Agacia 09:09, 25 kwi 2013

Kindzia 10:44, 25 kwi 2013

Bogdziu proszę podaj nazwę tego kulistego pierwiosnka. Jestem nim zauroczona! Piękny!!! Widziałam u Ani Rzeszowskiej takiego różowego, ktoś Jej wkleił i ciągle o nim myślę
I jeszcze gdzie lubi być posadzony, w jakich warunkach najlepiej kwitnie Jakbyś trochę czasu znalazła...
Kasiek 10:47, 25 kwi 2013

Bogdziu milego dnia zycze.
danuta_szwajcer 10:49, 25 kwi 2013

No cudne są te pierwiosnki tez mnie zachwyciły i nie znam takich no i będe się za takimi rozglądać. Miłej pracy w ogrodzie
Margarete 10:55, 25 kwi 2013

Witaj,
masz racje zaczne hartować te lilie i tyle...
Ale u ciebie magnolia ma pąków duzo... ile ma lat ? Ja posadziłam w ubiegłym roku na wiosne, jakoś tak w czerwcu ale jest malutka jeszcze i wydaje mi sie że ma 1 pąk....
Bogdzia 12:24, 25 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko miłego dnia! Klony i przylaszczka od wczoraj są w Zduńskiej, Krysia sobie ma dzisiaj odebrać Tak że uff, nie wyschną podczas majówki
miłego dnia!

Super bardzo sie cieszę, niech już włascicielka o nie dba.Dzięki Karola.