Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 17:33, 02 maj 2013

Bogdziu, wspaniała magnolia
i transparent u Ciebie przegapiłam wczoraj,
ale pozdrawiam...
U mnie leje, siedzę plackiem i maję w ogrodzie nadrabiam
hania 17:44, 02 maj 2013

a ja u Bogdzi wypatruję rhododendronów....u mnie też pada deszcz
Bogdzia 19:36, 02 maj 2013

yolka napisał(a)

A ja pamietam, że na 1 Maja zawsze kupowałam kilka żonkili, żeby przypadkiem mi "szturmówki" nie wręczono.

Na szczęście nie miałam tej przyjemności by ją nieśc .
Bogdzia 19:40, 02 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, wspaniała magnolia
i transparent u Ciebie przegapiłam wczoraj,
ale pozdrawiam...
U mnie leje, siedzę plackiem i maję w ogrodzie nadrabiam

Maję dobrze nadrobic bo to ciekawy program i ogrody ładne. Ja troszkę popracowałam w ogrodzie ale na dłuższy czas niestety przerwa bo ma padac.Pozdrawiam Ula.
GorAna 19:42, 02 maj 2013

Miłego odpoczynku życzę
Bogdzia 19:44, 02 maj 2013

hania napisał(a)
a ja u Bogdzi wypatruję rhododendronów....u mnie też pada deszcz

Haniu przypomnę że Ty masz również swoje i pewnie zakwitną wczesniej niz moje więc będziemy w obydwu ogrodach oglądac , no i w innych również.U mnie kilka rh było przesadzane teraz na wiosnę a że u mnie zima była długa to przesadzanie wypadło dośc późno, z największego rh oberwalismy większośc pąków zeby się nie wysilał na kwitnienie ale na pozostałe liczę że pokażą co potrafią szczególnie po tamtym okropnym roku.Pozdrawiam Haniu.
Bogdzia 19:45, 02 maj 2013

GorAna napisał(a)
Miłego odpoczynku życzę

Dzieki Aniu i nawzajem. Pogoda nam zrobiła przymusowy odpoczynek.
Madzenka 19:51, 02 maj 2013

Bożenko czy rh już starują do kwitnienia? Jak Elite - czy już jest w pełnym rozkwicie, czy z powodu deszczu czeka?
iwonav23 19:53, 02 maj 2013

Bogdziu, zaczęłam od wizytówki Twojego ogrodu, teraz podczytuję pierwszą część i jestem urzeczona.
Zwłaszcza, że za moment będzie święto w Twoim rododendronowym królestwie. W mojej okolicy w starym ogrodzie rośnie wielki, stary Rh. Jak zaczyna kwitnąć to wiem, że czas jechać do Rogowa. Teraz już wiem, że bliżej jest do Twojego rododedronowego raju
Ja w moim ogródku mam tylko dwa krzewy Rh o bladoróżowych kwiatach. Kwitną niezawodnie, jak na prezent przystało, na moje imieniny. Mają 13- 14 lat, ale nadal nie są duże. Do tego mocno cierpią od spadajacego z dużej wysokości śniegu.
Zastanawiam się czy ich nie wykopać i wymienić podłoże, jak myślisz? Dawałam torf do dołka, ale ziemię mam ciężką, gliniastą, choć żyzną. Na działce ( okolice Tuszyna) za to rosną przeszło 40-letnie azalie ( ostatnie dwie) i o dziwo nadal kwitną. Gorzej z tym, że coraz rzadziej tam jeżdżę i nie zawsze mogę utrafić na spektakl kwitnienia.
Sąsiedzi tam mieszkający mogą je oglądać od pierwszego do ostatniego jaskrawego kwiatka.
Bogdzia 20:09, 02 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko czy rh już starują do kwitnienia? Jak Elite - czy już jest w pełnym rozkwicie, czy z powodu deszczu czeka?

Elite jeszcze nie kwitnie ale powiększa paczki. Równiez Elviry powiększają i pokazały kolorek ale to nieistotna ilośc , reszta jeszcze śpi.