Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:48, 22 maj 2013

ZbigniewG napisał(a)
Bogdzia niezła przeprowadzka , wybierałem się do arboretum w Wojsławicach ale wyjdzie z tego tylko krótki wypad do bliżej położonych Wirt -też dobrze
Ty nie musisz jeździć masz swoje okazy

Faktycznie jak rh kwitną to nie chce mi sie nigdzie wychodzic ani wyjeżdżac.Miłych wrazeń w Wojsławicach życze. Nie byłam tam .Pozdrawiam.
agata_chrosc... 21:50, 22 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Może jest po prostu za mały. Jak bedzie zawiazywał pąki na przyszły rok to więcej podlewaj no i nawóz na wiosne musi dostac-dałaś?

jasne, że dałam! On kwitł w zeszłym roku po posadzeniu bo był kupiony w donicy z pąkami. I przez cały czas ma wilgotno i nawóz i na prawdę niczego mu ni e brakuje. Czy to możliwe, że postanowił najpierw zając miejsce czyli się rozrosnąć, a kwiaty odłożył na później? Bo na przykład moja pnąca róża Schneewitchen to w pierwszym sezonie czyli w zeszłym roku to tylko rosła jak oszalała, a kwiatka żadnego nei pokazała. A teraz już widze całe mnóstwo pąków. Moze z rh też tak może być?
agniecha973 21:52, 22 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Aga zrób zdjęcie , zobacze. (byłam u Ciebie ale nie ma) .W normalnych warunkach bym powiedziała że niemozliwe ale właśnie dziś zakwitła mi azalia japońska która zawsze była lila i miała duże kwiaty a jest biała i ma drobne kwiaty.Zgłupiałam.

Bogdziu, zdjęcie mam tylko w pąkach i z jedny kwiatkiem rozkwitniętym i to zdjęcie z boku, więc jutro zrobię lepsze.
Bogdzia 21:57, 22 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)

jasne, że dałam! On kwitł w zeszłym roku po posadzeniu bo był kupiony w donicy z pąkami. I przez cały czas ma wilgotno i nawóz i na prawdę niczego mu ni e brakuje. Czy to możliwe, że postanowił najpierw zając miejsce czyli się rozrosnąć, a kwiaty odłożył na później? Bo na przykład moja pnąca róża Schneewitchen to w pierwszym sezonie czyli w zeszłym roku to tylko rosła jak oszalała, a kwiatka żadnego nei pokazała. A teraz już widze całe mnóstwo pąków. Moze z rh też tak może być?

Jak najbardziej może . U mnie prawie wszystkie kwitna co drugi rok bardziej a co drugi mniej.
Bogdzia 21:58, 22 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, zdjęcie mam tylko w pąkach i z jedny kwiatkiem rozkwitniętym i to zdjęcie z boku, więc jutro zrobię lepsze.

Bardzo jestem ciekawa jaki ten róż bo w pąku to one mogą byc rózowe, rózowawe.
Bogdzia 22:00, 22 maj 2013

Kilka zdjec z dziś.

Bogdzia 22:01, 22 maj 2013

agniecha973 22:01, 22 maj 2013

No tak było w zeszłym roku, a otworzyły się białe. Teraz jasno różowe, tylko nieznacznie bledsze od pąków.
A w niedzielę zapewniałam teściową, że jak rozkwitną to będą białe. Nie wierzyła mi. O ironio losu! No na kłamczuchę wyjdę.
Bogdzia 22:02, 22 maj 2013

Bogdzia 22:03, 22 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
No tak było w zeszłym roku, a otworzyły się białe. Teraz jasno różowe, tylko nieznacznie bledsze od pąków.
A w niedzielę zapewniałam teściową, że jak rozkwitną to będą białe. Nie wierzyła mi. O ironio losu! No na kłamczuchę wyjdę.

Może zbieleje bo tak często bywa.