Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Joku 22:04, 22 maj 2013

Na ostatnim zdjęciu mój ulubiony widoczek.
Bogdzia 22:05, 22 maj 2013

agniecha973 22:05, 22 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Może zbieleje bo tak często bywa.

Jak zbieleje do jutra, to tu na kłamczuchę wyjdę, he he. I tak źle i tak niedobrze
Bogdzia 22:07, 22 maj 2013

Joku napisał(a)
Na ostatnim zdjęciu mój ulubiony widoczek.

Strasznie nierówno kwitna w tym roku. Mam posadzone obok siebie takie które powinny kwitnąc w tym samym czasie , jedne kwitna a drugie nie i psuja mi widoki. Pozdrawiam Jolu.
agniecha973 22:07, 22 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Kilka zdjec z dziś.

Ale łądne.
Bogdzia 22:09, 22 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Jak zbieleje do jutra, to tu na kłamczuchę wyjdę, he he. I tak źle i tak niedobrze

Nie wyjdziesz , one tak mają, ale moja azalia na 100% się zmieniła.Juz sama sobie niedowierzam i szukałam po całym ogrodzie czy jej gdzies nie przesadziłam ale nie znalazłam.
Justyna 22:18, 22 maj 2013

Bogdziu, jest przecudnie!
Jestem pod ogromnym wrażeniem akcji przesadzania rododendrona! Nie spodziewałam się, że tak duże okazy można przesadzać i że mają taki płytki system korzeniowy.
Pozdrawiam
agata_chrosc... 22:31, 22 maj 2013

ale piękne te obrazki. Te niskie filetowe przepięknie wyglądają z tymi większymi.Wcale się nei dziwię, że nie chce Ci sie nigdzie jeździć
a tak przy okazji - koło mnie jest taki ogródek z dużą ilością białych rh i w tym roku jeden z nich tez ni z tego ni z owego zróżowiał. To taki pastelowy delikatny róz, ale zdecydowanie nie biały. Może taki rok
barbara_kraj... 22:38, 22 maj 2013

Bogdziu, a widok z okna jaki?
Bo ten z zeszłego roku ciągle mam przed oczyma

P.s. przesadzanie obejrzałam, ale oświadczam, ze na taki sposób bym nie wpadła No bo na moją działkę nijak samochodem nie da się wjechać
gleameil 23:23, 22 maj 2013

Ale u Ciebie ładnie. Ba, bardzo ładnie. Sprawa wygląda tak, że to przez Ciebie i Twój ogród zachorowałem na rododendrony. I tym sposobem już 2 paczki od Ciepłuchy do mnie dotarły.
Niestety nie dość że dopiero zaczynam przygodę z rh i są one po prostu małe, to przedwczoraj przeszła u nas nawałnica i grad mi załatwił co nieco.
W niedzielę mój Roseum Elegans wyglądał tak:

A w poniedziałek koło 17 tak:

Szczerze przyznam, że jestem załamany. Człowiek zapierdziela, stara się jak umie, godzinami czyta żeby nie popełniać błędów, a tu przychodzi takie gradobicie i po 15 minutach ... ehh, szkoda gadać. Ucierpiały kwiaty rh, azalii, ponad 20 funkii, kasztanowiec czerwony Briotti. Tyle zauważyłem na szybko. I jakoś tak od dwóch dni coś mi się poprzestawiało chyba w głowie - straciłem zapał, jakiś taki zrezygnowany jestem.
Ale od pół godziny jestem na Twoim wątku i ... jest ciut lepiej. Jeszcze ze 2 wejścia i ochota na roślinki mooooże powróci.
Pozdrawiam serdecznie.