Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:09, 31 maj 2013

Anita1978 napisał(a)
Piwonie piękne! Ja uwielbiam różowe
U mnie jeszcze w pączkach

I cały czas leje deszcz... obawiam się o róże przez te deszcze...

Anitko to są piwonie krzewiaste czy drzewiaste-różnie je nazywają a te bylinowe też w pąkach są.Miłego dnia zycze.
Bogdzia 07:10, 31 maj 2013

monteverde napisał(a)

przepiękne wszystkie 3 piwonie jak 3 siostry pozdrawiam Bogdziu, ja dzisiaj uskuteczniałam błogie lenistwo po obiedzie na swojej bujawce, było bardzo ciepło

To zazdroszcze bo u mnie burze i deszcze , nie dało się posiedziec. dziś znów goście i z żadnymi na tarasie nie posiedziałam bo stale pada a przynajmniej siąpi.
Bogdzia 07:12, 31 maj 2013

Mariusz napisał(a)
Piwonie piękne, dla mnie już na zawsze pozostaną zjawiskiem, zarówno te drzewiaste i bylinowe. zachęcam do sadzenia ich większymi grupami, wówczas zachwycają.
Bogdziu, moje drzewiaste już przekwitły, a bylinowe otwarły pierwsze kwiaty.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/189-zachwycajace-piwonie

Mariusz one mi kiepsko rosły , zmieniałam miejsce że może gdzieś sie im spodoba no i niestety nie sa razem i już nie będą bo jak zaczęły lepiej rosnąc to juz ruszac nie bede bo sie boje żeby sie nie zmarnowały.Miłego dnia życze.
Anita1978 07:20, 31 maj 2013

Dzièkuję , wzajemnie i posyłam
danuta_szwajcer 08:29, 31 maj 2013

Pospacerowałam o poranku po Twoim cudnym ogrodzie Szkoda, że ta pogoda ciągle przeszkadza w podziwianiu tych cudnych rh i azali i namokniete te piękne kwiaty. U mnie od deszczu powalają sie i azalie i rh i inne krzewy co kwitną. Pozdrawiam i słonka życzę
Bogdzia 19:37, 31 maj 2013

Anita1978 napisał(a)
Dzièkuję , wzajemnie i posyłam

Przysłałaś słoneczko i był całkiem ładny dzień.Dzięki.
Bogdzia 19:38, 31 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Pospacerowałam o poranku po Twoim cudnym ogrodzie Szkoda, że ta pogoda ciągle przeszkadza w podziwianiu tych cudnych rh i azali i namokniete te piękne kwiaty. U mnie od deszczu powalają sie i azalie i rh i inne krzewy co kwitną. Pozdrawiam i słonka życzę

Niestety deszcz podniszczył wiele kwiatów , niektóre rh straciły kolor, ale ciągle jeszcze jest na co popatrzec.Pozdrawiam Danusiu.
hanka_andrus 20:18, 31 maj 2013

Przed chwilą miałam ścianę deszczu, pięknie to wygląda, ale dla ogrodu niszczycielsko. Bo krople duże gradowe i padające prostopadle. Kwiaty nie mają szans! Orliki są u mnie ciemniejsze niż na zdjęciu, dosłownie granat. Ale taki pełny jeden. Zeszłej jesieni wysiałam nasiona,siewki są, ale zanim zakwitną ze 3 lata czekać trzeba.A i koloru efekt nieznany. Obok rosną inne, różnej maści
Bogdzia 20:52, 31 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Przed chwilą miałam ścianę deszczu, pięknie to wygląda, ale dla ogrodu niszczycielsko. Bo krople duże gradowe i padające prostopadle. Kwiaty nie mają szans! Orliki są u mnie ciemniejsze niż na zdjęciu, dosłownie granat. Ale taki pełny jeden. Zeszłej jesieni wysiałam nasiona,siewki są, ale zanim zakwitną ze 3 lata czekać trzeba.A i koloru efekt nieznany. Obok rosną inne, różnej maści

Haniu zbierz nasionka i posiej to moze więcej takich wyrośnie. Niby nie ma gwarancji że będą takie same ale ja mam jedna grządkę gdzie był tylko jeden biały i wysiał się i wszystkie sa białe wiec moze warto spróbowac.
hanka_andrus 21:04, 31 maj 2013

Bożenko!Będę oczywiście siać! A te już wysiane w zeszłą jesień wzeszły i rozrastają się. Ciekawe jakie mixy będą ,