Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 19:42, 01 cze 2013

Kondzio..... nie denerwuj..... byłeś w rododendronowym królestwie.. ależ zazdroszczę
To że zapomniałeś fotek rozumiem, ja jak ten ogród zobaczyłam...też zapomniałam, że mam aparat.. na szczęscie był Alfred i stwierdziłam, że muszę to sfotografować bo mi M nie uwierzy że to takie wielkie rośnie
Bogdzia 19:43, 01 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu, może rozpoznasz? Kupiłam jako fioletowy, słabo rośnie, zeszłej zimy ucierpiał bardzo, zbiera się powolutku. Dobrze, że ostatnia zima łaskawa była, więc go nie dobiło, nadzieja jest. Tylko, że nie wiem jak się nazywa...

Kasiu najbardziej przypomina mi Purple Splendour niestety nie mam dobrych wiadomości jest bardzo wrazliwy na mróz . Mój przesadzałam kilka razy aż w końcu rośnie całkiem zasłonięty drzewami i dopiero teraz kwitnie dużą ilością kwiatów. tak wygląda mój.

Bogdzia 19:47, 01 cze 2013

Kondzio napisał(a)
Bogdziu dojechaliśmy cali i zdrowi zdjęcia dam później u nas leja jak cholera i ciemno szaro buro a tak było pięknie w zaczarowanym ogrodzie a zapomnieliśmy sobie zrobić zdjęcia wspólnego ale najważniejsze że było bajecznie dziękujemy za doskonałą gościnę jesteśmy szczęśliwi że mogliśmy gościć u ciebie

Cieszę sie że mimo złej pogody szcześliwie dojechaliście . U mnie też padało i burza była i cały czas myslałam jak dojedziecie i jak dojedzie mój syn który był na zawodach karate z synem , ale wszyscy dojechali szczęśliwie na miejsce więc sie cieszę . Faktycznie nie zrobiliśmy wspólnego zdjecia a ja wogóle nie zrobiłam ani jednego zdjecia ale Ty zrobiłeś wiec nie jest źle. Pozdrawiamy serdecznie.
Bogdzia 19:48, 01 cze 2013

asc napisał(a)
Kondzio..... nie denerwuj..... byłeś w rododendronowym królestwie.. ależ zazdroszczę
To że zapomniałeś fotek rozumiem, ja jak ten ogród zobaczyłam...też zapomniałam, że mam aparat.. na szczęscie był Alfred i stwierdziłam, że muszę to sfotografować bo mi M nie uwierzy że to takie wielkie rośnie

Czy Twój M nie jest zazdrosny o tego Alfreda??????????????????????
Bogdzia 19:50, 01 cze 2013

GorAna napisał(a)
Bogdziu, piękne te Twoje piwonie
Pozdrawiam, i odpoczynku życzę

Aniu kończy sie okres kwitnienia rh przyspieszony przez codzienne deszcze więc teraz czas lenistwa , odpoczynku i spania na huśtawce. Byle tylko pogoda dopisała. Pozdrówka.
Bogdzia 19:54, 01 cze 2013

Marta7 napisał(a)

Ależ piękne te piwonie ! Ten kolor ostatnio bardzo na mnie działa
Kupilam sobie tej wiosny piwonię drzewiastą ale moja nie umywa się do tej-jest cudna !
Pozdrawiam serdecznie i baaaardzo dziękuję za pdpowiedż w sprawie kwiatka,kupiłam go na bazarze,bez nazwy nie wiedząc co z tego wyrosnie .

Tą piwonię dostałam od 96 letniej znajomej . Ona przywiozła ja z zagranicy kilkadziesiat lat wcześniej gdy nikt nie miał pojęcia że takie piwonie istnieją. Bardzo marzy mi się podobna ale ciemniejsza , coś podobnego ma Poziomka. Ja też będę miała to kwestia czasu.
Bogdzia 19:58, 01 cze 2013

Poziomka napisał(a)

Bogdziu są piękne , różowiutka też, ale te dwie mają kwiaty o jakich zawsze marzyłam tj, mają ciemną plamkę u nasady płatka.
Marzenie nadal jest niespełnione.
Pozdrawiam Jasia

A wiesz że ja najbardziej lubię własnie te z plamką. Jak zakwitały pierwszy raz to własnie najpierw szukałam tej plamki. No ale Jasiu masz za to tą ciemną która jest moim marzeniem, więc bezpiecznie mozemy sobie pozazdrościc. Pewnie obie niedługo znajdziemy obiekty naszych westchnień , szkoda ze nie można ich podzielic jak bylinki bo szybko byśmy załatwiły ten problem.Pozdrówka.
Bogdzia 20:00, 01 cze 2013

aldonaz napisał(a)

Nie widziałam piwonii, ale pobyt we Włoszech zrekompensował stratę - piękne widoki, zabytki, roślinność to ich jedzenie - uwielbiam.

I widoki i właskie jedzenie lubie tak jak Ty .Obejrzałam już zdjęcia z Włoch , super.
Bogdzia 20:01, 01 cze 2013

gierczusia napisał(a)

I to jest katasroffffa .... Żeby zapracowany człek nie mógł wypocząć w długi łikend na tarasiku

Masz całkowitą rację , zapracowanemu człowiekowi należy się poleżenie w łykend na tarasiku lub gdziekolwiek indziej.
Bogdzia 20:03, 01 cze 2013

asc napisał(a)
Leje, leje, leje.... epoka deszczowa nastała..... wczoraj zmasakrowane deszczem pąki rodków wyłamywałam...bo o dziwo nie padało... za to dziś nadrabia podwójnie

u mnie też deszczu więcej niz bym sobie życzyła , nawet dużo więcej. U nas dotąd zajmowaliśmy się Goścmi a od poniedziałku przyjdzie czas na rodki.