Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ewalm 00:36, 18 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, rewelacja! Bardzo piękne zdjecia, zwłaszcza to pierwsze.
Ja też jestem zauroczona jak Megi.
pozdrawiam serdecznie.
barbara_kraj... 00:36, 18 lip 2013

Uff! 15 stron za mną! Liliowce przepiękne! Ja, żeby je na żywo obejrzeć do parku poszłąm z aparatem. U siebie, aż wstyd się przyznać, mam tylko trzy odmiany i ta trzecia nie ma zamiaru zakwitnąć, chyba że w późniejszym terminie o kwitnieniu sobie przypomni.
Zastanawiam się, dlaczego u mnie tak mało motyli?
Urszulla 05:28, 18 lip 2013

Ja nazywałam tego motyla "pawie oczko"- ciekawe w nim to że po rozłożeniu skrzydeł est taki piękny -w stanie złożonym nawet go trudno zauważyć

Poczytałam o liliowcach i myślę o nich, ale może jakieś niższe odmiany o których pisze Ania ASC- może wiesz coś na ten temat?
Mala_Mi 07:06, 18 lip 2013

Bogdzia mam dużo motyli bo mam kwiaty które one lubią i zawsze sie gdzieś uchowa kępka pokrzyw

Ale tak różnorodnych to nie mam.. mus więcej pokrzyw zostawić
Bogdzia 09:01, 18 lip 2013

Sebek napisał(a)
Pooglądałem śliczne zdjęcia, ale uciekam, bo tu coś o wybuchach piszecie

Niepotrzebnie uciekłeś bo wybuch został odwołany. Pozdrówka Sebciu
Bogdzia 09:06, 18 lip 2013

aldonaz napisał(a)
Ależ piękne zdjęcia motyli! U mnie aż roi się od nich na kwitnącym oregano, ale mój aparat nie jest na tyle dobry, żeby robić zbliżenia. Dzięki za zaproszenie, ale nie jadę swoim samochodem, więc jestem uzależniona od koleżanek. Pozdrawiam

Szkoda ale jak pisalaś ze z koleżankami to wiadomo ze bedziesz od nich zalezna. Miłego pobytu w Łodzi.A próbowalas robic im zdjecia? Masz możliwośc robienia zdjec makro?Pozdrawiam serdecznie Aldonko.
Bogdzia 09:07, 18 lip 2013

ewalm napisał(a)

Bogdziu, rewelacja! Bardzo piękne zdjecia, zwłaszcza to pierwsze.
Ja też jestem zauroczona jak Megi.
pozdrawiam serdecznie.

Dzięki za dobre słowo.Czytałam u Ciebie że już na paczkach siedzisz przed wyjazdem. Bezstresowej przeprowadzki życzę.
danuta_szwajcer 09:11, 18 lip 2013

Przecudne zdjęcia motyli Boskie, jaka ta natura jest piękna, te motylki są jak kwiatuszki pozdrawiam i miłego dnia życze
Bogdzia 09:12, 18 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Uff! 15 stron za mną! Liliowce przepiękne! Ja, żeby je na żywo obejrzeć do parku poszłąm z aparatem. U siebie, aż wstyd się przyznać, mam tylko trzy odmiany i ta trzecia nie ma zamiaru zakwitnąć, chyba że w późniejszym terminie o kwitnieniu sobie przypomni.
Zastanawiam się, dlaczego u mnie tak mało motyli?

Basiu widziałam te liliowce , bardzo ładne. Motyle sie znajdą jak bedą kwiaty które lubią u mnie siedza na rudbekiach i jeżówkach , mniej na innych.Czytałam że bedziesz u Debry to mogę Ci przywieźc liliowców o ile Robert mnie weźmie do swojego samochodu i jeszcze z kwiatami.
Bogdzia 09:15, 18 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Ja nazywałam tego motyla "pawie oczko"- ciekawe w nim to że po rozłożeniu skrzydeł est taki piękny -w stanie złożonym nawet go trudno zauważyć

Poczytałam o liliowcach i myślę o nich, ale może jakieś niższe odmiany o których pisze Ania ASC- może wiesz coś na ten temat?

Dużo ludzi go tak nazywa ale nazwa oficjalna jest taka jak pisałam. Ja mam niewiele odmian niższych bo to dopiero teraz je tworzą a nowinek prawie nie kupuję bo nie mam gdzie sadzic , wszystko zależy od tego gdzie je posadzisz jak z przodu rabaty to lepsze niższe a jak z tyłu to wyższe . Kwiaty maja jednakowo piękne.