Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 16:21, 20 sie 2013

Tak, jedna "para" była bardzo nachalna i niebezpiecznie się zachowywyała, ale te jakieś przyjazne były. Jak już wyzdrowiejesz, to poopowiadasz jak rozróżnić samca od samicy, bo nawet nie wiedzieliśmy czy to para czy nie. Oczywiście od razu pomyślałam, że Bogdzia wie na pewno.
Pozdrawiam.
Bogdzia 16:22, 20 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Miło słyszeć, ze jest lepiej, brakuje ciebie

irenko Ania mówiła ze rewolucję u siebie robisz bardzo bym chciała zobaczyc ale to pewnie mnóstwo stron więc na razie nie dam rady. Dzieki ze zaglądasz. Winogronko rośnie dobrze , czas posadzic do gruntu ale musze poczekac żeby m się lepiej poczuł.Pozdrawiam bardzo serdecznie.
dajana 16:29, 20 sie 2013

Bożenko i ja ci życzę zdrowia z całego serca, szanuj oczy proszę a męża podziwiam szczerze O trzeciej w nocy ogród podlewać to dla mnie normalnie zaskoczenie oczywiście w wydaniu męskim masz super męża .Oboje was serdecznie pozdrawiam
Madzenka 18:09, 20 sie 2013

Bożenko jakże się cieszę, że powoli wracasz do zdrowia. Ponieważ jesteś rekonwalescentem teraz my do Ciebie będziemy przychodzić w odwiedziny, Ty nie możesz nigdzie biegać, bo oczy trzeba oszczędzać. Buziam
eliza3 18:36, 20 sie 2013

Bożenko, widzę, że zaglądasz pomimo choroby Pozdrawiam cieplutko i życzę szybkiego powrotu do formy.
Dla ciebie mój pierwszy kwiatek kobei

Welka 19:24, 20 sie 2013

Bożenko, niezmiernie się cieszę, że jest lepiej, obyście jak najszybciej wrócili do pełni sił
Dla Was motylki na pinky winky

Pozdrawiam
Kondzio 19:30, 20 sie 2013

Bogdzia ale się cieszę że co raz lepiej z oczami a współczuje mężowi straszna ta choroba ale najważniejsze że już lepiej buziam was i całuję mocno mocno i hi ham hi hi hi
Bogdzia 19:33, 20 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
Tak, jedna "para" była bardzo nachalna i niebezpiecznie się zachowywyała, ale te jakieś przyjazne były. Jak już wyzdrowiejesz, to poopowiadasz jak rozróżnić samca od samicy, bo nawet nie wiedzieliśmy czy to para czy nie. Oczywiście od razu pomyślałam, że Bogdzia wie na pewno.
Pozdrawiam.

Agnieszko moja wiedza jest niewielka ale to akurat wiem. Popatrz na swoje trzecie zdjecie , bo najłatwiej jest rozpoznac jak się może porównac crchy. Samica jest mniejsza i delikatniej zbudowana niż samiec a jeśli nie ma dwóch osobników do porównania to najłatwiej poznac po czrnej narosli nad dziobem. U samicy jest ona prawie przedłużeniem dzioba a u samca jest bardzo zgrubiała tak że wisi wystając ponad dziobem, to również widac na Twoim zdjeciu .Na zdjęciu jest oczywiście para i są to ptaki bardzo sobie wierne, tworzą stałe pary.
Bogdzia 19:35, 20 sie 2013

Kondzio napisał(a)
Bogdzia ale się cieszę że co raz lepiej z oczami a współczuje mężowi straszna ta choroba ale najważniejsze że już lepiej buziam was i całuję mocno mocno i hi ham hi hi hi

Konrad bardzo mi miło a właściwie nam miło że zaglądasz i zostawiasz tyle miłych słów, bardzo dziękujemy . Również serdecznie pozdrawiamy.
Bogdzia 19:38, 20 sie 2013

Welka napisał(a)
Bożenko, niezmiernie się cieszę, że jest lepiej, obyście jak najszybciej wrócili do pełni sił
Dla Was motylki na pinky winky

Pozdrawiam

Ewelinko dzięki za piękne zdjęcie . Hortensja prześliczna , nie mam jej trzeba bedzie to zmienic bo jest śliczna. Nie wiedziałam że lubią ją motylki.Dzięki szczególnie za miłe słowa, bardzo dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.