Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 08:09, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Muszę chyba trawnik założyc na nowo ale czy to jeszcze na nasze siły?Takiego efektu jak kwitnące rh nie dają zadne inne rośliny, nie da sie ich zastapic niczym innym Wiosna coraz bliżejPozdrawiam Kasiu.
Ja trawnik mam podobny mimo, że niedawno zakładany, ale mnie nie przeszkadza, dla mnie trawa to nie ogród. Tak, żeby do domu błota nie wnosić , Najważniejsze to co powyżej poziomu trawnika, a im wyżej tym lepiej. Pozdrawiam
AgnieszkaW 08:55, 12 wrz 2013

Bardzo dziękuję za fotki i opis Inversy - bardzo mi pomogą przy decyzji, gdzie wsadzić (bo mam drugiego o wąskim pokroju, takiego jak Twój, tylko mniejszego). Pozdrawiam rankiem ze słonecznego dzisiaj Jurajskiego
Margarete 09:41, 12 wrz 2013

Śliczny ten twój ogród Bogdziu, a widok z okna masz boski... to wiem juz od dawna
Pozdrawiam czwartkowo ! Miłego dnia !!
GorAna 09:48, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Agnieszko jest na pierwszym zdjęciu ale mało widac więc zrobiłam inne zdjecia.

Piękna inwersa....kiedy moja taka będzie?....ile ona ma lat?
Pozdrawiam
Bogdzia 11:01, 12 wrz 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie u Ciebie , nie tylko śliczne odcienie zieleni , ale kolorów cudnych też nie brakuję .
Pozdrawiam

Madziu u mnie prawie wszystko wiele razy przesadzane i nadal to robię , stale mi coś nie pasuje . Gdybym miała większy ogród to może bym się zajęła nowymi grządkami a tak to musze stare modernizowac .Pozdrówka.
Bogdzia 11:07, 12 wrz 2013

yolka napisał(a)
Ja trawnik mam podobny mimo, że niedawno zakładany, ale mnie nie przeszkadza, dla mnie trawa to nie ogród. Tak, żeby do domu błota nie wnosić , Najważniejsze to co powyżej poziomu trawnika, a im wyżej tym lepiej. Pozdrawiam

Nasz trawnik juz ma 13 lat więc różnych chwastów się nawysiewało, krety w niektórych miejscach podniosły ziemie i inne wypadki się zdarzały , czas by go od nowa zrobic ale robota ciężka i przez jakiś czas widok byle jaki i tak z roku na rok odkładamy .Najgorzej z korzeniami niektórych drzew bo sa na wierzchu i sięgają daleko tam się nie da nawet skopac żeby nową trawę posiac. Jakoś nie pali mi się do tej roboty.Ja myślę jednak że trawnik to bardzo ważna rzecz , jak dywan w pokoju i nie powinien byc byle jaki, no i jak to wszystko ogarnąc? Pozdrawiam Jolu serdecznie.
Bogdzia 11:08, 12 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Bardzo dziękuję za fotki i opis Inversy - bardzo mi pomogą przy decyzji, gdzie wsadzić (bo mam drugiego o wąskim pokroju, takiego jak Twój, tylko mniejszego). Pozdrawiam rankiem ze słonecznego dzisiaj Jurajskiego

Agnieszko miło mi jeśli cokolwiek pomogłam . Pozdrówka.
Bogdzia 11:09, 12 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Śliczny ten twój ogród Bogdziu, a widok z okna masz boski... to wiem juz od dawna
Pozdrawiam czwartkowo ! Miłego dnia !!

Małgosiu napisz czy te cebulki się odnalazły. Miałam spytac jak u mnie byłaś ale oczywiście zapomniałam.Pozdrówka.
Bogdzia 11:11, 12 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Piękna inwersa....kiedy moja taka będzie?....ile ona ma lat?
Pozdrawiam

Myślę że chyba 10 , w każdym badz razie coś koło tego bo to jest 13 rok jak tu mieszkamy wiec pewnie tak będzie.Pozdrawiam Aniu.
Milka 12:37, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Nasz trawnik juz ma 13 lat więc różnych chwastów się nawysiewało, krety w niektórych miejscach podniosły ziemie i inne wypadki się zdarzały , czas by go od nowa zrobic ale robota ciężka i przez jakiś czas widok byle jaki i tak z roku na rok odkładamy .Najgorzej z korzeniami niektórych drzew bo sa na wierzchu i sięgają daleko tam się nie da nawet skopac żeby nową trawę posiac. Jakoś nie pali mi się do tej roboty.Ja myślę jednak że trawnik to bardzo ważna rzecz , jak dywan w pokoju i nie powinien byc byle jaki, no i jak to wszystko ogarnąc? Pozdrawiam Jolu serdecznie.

oj Bożenko, czytam to i jakbyś pisała o mnie i moim ogrodzie, mam podobnie, tyle, że u nas już zaraz 16 lat, jeszcze trudniej; dobrze, ze nie byłam fanką ogrodu od razu, mam okazję teraz coś dosadzać i zmieniać
i dziękuję za zdjęcia, ogród nadal piękny, cokolwiek byś nie marudziła