Ja trawnik mam podobny mimo, że niedawno zakładany, ale mnie nie przeszkadza, dla mnie trawa to nie ogród. Tak, żeby do domu błota nie wnosić , Najważniejsze to co powyżej poziomu trawnika, a im wyżej tym lepiej. Pozdrawiam
Bardzo dziękuję za fotki i opis Inversy - bardzo mi pomogą przy decyzji, gdzie wsadzić (bo mam drugiego o wąskim pokroju, takiego jak Twój, tylko mniejszego). Pozdrawiam rankiem ze słonecznego dzisiaj Jurajskiego
Madziu u mnie prawie wszystko wiele razy przesadzane i nadal to robię , stale mi coś nie pasuje . Gdybym miała większy ogród to może bym się zajęła nowymi grządkami a tak to musze stare modernizowac .Pozdrówka.
Nasz trawnik juz ma 13 lat więc różnych chwastów się nawysiewało, krety w niektórych miejscach podniosły ziemie i inne wypadki się zdarzały , czas by go od nowa zrobic ale robota ciężka i przez jakiś czas widok byle jaki i tak z roku na rok odkładamy .Najgorzej z korzeniami niektórych drzew bo sa na wierzchu i sięgają daleko tam się nie da nawet skopac żeby nową trawę posiac. Jakoś nie pali mi się do tej roboty.Ja myślę jednak że trawnik to bardzo ważna rzecz , jak dywan w pokoju i nie powinien byc byle jaki, no i jak to wszystko ogarnąc? Pozdrawiam Jolu serdecznie.
oj Bożenko, czytam to i jakbyś pisała o mnie i moim ogrodzie, mam podobnie, tyle, że u nas już zaraz 16 lat, jeszcze trudniej; dobrze, ze nie byłam fanką ogrodu od razu, mam okazję teraz coś dosadzać i zmieniać
i dziękuję za zdjęcia, ogród nadal piękny, cokolwiek byś nie marudziła