Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:22, 12 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

oj Bożenko, czytam to i jakbyś pisała o mnie i moim ogrodzie, mam podobnie, tyle, że u nas już zaraz 16 lat, jeszcze trudniej; dobrze, ze nie byłam fanką ogrodu od razu, mam okazję teraz coś dosadzać i zmieniać
i dziękuję za zdjęcia, ogród nadal piękny, cokolwiek byś nie marudziła

Irenko miło że wpadłas. I co robimy nowe trawniki czy zostawiamy stare? Ja szczerze mówiąc juz nie moge sie wyrobic z robotą , zamiast jej ubywac to ciągle przybywa.Miłego dnia , nie jest najgorszy(dzień) a nawet całkiem ładny, pozdrówka.
makkasia 17:37, 12 wrz 2013

BODZIU dziękuję za piękne zdjęcia Twojego ogrodu,
Mój trawnik też ma 13 lat i nie zamierzam zakładać nowego, bo nie wyobrażam sobie znowu tej harówki (na ekipę i trawnik z rolki mnie nie stać, niestety),
Myślę, że deszcze pomogą wrócić Twojemu do dobrej kondycji, a na wiosnę po wszystkich zabiegach i nawiezieniu znowu w maju będzie przypominał piękny zielony dywan -
Mam takie samo zdanie jak Ty - trawnik to jeden z podstawowych walorów ogrodu - piękne tło dla reszty, Na razie Bodziu przymknij oczy i rób swoje
zdrowia życzę ściskam
PS. nie mam inversy
jotka 17:41, 12 wrz 2013

Pamiętam u Ciebie w ogrodzie oprócz klonu/klona zainteresował mnie ten świerk inversa. Klona już mam u siebie, ale o inversie nawet nie marzę choć mi się podoba
Bogdzia 19:08, 12 wrz 2013

makkasia napisał(a)
BODZIU dziękuję za piękne zdjęcia Twojego ogrodu,
Mój trawnik też ma 13 lat i nie zamierzam zakładać nowego, bo nie wyobrażam sobie znowu tej harówki (na ekipę i trawnik z rolki mnie nie stać, niestety),
Myślę, że deszcze pomogą wrócić Twojemu do dobrej kondycji, a na wiosnę po wszystkich zabiegach i nawiezieniu znowu w maju będzie przypominał piękny zielony dywan -
Mam takie samo zdanie jak Ty - trawnik to jeden z podstawowych walorów ogrodu - piękne tło dla reszty, Na razie Bodziu przymknij oczy i rób swoje
zdrowia życzę ściskam
PS. nie mam inversy

Obejrzałam dziś ten mój trawnik pod kątem renowacji i okazuje sie że w wielu miejscach korzenie drzew sa na wierzchu, trzeba by je przysypac ziemią a o tym by użyc jakiegoś sprzętu do likwidacji starego trawnika nie ma mowy przez te korzenie.Cyba tylko niektóre kawałki będę wycinac i siac nową trawę. Pozdrawiam Kasiu serdecznie.
Bogdzia 19:12, 12 wrz 2013

jotka napisał(a)
Pamiętam u Ciebie w ogrodzie oprócz klonu/klona zainteresował mnie ten świerk inversa. Klona już mam u siebie, ale o inversie nawet nie marzę choć mi się podoba

Jolu nie da sie wszystkiego miec niestety. Ty masz wiele roślin których ja nie mam a chciałabym miec np drzewka owocowe. Były wprawdzie u mnie ale z wzgledu na słabą glebe trzeba było wyrzucic bo nic nie rodziły, no i tak to już jest. Dla Ciebie zdjęcia jeziorka i ostatnich lilii jeziorkowych.

Bogdzia 19:13, 12 wrz 2013

jotka 19:19, 12 wrz 2013

Bogdziu, dziekuję za jeziorko, bo wiesz ,ze go nie mam a bardzo mi sie podoba taki element w ogrodzie. Zresztą w czasie pobytu u Ciebie posiedziałam sobie chwile w samotności w tym urokliwym miejscu i bardzo mile to wspominam

Bogdzia 19:39, 12 wrz 2013

Jolu dzięki za te wspomnieniowe zdjęcia. To był bardzo miły dzień choc ja całkiem straciłam głowę.
EPODLAS 20:23, 12 wrz 2013

Bogdziu, ja też zazdroszczę jeziorka. Naprawdę urokliwe. Moja działka leży koło Rypina, niedaleko też jest do Brodnicy. To teren typowp polodowcowy, chociaż w centrum Polski, to pełno tu pagórków, niedużych jezior i kamieni, których jest tu dużo. Ja kocham to miejsce, bo znam go od dziecka. Chociaż od tamtych czasów się wiele zmieniło, to jednak dalej jest tu ładnie. Mamy sporo w Polsce pięknych miejsc, które chciałabym jeszcze zobaczyć.
Bogdzia 20:27, 12 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, ja też zazdroszczę jeziorka. Naprawdę urokliwe. Moja działka leży koło Rypina, niedaleko też jest do Brodnicy. To teren typowp polodowcowy, chociaż w centrum Polski, to pełno tu pagórków, niedużych jezior i kamieni, których jest tu dużo. Ja kocham to miejsce, bo znam go od dziecka. Chociaż od tamtych czasów się wiele zmieniło, to jednak dalej jest tu ładnie. Mamy sporo w Polsce pięknych miejsc, które chciałabym jeszcze zobaczyć.

Bardzo mi się u Ciebie podoba i dlatego chciałam wiedziec co to za okolica. Widoki niezwykłe, wiejskie , sielskie i prawie juz niespotykane.Pewnie że pięknych miejsc w Polsce jest dużo ale Twoje miejsce jest na pewno jednym z nich i ja bym się chciała przejśc po tych piaskowych drogach które pokazujesz. Dzieki za odpowiedz i za widoki.Buziaki.