Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

danuta_szwajcer 18:55, 21 sty 2014

Oj Bozenko Twoje rh to cudenka, takie dorodne, zachwycam sie za kazdym razem, ale to zdjecie z brzozami i ławeczką to bajeczny widok, usiadłam na tej ławeczce i hahaha poczekam do wiosny U nas robi sie nieciekawie, totalne oblodzenie drzew a ciagle pada Pozdrawiam serdecznie Czy moge przesadzic rh takiego co ma chyba juz 10 lat? Jezeli tak to kiedy najlepiej?
Bogdzia 18:55, 21 sty 2014

jotka napisał(a)
Byłam I wspominałam spotkanie w realu. Pamiętam jak mnie wtedy zaskoczyła wielkość rh
pozdrawiam

Jolu ja też miło wspominam i bardzo Ci jestem wdzieczna ze zadalas sobie tyle trudu. Pozdrówka.
elzbieta_g 18:56, 21 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

No wyobraź sobie ze podkarpacie pieszą pielgrzymkę urządza do rododendronowego.

no ja też ciut daleko
Bogdzia 19:03, 21 sty 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj Bozenko Twoje rh to cudenka, takie dorodne, zachwycam sie za kazdym razem, ale to zdjecie z brzozami i ławeczką to bajeczny widok, usiadłam na tej ławeczce i hahaha poczekam do wiosny U nas robi sie nieciekawie, totalne oblodzenie drzew a ciagle pada Pozdrawiam serdecznie Czy moge przesadzic rh takiego co ma chyba juz 10 lat? Jezeli tak to kiedy najlepiej?

Danusiu zapraszam do domu bo zamarzniesz na tej ławeczce.Jest okropnie . Ja mam dwa sprawdzone moim zdaniem najlepsze terminy przesadzania , jeden jak najwczesniejszy wiosna oczywiście dopiero jak ziemia dobrze rozmarznie bo przecież trzeba go jakoś wykopac a drugi na przełomie sierpnia i wrzesnia jak rh juz mają w pełni wykształcone pędy i pąki i jest jeszcze dosc duzo czasu do zimy i mogą sie porzadnie przed zima ukorzenic. Z 10 letnim rh jest tylko jeden kłopot że może byc duży i trudny do przeniesienia ale my już takie przesadzalismy , ostatnio musial go przeciagac z z miejsca na miejsce samochód bo dla ludzi już nie był do ruszenia.Więc zanim się za niego zabierzecie przemyślcie sposób transportu. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:04, 21 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

no ja też ciut daleko

Myślę ze w takiej wesolej grupie szybko by droga minęła i nikt by nie żałował że szedł.
elzbieta_g 19:06, 21 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Myślę ze w takiej wesolej grupie szybko by droga minęła i nikt by nie żałował że szedł.

o żałowaniu nie ma mowy do takiego pięknego ogrodu to i na kolanach ochotnicy by się znaleźli
Bogdzia 19:09, 21 sty 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, nie mam rh w ogrodzie. Twój ogród jest niesamowity. Rh dorodne, obsypane gęsto kwieciem. Może kiedyś zobaczę go w rzeczywistości. Pozdrówka serdeczne.

Bożenko w tym roku robie ostatnie spotkanie wiec zapraszam.
Bogdzia 19:11, 21 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

o żałowaniu nie ma mowy do takiego pięknego ogrodu to i na kolanach ochotnicy by się znaleźli

Będę skromna i powiem ze jednak troszke przesadziłaś i że hodziło głównie o wspaniala atmosfere pielgrzymowania.
Bogdzia 19:12, 21 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Nie miałabym nic przeciwko, gdyby teraz puścili.

Ewciu mnie jest wszystko jedno .
Bogdzia 19:13, 21 sty 2014

yolka napisał(a)
W STYCZNIU JAK W MAJU. Pozdrówka

Jolu i przecież o to własnie chodzi zeby jakoś przetrwac zimę. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko w porzadku , zajrzę by to sprawdzic.