Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:09, 03 lut 2014

gierczusia napisał(a)

aaach Bogdziu to ja bym Cię chętnie w charakterze starszej siostry adoptowałą

Nie ma sprawy , byłam starsza siostrą od zawsze i dla sporej gromadki , jak mi sie ta gromadka rozrośnie to tylko moze byc weselej , ale kto chce mnie za siostre musi wiedziec ze w trosce o swoja rodzine lubie się do wszystkiego wtrącac i nie jestem przyzwyczajona do sprzeciwów.
Bogdzia 13:10, 03 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Bogdziu do Konstantynowa mam daleko ,ponad 500 km
Nie potrzebuję dużo tylko 3 sztuki,może cztery
Rh potrzebuje dużo miejsca ,a ja mam tylko ta jedną rabatę,szkoda mi przeznaczać tak dużo miejsca na Rh ,tyle jeszcze roślin chce tam zmieścić (widziałaś mój projekcik )
Dlatego myślałam że trzy wystarczą to i tak min 4 metry .
U nas w kwietniu są targi średniej jakości ale są ,tam jest zawsze dużo RH, ale wszystkie NN
A ja sobie postanowiłam że nie będę kupowała byle czego ,nie mam tego dużo więc chcę te najpiękniejsze

Ewo masz rację to kup tak jak było mówione w Multi....absolutnie nie kupuj bez nazwy bo beda wieczne kłopoty.
Bogdzia 13:13, 03 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia..... monopol zaczynasz mieć na starszą siostrę... to mnie też adoptuj na młodszą

A z depresją braku miejsca Cię rozumiem.... oj rozumiem.... też mnie łapie..... ale to prawie przedwiośnie. to taki kiepski czas..

Ciebie szczególnie chętnie adoptuję bo przybędzie mi razem z Toba jeszcze jeden wnuczek , mój M będzie z tego powodu przeszczęśliwy.Taki malutki na własnośc toz to cud prawdziwy.
Bogdzia 13:17, 03 lut 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, Ty nie masz miejsca? Toż to tyle trawnika jeszcze do wykrojenia żart
Pozdrawiam serdecznie!
k.

Trawnik już jest maksymalnie okrojony, w niektórych miejscach pare centymetrów najwyżej można nic więcej bo małpi gaj sie zrobi a ja lubie przestrzeń.Miłego dnia Karola.
Milka 17:53, 03 lut 2014

Bożenko, czyli jestes naszą starsza siostrą
rozumiem, że chciejstwa są, a miejsca nie ma, w razie co, donice blisko domu i tu coś posadź
Miłego wieczoru, nadrabiam, ale już nie zdążę dziś więcej
monteverde 18:35, 03 lut 2014

Bogdziu rano wpadlam do Ciebie z pytaniem, ale zaczęłam czytać posty i zapomniałam napisać a potem ktoś przyszedł i wiesz jak to jest... skleroza Czy trzeba już osłaniać rh dzisiaj u mnie świeciło takie słoneczko, że sople kapały i czy trzeba po południu odsłaniać czy zostawić, oczywiście piszę o lekkim okryciu agro włókniną białą przed słońcem z góry dziękuję
popcorn 18:52, 03 lut 2014

Tu i ówdzie między Rh i azaliami coś bym wcisnęła A trawnika coraz mniej Pamiętam Twoje ubiegłoroczne dosadzanie i przesuwanie linii rabaty przez M.
Nikita 19:06, 03 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie ma sprawy , byłam starsza siostrą od zawsze i dla sporej gromadki , jak mi sie ta gromadka rozrośnie to tylko moze byc weselej , ale kto chce mnie za siostre musi wiedziec ze w trosce o swoja rodzine lubie się do wszystkiego wtrącac i nie jestem przyzwyczajona do sprzeciwów.

Bogdzia - może być...warunki akceptuję...ja grzeczna dziewczynka jestem, kłopotów ze mną nie będzie obiecuję....i przy komputerze pomogę....Buziaki przesyłam
Madzenka 19:13, 03 lut 2014

Ufffff nadrobiłam zaległości
U nas pochmurno i odwilż więc nie trzeba osłaniać rh
Pozdrawam wieczorową porą
Bogdzia 20:18, 03 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Bożenko, czyli jestes naszą starsza siostrą
rozumiem, że chciejstwa są, a miejsca nie ma, w razie co, donice blisko domu i tu coś posadź
Miłego wieczoru, nadrabiam, ale już nie zdążę dziś więcej

Irenko nie chcę miec kwiatów w donicach bo co potem zima z tym robic ? Co innego jednoroczne a co innego takie które chce się przetrzymac. Nie zabiore ich do domu i nie wkopię w ogrodzie wiec nie ma sensu w doniczki sadzic.Widzę że rodzina bardzo mi sie rozrasta ale to akurat powód do zadowolenia wiec wszystko gra. Pozdrówka serdeczne.