Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:20, 03 lut 2014

Nikita napisał(a)

Bogdzia babć to nigdy dość,..... ale ty to radzej za starszą siostrę możesz robić.....
Pozdrawiam bardzo wieczorowo.

Starszą siostra moge byc, do tej roli jestem bardzo przyzwyczajona.
Bogdzia 07:26, 03 lut 2014

alinak napisał(a)
u mnie tez nie wszystkie maja piękny pokrój , ale moje to pikusie przy twoich Bożenko .
doradź mi kochana ...masz tak dużo narcyzów . jak je rozmnażasz , bo u mnie słabo rosną , a tez bym chciała mieć dużo ..

Alinko bardzo bym chciała Ci doradzic ale nie potrafie.Ja ich nie rozmnazałam tylko dostałam od kogoś kto został wywłaszczony z domu pod budowe drogi i kobitka kazała wykopywac wszystko.Jedynie co u niej widziałam to miala nowo założony zagonek z nimi i były to po prostu pojedyncze cebulki posadzone na grządce wiec chyba tak je rozmnazała.
boguslawa_ma... 09:42, 03 lut 2014

alinak napisał(a)
u mnie tez nie wszystkie maja piękny pokrój , ale moje to pikusie przy twoich Bożenko .
doradź mi kochana ...masz tak dużo narcyzów . jak je rozmnażasz , bo u mnie słabo rosną , a tez bym chciała mieć dużo ..

Może ja odpowiem ,myślę że Bogdzia nie będzie miała nic przeciwko temu.
To są zykłe narcyze, sadzi się cebulki i one narastają,ale bardzo powoli żeby były takie kępy musi być parę lat . jak kupiłam działkę to miałam takie kępy ,ale mnie się zachciało holederskich ,dużych no i kupowałam ,pierwszy rok były ładne ,potem coraz mniejsze ,a czasem całkiem się tracą.
A te stare z jednej cebulki robi się kępa najlepiej nie przesadzać.
Pozdrawiam Bogdziu ze słonecznego śląska
Kindzia 09:47, 03 lut 2014

U mnie narcyzy też się właśnie "tracą"...ale to z tych holendrów...nie mam dojścia do tych babciowych, a te najlepsze były.
Nieustannie kuszą mnie zakupy kwiatowe...ale na razie nie mogę
Pozdrawiam Bogdziu
Bogdzia 10:18, 03 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

Może ja odpowiem ,myślę że Bogdzia nie będzie miała nic przeciwko temu.
To są zykłe narcyze, sadzi się cebulki i one narastają,ale bardzo powoli żeby były takie kępy musi być parę lat . jak kupiłam działkę to miałam takie kępy ,ale mnie się zachciało holederskich ,dużych no i kupowałam ,pierwszy rok były ładne ,potem coraz mniejsze ,a czasem całkiem się tracą.
A te stare z jednej cebulki robi się kępa najlepiej nie przesadzać.
Pozdrawiam Bogdziu ze słonecznego śląska

Bogusiu wszystkie rady sa zawsze mile widziane.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 10:19, 03 lut 2014

Kindzia napisał(a)
U mnie narcyzy też się właśnie "tracą"...ale to z tych holendrów...nie mam dojścia do tych babciowych, a te najlepsze były.
Nieustannie kuszą mnie zakupy kwiatowe...ale na razie nie mogę
Pozdrawiam Bogdziu

Mnie też kuszą , zamówiłam lilie i troche bylin ale marzą mi sie jeszcze powojniki,róże i więcej bylin ale nie mam gdzie posadzic, wpadnę w depresję.
gierczusia 11:23, 03 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Starszą siostra moge byc, do tej roli jestem bardzo przyzwyczajona.

aaach Bogdziu to ja bym Cię chętnie w charakterze starszej siostry adoptowałą
ewa004 12:00, 03 lut 2014

Bogdziu do Konstantynowa mam daleko ,ponad 500 km
Nie potrzebuję dużo tylko 3 sztuki,może cztery
Rh potrzebuje dużo miejsca ,a ja mam tylko ta jedną rabatę,szkoda mi przeznaczać tak dużo miejsca na Rh ,tyle jeszcze roślin chce tam zmieścić (widziałaś mój projekcik )
Dlatego myślałam że trzy wystarczą to i tak min 4 metry .
U nas w kwietniu są targi średniej jakości ale są ,tam jest zawsze dużo RH, ale wszystkie NN
A ja sobie postanowiłam że nie będę kupowała byle czego ,nie mam tego dużo więc chcę te najpiękniejsze

Mala_Mi 12:37, 03 lut 2014

Bogdzia..... monopol zaczynasz mieć na starszą siostrę... to mnie też adoptuj na młodszą

A z depresją braku miejsca Cię rozumiem.... oj rozumiem.... też mnie łapie..... ale to prawie przedwiośnie. to taki kiepski czas..
popcorn 12:59, 03 lut 2014

Bożenko, Ty nie masz miejsca? Toż to tyle trawnika jeszcze do wykrojenia żart
Pozdrawiam serdecznie!
k.