Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:26, 06 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
W ubiegłym roku wysiałam ranniki do płaskiej donicy i wkopałam.Trzeba je wysiewać szybko po przekwitnięciu...część spadła do ziemi obok...jestem ciekawa co z tego będzie...na razie kwitnących brak- ale u mnie wszystko z poślizgiem...

Ja zostawiam zeby sie same wysiewały ale chyba kilku lat trzeba by te młode zakwitły bo nie widze ani jednego poza donicą (tez mam w donicy) kwitnacego.
Bogdzia 20:29, 06 mar 2014

monteverde napisał(a)

Pierwiosnki takie same nie warto focić ale przebiśniegów więcej Ci wyszlo i gromadnie to ładnie wygląda, u mnie z tamtego roku co wsadzałam nie widać, a śladu nie ma , że cosik łaziło pod ziemią jak wnusiów nie będzie to odpoczniecie, na spacerek pójdziesz, poleżysz

Przebiśniegów miałam duzo ale samych pojedynczych i co rok mam mniej widze ze po zimie cebulki im zagniwaja, trzeba by czymś opryskac chyba. Co do wnusiów to wolałabym by przyjechaly ale mały musi wyzdrowiec wiec przymusowe siedzenie w domu.
Bogdzia 20:30, 06 mar 2014

yolka napisał(a)
Na cztery dwójki się załapałam . Pozdrawiam i zdrowia dla wszystkich.

Jolus macham , wpadnę z rewizyta.
Bogdzia 20:32, 06 mar 2014

Kasik napisał(a)

Poczekajmy jeszcze troszkę, Jak to wszystko "buchnie" kolorami, to się i lepiej zrobi człowiekowi i choróbska wyginą. Przyjdzie słoneczko, dłuższe dni. - będzie lepiej.

bardzo na to liczę Kasiu , człowiek od razu lepiej sie poczuje choc jak pisalam u Ewy nie ma co narzekac bo w kalendrazu mam zapisane : noc 6-7 marca 2010r -14 stopni to teraz jest o wiele lepiej i jest sie z czego cieszyc.
Bogdzia 20:34, 06 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie mniej wiosnę po cebulowych widać... Sucho i nic z ziemi nie moźe wyjść...

U mnie tez sucho , miałam podlewac ale jest tak zimno ze nie chce sie przeziebic. Na zdjeciach kwiatki widac ale w ogrodzie giną , malo co kwitnie , mam duzo wiecej posadzone.
Bogdzia 20:36, 06 mar 2014

anna_g napisał(a)
Bogdziu - fajne krokuskowo coraz bardziej lubię krokuski. U mnie zatrzymały się ciut cebulowe i jeszcze mam trochę takich co musza zakwitnąć - czekam na to - tylko że ani słoneczka nie ma ani deszczyku.... zimno i ponuro... Miłego wieczoru.
Cieszę się że wnuczek lepiej

Dzięki za Wasze wsparcie w chorobie wnusia , mam nadziejeze tym razem bedzie lepiej.U mnie też krokusy sa na wysokości jeszcze sprzed zimy , pojedyncze zakwitaja ale to jednak bardzo nieliczne.
Gabriela 20:37, 06 mar 2014

Widziałam u Karoliny przylaszczki od Ciebie i Ty tez je wspomniałaś parę stron temu. Od razu przypomniało mi się, że znalazłam je w leśnej części Waszego ogrodu i dzięki temu wygrałam konkurs, a nagroda jest w częstym użyciu i stanowi jeden z moich "skarbczyków ogrodniczych".
To był taki przemiły i słoneczny dzień w Twoim ogrodzie.
Bogdzia 21:00, 06 mar 2014

Gabriela napisał(a)
Widziałam u Karoliny przylaszczki od Ciebie i Ty tez je wspomniałaś parę stron temu. Od razu przypomniało mi się, że znalazłam je w leśnej części Waszego ogrodu i dzięki temu wygrałam konkurs, a nagroda jest w częstym użyciu i stanowi jeden z moich "skarbczyków ogrodniczych".
To był taki przemiły i słoneczny dzień w Twoim ogrodzie.

Dzięki Gabrysiu za dobre słowo o pobycie u mnie . Mnie tez było miło Was gościc i chociaz rh trochę zawiodły to był bardzo miły dzien dla mnie.Fajnie ze nagroda Ci się podoba, bardzo się ciesze.Mam nadzieje ze wspomnisz mnie jeszcze jak zakwitna kurze łapki , u mnie sie mówiło kurze stopki.
Kasiek 21:55, 06 mar 2014

Bogdziu, mozesz na chwilke przyjsc do mnie ? Zdobylam lupki z kawa i bede wysypywac na ogrod, myslisz ze moge przedobrzyc w rh ?
Madzenka 06:34, 07 mar 2014

Kasiek napisał(a)
Bogdziu, mozesz na chwilke przyjsc do mnie ? Zdobylam lupki z kawa i bede wysypywac na ogrod, myslisz ze moge przedobrzyc w rh ?

Ciekawa jestem Twojego komentarza.
Pozdrawiam i zyczę aby dzisiaj było cieplej