Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:53, 06 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Ale pieknie krokusowo hi hi hi

Liche w tym roku ale mam nadzieje ze bedzie lepiej żeby tylko spadł deszcz i by się ociepliło to wiecej zakwitnie.
Kindzia 19:57, 06 mar 2014

U nas też się ochłodziło i nie pada nic a nic!

Ale masz piękne kwiatuszki! I jak dużo!!!

Pozdrówka
Bogdzia 19:58, 06 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Te łąki krokusowe zachwycają...nie mam,bo kwitną wtedy ,kiedy mnie nie ma na Z.,ale ciągle wypatruję u siebie niziutkich irysków i ranników...niestety dotąd bez wyraźnego efektu.Pozdrawiam.

Ranników mam kilka sztuk , poniżej dziesięciu z dwóch źródeł i są inne, jedne niższe, drugie wyższe ,jedne bardziej żywotne inne mniej , wysiewają sie ale poniewaz są drugi rok to na razie tylko maleńkie sieweczki mi przybyły.Iryski w tamtym roku nawet mi kwitły a w tym częśc wyrosła przed mrozami ma pomarzniete liście a częśc ledwie wystawiła czubki i czeka na ciepło i te może zakwitna. U mnie irysy i krokusy wymarzają i właściwie co rok sadze od nowa.
Bogdzia 19:59, 06 mar 2014

Kindzia napisał(a)
U nas też się ochłodziło i nie pada nic a nic!

Ale masz piękne kwiatuszki! I jak dużo!!!

Pozdrówka

To tylko na zdjęciach tak sie wydaje, gdyby było ciepło to faktycznie mam sporo posadzone ale na razie ogromna większosc nie kwitnie .
bogumila 20:04, 06 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Ranników mam kilka sztuk , poniżej dziesięciu z dwóch źródeł i są inne, jedne niższe, drugie wyższe ,jedne bardziej żywotne inne mniej , wysiewają sie ale poniewaz są drugi rok to na razie tylko maleńkie sieweczki mi przybyły.Iryski w tamtym roku nawet mi kwitły a w tym częśc wyrosła przed mrozami ma pomarzniete liście a częśc ledwie wystawiła czubki i czeka na ciepło i te może zakwitna. U mnie irysy i krokusy wymarzają i właściwie co rok sadze od nowa.
W ubiegłym roku wysiałam ranniki do płaskiej donicy i wkopałam.Trzeba je wysiewać szybko po przekwitnięciu...część spadła do ziemi obok...jestem ciekawa co z tego będzie...na razie kwitnących brak- ale u mnie wszystko z poślizgiem...
monteverde 20:05, 06 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Pierwiosnki takie same nie warto focić ale przebiśniegów więcej Ci wyszlo i gromadnie to ładnie wygląda, u mnie z tamtego roku co wsadzałam nie widać, a śladu nie ma , że cosik łaziło pod ziemią jak wnusiów nie będzie to odpoczniecie, na spacerek pójdziesz, poleżysz
yolka 20:05, 06 mar 2014

Na cztery dwójki się załapałam . Pozdrawiam i zdrowia dla wszystkich.
Kasik 20:05, 06 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

To tylko na zdjęciach tak sie wydaje, gdyby było ciepło to faktycznie mam sporo posadzone ale na razie ogromna większosc nie kwitnie .

Poczekajmy jeszcze troszkę, Jak to wszystko "buchnie" kolorami, to się i lepiej zrobi człowiekowi i choróbska wyginą. Przyjdzie słoneczko, dłuższe dni. - będzie lepiej.
Madzenka 20:15, 06 mar 2014

U mnie mniej wiosnę po cebulowych widać... Sucho i nic z ziemi nie moźe wyjść...
anna_g 20:15, 06 mar 2014

Bogdziu - fajne krokuskowo coraz bardziej lubię krokuski. U mnie zatrzymały się ciut cebulowe i jeszcze mam trochę takich co musza zakwitnąć - czekam na to - tylko że ani słoneczka nie ma ani deszczyku.... zimno i ponuro... Miłego wieczoru.
Cieszę się że wnuczek lepiej