Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 07:19, 29 mar 2014

Tego szronu,i temperatury nie zazdroszczę. Po tygodniu idę zobaczyć co u mnie przetrwało w ogrodzie jak mnie nie było. Baw się dobrze weekendowo.
Anita1978 09:11, 29 mar 2014

Bożenko
Róże parkowe skracamy o 1/3. Wycinamy tez słabe i krzyżujące sie pędy.
Miłego dnia, pewnie popracujesz w ogrodzie,bo pogoda piękna! Ja tez tak zamiaruje, a po południu mam gości więc mus jeszcze coś do jedzenia przygotować i może jakieś ciasto- karpatkę, bo najszybsza
Kasik 09:11, 29 mar 2014

U nas dzisiaj mgły okrutne- a miało być od rana słonecznie. Dobrze, że ptaszyna na całe gardło obwieszcza wiosnę.
Chciałam nie chciałam, muszę za dom się wziąć, bo on też mnie woła. Begonie zostawiłam w ziemi i czekam nie wiem na co, bo jakoś serca nie mam ich wyciągać. Tobie życzę miłych chwil w ogrodzie i nie tylko w nim :
Anita1978 09:13, 29 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

To bardzo Ci zazdroszcze, w fajnym miejscu mieszkasz jeśli masz takie i inne o których słyszałam widoki, ale w tym roku i ja conieco zobaczę , przyjade na 100%.

Wiem wiem, już powoli porządkuje rabaty, bo twoje bystre oko wszystko wypatrzy....
Urszulla 10:36, 29 mar 2014

Pozdrawiam weekendowo,
wiosna piękna, u mnie rano mgła więc trochę wilgoci na ziemię spada,
wszystko zaczyna wypuszczać wreszcie listki
Margarete 19:35, 29 mar 2014

Ja też pozdrawiam
hanka_andrus 20:29, 29 mar 2014

U mnie mgły nie było, a tylko zimna rosa. Niektóre czubki tulipanów pomrożone, niektóre cebule tulipanów pomarznięte, i bez oznak życia. Albo były kiepskie przy zakupie, albo w trakcie zimy, zobaczymy, które zakwitną.
Nieśmiało podejrzewam, że mogły być przechowywane dłużej u sprzedawcy niż jeden sezon.
Poza tym jeszcze wiele roślin w ziemi, na przykład śnieżniki. Wystartowały tylko te, co mają słońce, te w cieniu śpią. To samo z piwoniami. Ledwie kiełki pokazują. Zdjęć dziś nie mam, bo wyszło od rana, że będzie towarzysko w ogrodzie. Posiedziałam na kawce u sąsiadki przeszło godzinę. Chcieli nam podłączyć wodę, ale na trasie gdzieś pękła rura i trzeba naprawiać,
Ale dzień był cudowny.
I to się sprawdziło, zgodnie z Twoim życzeniem. Dziękuję.
Bogdzia 21:39, 29 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
U mnie mgły nie było, a tylko zimna rosa. Niektóre czubki tulipanów pomrożone, niektóre cebule tulipanów pomarznięte, i bez oznak życia. Albo były kiepskie przy zakupie, albo w trakcie zimy, zobaczymy, które zakwitną.
Nieśmiało podejrzewam, że mogły być przechowywane dłużej u sprzedawcy niż jeden sezon.
Poza tym jeszcze wiele roślin w ziemi, na przykład śnieżniki. Wystartowały tylko te, co mają słońce, te w cieniu śpią. To samo z piwoniami. Ledwie kiełki pokazują. Zdjęć dziś nie mam, bo wyszło od rana, że będzie towarzysko w ogrodzie. Posiedziałam na kawce u sąsiadki przeszło godzinę. Chcieli nam podłączyć wodę, ale na trasie gdzieś pękła rura i trzeba naprawiać,
Ale dzień był cudowny.
I to się sprawdziło, zgodnie z Twoim życzeniem. Dziękuję.

Jesli wyrosly przed mrozami to niestety mrozy mogły je zniszczyc, ja tak straciłam sporo roslin, w tym roku wyrosły mi iryski i tez zmarzły , cebulki zgniły. Cieszę sie Haniu ze byłas na działce bo nas nic tak nie cieszy jak zieleń i kwiaty.Dobrze i pogościc sie ze znajomymi. U mnie tez piwonie ledwie wyglądaja z ziemi.. Rurą sie nie martw, naprawią do Twojej następnej wizyty.Dzięki za to sprawozdanie , bardzo mnie ucieszyło. Miłej niedzieli życzę.
Bogdzia 21:40, 29 mar 2014

Margarete napisał(a)
Ja też pozdrawiam

Odpozdrawiam Małgosiu i równiez miłej niedzieli zycze.
Bogdzia 21:42, 29 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Pozdrawiam weekendowo,
wiosna piękna, u mnie rano mgła więc trochę wilgoci na ziemię spada,
wszystko zaczyna wypuszczać wreszcie listki

U mnie nawet trawa kiepska, a pozostałe roślinki podlewam bo sucho maja.Miłej niedzieli Ula.