Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 22:08, 28 mar 2014

Jest przeznaczona dla małych ptaków - sikora, wróbel, kowalik.
Bogdzia 22:18, 28 mar 2014

agniecha973 napisał(a)
Jest przeznaczona dla małych ptaków - sikora, wróbel, kowalik.

Muchołówka załobna tez mała , moze akurat sie znajdzie w pobliżu bo ona później gniazdo zakłada a jak nie to w przyszłym roku co jest najbardziej prawdopodobne ale tym sie nie martw, ptaki sie muszą przyzwyczaic.
agniecha973 22:24, 28 mar 2014

Nie martwię się, cieszę się, że kupiłam i w końcu przełamałam to "nie kupuj, zrobimy"
Dzięki za wiadomości.
Bogdzia 22:26, 28 mar 2014

agniecha973 napisał(a)
Nie martwię się, cieszę się, że kupiłam i w końcu przełamałam to "nie kupuj, zrobimy"
Dzięki za wiadomości.

Czasem trzeba samej zadziałac ja tez tak miewam.
Agacia 23:34, 28 mar 2014

Super Bogdziu, a ja jeszcze czekam, ani jedna cebula jeszcze nie kwitnie!
Dużo sił życzę!
Rench 00:41, 29 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Śiczne !
Pozdrawiam
Margarete 01:21, 29 mar 2014

Moja nowa budka wisi od 2 tygodni....ale póki co chyba nikt jej nie zasiedlił jeszcze. Może tez musi sie wywietrzyc do następnego sezonu. Zaraz jak syn ja powiesił to nastepnego dnia kręciły sie koło niej sikorki, kilka par ale.....widocznie standard mieszkanka im nie odpowiadał, bo nie wprowadziły sie

Twoje krokusy zawsze sliczne i inne lesne kwiatki też. Pokazuj, pokazuj bez końca - ładne foty robisz, ładne miejsca pokazujesz to można oglądac na okragło...
U mnie moje obiboki - krokusy dzisiaj na forum oficjalnie przeprosiłąm, że je tak nazwałam bo kwitna od tygodnia i niektóre juz nawet przekwitaja ale sa takie piekne, w słoncu dzis robiłam im foty i wstawiałam u siebie w wątku i cieszyłam sie jak dziecko.... to moje pierwsze krokusy w zyciu, moje... i sliczne....

Miodunka od ciebie tez już zakwitła, nie zrobiłam jej zdjęcia ale jutro to nadrobię.
Pozdrawiam !
Bogdzia 06:46, 29 mar 2014

Agacia napisał(a)
Super Bogdziu, a ja jeszcze czekam, ani jedna cebula jeszcze nie kwitnie!
Dużo sił życzę!

Może późne gatunki kupiłas? W tym roku kwitną przedziwnie . U mnie te które pierwsze wykiełkowały jeszcze przed mrozami kwitną dopiero teraz czyli po tych które kiełkowały wczesna wiosna a niektóre juz chyba nie zakwitna.
Bogdzia 06:47, 29 mar 2014

Rench napisał(a)

Śiczne !
Pozdrawiam

Szkoda tylko że wszystko krótko kwitnie, chociaz dwa razy dłuższy czas by sie przydał .Miłego dnia Reniu.
Bogdzia 06:52, 29 mar 2014

Margarete napisał(a)
Moja nowa budka wisi od 2 tygodni....ale póki co chyba nikt jej nie zasiedlił jeszcze. Może tez musi sie wywietrzyc do następnego sezonu. Zaraz jak syn ja powiesił to nastepnego dnia kręciły sie koło niej sikorki, kilka par ale.....widocznie standard mieszkanka im nie odpowiadał, bo nie wprowadziły sie

Twoje krokusy zawsze sliczne i inne lesne kwiatki też. Pokazuj, pokazuj bez końca - ładne foty robisz, ładne miejsca pokazujesz to można oglądac na okragło...
U mnie moje obiboki - krokusy dzisiaj na forum oficjalnie przeprosiłąm, że je tak nazwałam bo kwitna od tygodnia i niektóre juz nawet przekwitaja ale sa takie piekne, w słoncu dzis robiłam im foty i wstawiałam u siebie w wątku i cieszyłam sie jak dziecko.... to moje pierwsze krokusy w zyciu, moje... i sliczne....

Miodunka od ciebie tez już zakwitła, nie zrobiłam jej zdjęcia ale jutro to nadrobię.
Pozdrawiam !

Myślę że ta budka w tym roku będzie sie dostosowywac do przyrody ale w przyszłym bedą młode ptaszki , no chyba ze w okolicy drastycznie brak budek to szanse moze by były choc już niestety późno jest.U mnie budki pozajmowane w jednej jest kowalik.Jak sie powiesi to zainteresowanie bywa duże tez to obserwowałamale na ogół dopiero w nastepnym roku sa zasiedlane choc jedną zasiedliły od razu .Pozdrówka Małgoś.