Wszystkim którzy zagladali i dodawali mi otuchy serdecznie dziekuje. Miło zawsze usłyszec dobre słowo w stresowej sytuacji.
Myslę ze mi wybaczycie ze odpowiem tylko osobom które o coś pytaly. Buziaki dla wszystkich.
Irenko oczywiście ze przygotowują taki podatek , kiedy wprowadza trudno powiedziec ale przy bogactwie naszego społeczeństwa to ruina dla ludzi by była.
Edytko dziewczyny dobrze Ci napisały , nie ma się co wstydzic a jesli bedziesz miała wątek i jakieś wątpliwości to dziewczyny chętnie pomagaja , warto z tej pomocy korzystac i błędów unikac. Pozdrówka serdeczne.
Najbardziej pomyślałam o rybołowie ale on raczej szary nie jest choc bialy kolor jaki ma pod spodem może sie wydac jasno szary przy odpowiednim oświetleniu.A koncówki skrzydeł jak najbardziej ma jak pieknie napisałas ,,umoczone w farbie"
Bogdzia wygooglowałam sobie tego rybołowa..to nie on …za ciemny…tam ten ptak był jasnoszary, taki prawie przybrudzony biały. Przeleciałam jeszcze raz po internecie i chyba znalazłam. Ten ptak bardzo podobny jest do samca błotniaka zbożowego…jedno mi się tylko nie zgadza…w necie było napisane, że na terenie Polski występuje bardzo rzadko…liczebność może nie przekraczać 10 par. Przecież raczej nie możliwe, żebym zobaczyła tak mało spotykanego ptaka ?????
Magda przecież Ty widzisz mnóstwo ciekawych zwierzat które są rzadkie i niedostępne , dlaczego nie miałabyś zobaczyc błotniaka zbożowego, jeśli jest podobny to pewnie go widziałaś. Miałas szczęście i tyle ale tego szczęscia do zwierżątek masz wogóle sporo. Tak bardzo jasnego innego drapieżnego chyba u nas nie ma z tego co wiem choc ja znawca nie jestem.Pozdrówka.