Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:55, 03 kwi 2014

Wszystkim którzy zagladali i dodawali mi otuchy serdecznie dziekuje. Miło zawsze usłyszec dobre słowo w stresowej sytuacji.
Myslę ze mi wybaczycie ze odpowiem tylko osobom które o coś pytaly. Buziaki dla wszystkich.
Bogdzia 18:58, 03 kwi 2014

Margolka napisał(a)
Bozenko, jak już będziesz miała chwile, to może mi powiesz, jaka to odmiana Rh? Miło byłoby wiedzieć, a to stare krzewy i oznaczenia się rozpadły ze starości

Małgosiu jeśli kwitnie nie tylko wiosną ale również ma kwitnace kwiaty jesienią choc dużo mniej to jest to Cunningham's White, na niego mi wygląda.
Bogdzia 19:00, 03 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
A mnie ciut przeraził ten żart prima aprilisowy, bo kiedyś ważny człowiek mi mówił, że takie coś w planie jest, pod nazwą podatek katastralny...
pozdrawiam

Irenko oczywiście ze przygotowują taki podatek , kiedy wprowadza trudno powiedziec ale przy bogactwie naszego społeczeństwa to ruina dla ludzi by była.
Kasik 19:00, 03 kwi 2014

Bardzo dziękuję za pomoc.
Bogdzia 19:01, 03 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Ja też zaglądam i pozdrawiam serdecznie!! Bodziszki wspaniałe które mi kupowałaś pięknie rosną Buziam!!!

Cieszę się że dobrze rosna, malutkie były ale szybko to nadrobią , sobie tez kupiłam.
Bogdzia 19:02, 03 kwi 2014

Kasik napisał(a)
Bardzo dziękuję za pomoc.

Nie ma za co , dzis to właśnie nagrywali.
Bogdzia 19:04, 03 kwi 2014

EdytaB napisał(a)

nie , nie mam wątku, puki co nie ma co pokazywać a przy tylu pięknych ogrodach to człowiek tylko w kompleksy wpada

Edytko dziewczyny dobrze Ci napisały , nie ma się co wstydzic a jesli bedziesz miała wątek i jakieś wątpliwości to dziewczyny chętnie pomagaja , warto z tej pomocy korzystac i błędów unikac. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 19:08, 03 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Bogdziu, ja wiem, że jako bardzo skromna osoba i 100% perfekcjonistka stresujesz się, że całe Ogrodowisko, nasi znajomi oraz rodzina i jeszcze setki „nie zrzeszonych”, czyli jakieś pół Polski zobaczy twój piękny ogród u Mai. Ale powinnaś być raczej dumna, że właśnie twój ogród będzie być może inspiracją dla tysięcy zapalonych ogrodomaniaków. Że ogród, który zachwyca kolorem i zapachem, cieszy oko i serce raduje, daje nieopisana satysfakcję z wykonanej pracy jest dziełem twoich rąk (i M oczywiście), a nie wynikiem pracy jakiejś młodej projektantki i…męża z grubym portfelem. Wszyscy podziwiamy ogrom pracy, który włożyłaś – wielki szacun Bogdziu….i z niecierpliwością czekamy na 20 kwietnia (coś czuję, że w tym roku, w wielu domach nie będzie wielkanocnego śniadanka)

Bogdzia a teraz dla rozluźnienia atmosfery…zmiana tematu.
Widziałam wczoraj ciekawego ptaka…szukałam w necie, ale nie mogłam go znaleźć. Może Ty jako Pani profesor ornitologii będziesz wiedziała.
Był dość duży, ale mniejszy od myszołowa, na pewno z rodziny sokołów lub jastrzębi. Leciał nad polem uprawnym, więc widziałam go z rozłożonymi skrzydłami. Był cały jasnoszary, a końcówki skrzydeł jakby „umoczone” w czarnej farbie. Śliczny – pierwszy raz widziałam takiego ptaka.
Jeszcze poszukam w internecie może go znajdę...
Buziaki przesyłam.

Najbardziej pomyślałam o rybołowie ale on raczej szary nie jest choc bialy kolor jaki ma pod spodem może sie wydac jasno szary przy odpowiednim oświetleniu.A koncówki skrzydeł jak najbardziej ma jak pieknie napisałas ,,umoczone w farbie"
Nikita 19:24, 03 kwi 2014

Bogdzia wygooglowałam sobie tego rybołowa..to nie on …za ciemny…tam ten ptak był jasnoszary, taki prawie przybrudzony biały. Przeleciałam jeszcze raz po internecie i chyba znalazłam. Ten ptak bardzo podobny jest do samca błotniaka zbożowego…jedno mi się tylko nie zgadza…w necie było napisane, że na terenie Polski występuje bardzo rzadko…liczebność może nie przekraczać 10 par. Przecież raczej nie możliwe, żebym zobaczyła tak mało spotykanego ptaka ?????

przesyłam linka
http://ptaki.info/błotniak_zbożowy

Bogdzia 19:35, 03 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia wygooglowałam sobie tego rybołowa..to nie on …za ciemny…tam ten ptak był jasnoszary, taki prawie przybrudzony biały. Przeleciałam jeszcze raz po internecie i chyba znalazłam. Ten ptak bardzo podobny jest do samca błotniaka zbożowego…jedno mi się tylko nie zgadza…w necie było napisane, że na terenie Polski występuje bardzo rzadko…liczebność może nie przekraczać 10 par. Przecież raczej nie możliwe, żebym zobaczyła tak mało spotykanego ptaka ?????

przesyłam linka
http://ptaki.info/błotniak_zbożowy

Magda przecież Ty widzisz mnóstwo ciekawych zwierzat które są rzadkie i niedostępne , dlaczego nie miałabyś zobaczyc błotniaka zbożowego, jeśli jest podobny to pewnie go widziałaś. Miałas szczęście i tyle ale tego szczęscia do zwierżątek masz wogóle sporo. Tak bardzo jasnego innego drapieżnego chyba u nas nie ma z tego co wiem choc ja znawca nie jestem.Pozdrówka.