Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:49, 30 maj 2014

Margarete napisał(a)

wrócia ze spotkania od ciebie z nazwa tego własnie rh w głowie, bo to on własnie zawładnął moim sercem, przeglądam swoje etykiety na Rh tych kupionych w ub roku w tym centrum ogrodniczym obok oczyszczalni i...niespodzialnka mam Lachsgold...hurra, mam tego własnie, ale on jest jedynym który mi nie zakwitł w tym roku, ma tylko piekne przyrosty i zero kwiatów, dlatego nie zapamietałam nazwy.....nie masz pojecia jak sie ciesze ze go mam. Mam nadzieje ze teraz sie wzmocni, urosnie a za rok da pokaz kwiatów....

W przyszłymroku powinien już zakwitnąc . Podlewaj go jesli nie będzie deszczu by zawiazał pączki tylko bez przesady bo stojacej wody nie lubia. Dobre podlewanie w czasie zawiazywania pąków to warunek by wogóle je zawiazał.Cieszę się z Tobą bo to piękny rh.
Bogdzia 20:50, 30 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Kwitnie i cieszy oko. Pozdrawiam

To i ja bardzo się cieszę że kwitnie. Co rok będzie większy i ładniejszy. Twoje piwonie też coraz wieksze, do kwiatów jeszcze daleko , musza sie rozrosnąc ale ja cierpliwa jestem , najważniejsze ze sa i rosną. Buziaki Haniu.
Bogdzia 20:55, 30 maj 2014

popcarol napisał(a)
Ach! Ten Lachsgold przecudny! Jak kiedyś dorwę.. to choćby w donicy!

pozdrawiam!

Karola daj sobie z nim spokój , w donicy go nie wyhodujesz na pewno.Dopiero co czytałam ze chcesz Krysi podarowac swojego ostatniego rh więc juz nie planuj nowych bo wyraźnie Ci nie leżą.Mylę sie??????????????????????????U mnie będą rh a u Ciebie róże i bedziemy sie odwiedzac.
Bogdzia 20:56, 30 maj 2014

popcarol napisał(a)

28.06 objazdówka - grupa łódzka - z finiszem u Nikity

A gdzie zaczynamy ?I o której?
Bogdzia 20:58, 30 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. to może być Lachsgold?? Twój bardziej kremowy, a mój bardziej żółty, i chyba wyraźniejsze kropki ale też różowy na początku.. Simona t ona pewno nie jest... ale Lachsgold.. szybciej...
Sorki, że wrzucam Ci fotki, ale u siebie ci łatwiej znaleźć..
Początek kwitnienia

Koniec kwitnienia

Aniu kolorystycznie to by sie nawet zgadzało ale mój ma kwiatki okrągłe a Twój takie płatki zawiniete do środka aaaaaaale moze i u mnie w jakiejś fazie tak jest. Ze zdjęc trudno z całą pewnościa cos pewnego powiedziec. Bardzo prawdopodobne ze to on.
Bogdzia 21:00, 30 maj 2014

dorciabe napisał(a)

A da sie w donicy rh trzymać?

Da sie ale niedługo. W donicy rośliny bardzo łatwo wysychają a zima przemarzają. Czytałam gdzieś ze ktoś tu na Ogrodowisku przez kilka zim w donicy je przetrzymał , ja w to nie wierze.Pozdrawiam Dorciu.
danuta_szwajcer 21:01, 30 maj 2014

Jak fajnie, ze tyle zdjec z Twoje pieknego ogrodu mozna teraz ogladac Super spotkanie i w towarzystwie ludzi dopiero widac jak duze sa Twoje rododenrony Cudne okazy Pozdrawiam
boguslawa_ma... 21:30, 30 maj 2014

Zaglądam i pozdrawiam
Bogdzia 21:42, 30 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Jak fajnie, ze tyle zdjec z Twoje pieknego ogrodu mozna teraz ogladac Super spotkanie i w towarzystwie ludzi dopiero widac jak duze sa Twoje rododenrony Cudne okazy Pozdrawiam

Danusiu faktycznie niektóre szybko urosły i są wysokie. Spotkanie było świetne ale to normalne na ogrodowiskowych spotkaniach , tylko czasu było za mało żeby z każdym wystarczajaco porozmawiac.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:43, 30 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam

Bogusiu również pozdrawiam serdecznie. Zajrzę również.