Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:18, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Haha, to tak jak ja... u mnie teraz własnie takie lilie kwitną, dałam zdjęcie u siebie, pytałam Lukiego, co to za odmiana, ale nie wie,tyle że z azjatyckich, niestety nie pachną, on oczywiście też je ma i też dał zdjęcie

Ale z gaillardią ta sztuka przemiany na łososiowy już mi się nie udaje...

też miałam te lilie przez kilka lat ale gdzies zaginęły. Nie są takie złe wcale dla mnie to dośc delikatny kolor i jak mówi Kindzia łososiowy.
Bogdzia 20:19, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

tak, a teraz się mówi: "nierównomierna dystrybucja dóbr i zasobów"

to powiedzenie piękniejsze

Oj macie Wy poczucie humoru i wyrobiony dowcip
Bogdzia 20:21, 05 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Bogdziu .. Za Twoją radą przy tworzeniu nowej rabaty zaczęłam poszukiwać rododendronów królewskich .. To jest poprostu niesamowite , ale są praktycznie niedostępne.. O cenie już taktownie nie wspomnę ... Noe zdawałam sobie sprawy ,że są rośliny , których nie można dostać kupić.. Po prostu szok..
Ściskam

a bo zamiast jeżdzic na Chalsea trzeba było do mnie i tu bys kupiła , może wielkiego wyboru nie było i nie wszystko co zamarzysz ale kilka na pewno byś kupiła po 35-38 zł.
Bogdzia 20:22, 05 cze 2014

Kindzia napisał(a)
U nas bardzo straszyło burzą...i na tym się skończyło.
Buziolka zostawię

To tak jak u mnie juz drugi raz dzisiaj nawt grzmoty było slychac i burzy nie ma , deszcz kilkoma kropelkami pokropił.
malgorzata_s... 20:26, 05 cze 2014

No a ja chciałam oprysk na mszyce zrobić bo opanowały nawet azalie ale oczywiście co??? Leje U was grzmoty u mnie deszcz. Normalnie nic nie mogę zrobić bo błoto. Całuski
boguslawa_ma... 20:27, 05 cze 2014

Zaglądam i pozdrawiam
eliza3 20:40, 05 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

W tamtym roku miała mnóstwo kwiatów a w tym dużo mniej ale może za rok znów bedzie dużo. Lubię takie ciemne piwonie ale nigdzie ich kupic nie można.

Ja też lubię ciemne, ale najpiękniej kwitną u mnie różowe, a ciemno-czerwone co roku gorsze...
Bogdzia 20:55, 05 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No a ja chciałam oprysk na mszyce zrobić bo opanowały nawet azalie ale oczywiście co??? Leje U was grzmoty u mnie deszcz. Normalnie nic nie mogę zrobić bo błoto. Całuski

Ja też dzis mszyce widzialam ale ze cały dzień straszyło deszczem i burza to nie opryskiwałam i nadal się pasą na moich roślinkach a na jutro upał zapowiadają i znów nie opryskam. Straszne jest zycie ogrodnika...........same plagi.
Bogdzia 20:55, 05 cze 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam

Bogusiu macham.
Bogdzia 20:56, 05 cze 2014

eliza3 napisał(a)

Ja też lubię ciemne, ale najpiękniej kwitną u mnie różowe, a ciemno-czerwone co roku gorsze...

Szkoda bo bardzo trudno je zdobyc, lubię taki ciemny kolor choc w piwoniach każdy lubię.Pozdrówka Elizko.