Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agatanowa 12:17, 05 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ja pomarańczowego nie lubię...a mam parę lilii podpadających pod pomarańcz, ale mówię sobie, że to łososiowy..

Haha, to tak jak ja... u mnie teraz własnie takie lilie kwitną, dałam zdjęcie u siebie, pytałam Lukiego, co to za odmiana, ale nie wie,tyle że z azjatyckich, niestety nie pachną, on oczywiście też je ma i też dał zdjęcie

Ale z gaillardią ta sztuka przemiany na łososiowy już mi się nie udaje...
agatanowa 12:20, 05 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Tak już jest w przyrodzie nie tam pada gdzie proszą, a tam gdzie koszą...

tak, a teraz się mówi: "nierównomierna dystrybucja dóbr i zasobów"

to powiedzenie piękniejsze
gierczusia 19:19, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

tak, a teraz się mówi: "nierównomierna dystrybucja dóbr i zasobów"

to powiedzenie piękniejsze

Padłam ze śmiechu .". Nierównomierna ...cooooo ???!!..."blllaaaa , jęzor mi się poplątał
gierczusia 19:22, 05 cze 2014

Bogdziu .. Za Twoją radą przy tworzeniu nowej rabaty zaczęłam poszukiwać rododendronów królewskich .. To jest poprostu niesamowite , ale są praktycznie niedostępne.. O cenie już taktownie nie wspomnę ... Noe zdawałam sobie sprawy ,że są rośliny , których nie można dostać kupić.. Po prostu szok..
Ściskam
Bogdzia 19:59, 05 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Tak już jest w przyrodzie nie tam pada gdzie proszą, a tam gdzie koszą.
Miłego dnia Bożenko. Wszystkie kwiatki piękne są,a te najmniejsze najbardziej zadziwiają.

Haniu Ty zawsze trafnie powiesz. Ja bym chętnie deszczyk przyjęla a on gdzie indziej pada. Na dodatek wyłączyli mi prąd na calutki dzień , nawet na forum nie zdążyłam odpisac i dopiero teraz włączyli ale kto wie na jak długo bo jakby na burzę sie zbiera to pewnie znów wyłącza.Pozdrówka śle .
Kindzia 20:02, 05 cze 2014

U nas bardzo straszyło burzą...i na tym się skończyło.
Buziolka zostawię
Bogdzia 20:03, 05 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Nie wiedziałam, że Nowa Zembla może być tak gigantyczna
Bogdziu szybko ona przyrasta?

Te ze zdjęc mają po 10-11 lat.
Bogdzia 20:04, 05 cze 2014

kasiaskalska napisał(a)
Bardzo serdecznie dziekuję Bogdzi za szybką odpowiedz i pomoc...pozdrawiam.

Kasiu niech Ci dobrze rosną.
Bogdzia 20:07, 05 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Ja pomarańczowego nie lubię...a mam parę lilii podpadających pod pomarańcz, ale mówię sobie, że to łososiowy

Powojniki piękne masz Bogdziu!!! Moje słabe jakieś...

Bardzo słusznie Kasiu oczywiście ze to łososiowy. Ja mam pomarańczowe azalie , kolor wściekły ale sa tak śliczne ze za nic się ich nie pozbęde ale dobrac im towarzystwo to było zadanie.
Bogdzia 20:14, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Jeszcze do niedawna też miałam takie odczucia względem białego, ale teraz mi sporo go przybyło i podoba mi się. Np. chmura jastrunów na tle zielonych floksów (bo na razie nie kwitną) jest doskonale widoczna. A róza Mme Alfred Cariere mnie zachwyciła kwiatem (spore i liczne), no i do tego bardzo żywotna. Zresztą i RH Cunnigham's White jest moim ulubieńcem. A co tam, aj nawet do doniczek zakupiłąm białe dzwony petunii (oczywiście oprócz jasno-różowych). Uwielbiam połączenie różu, bladego różu, bieli i zieleni. Taką tez miałam wiązanke do slubu i kwiaty na sali, może wkleję u siebie, jak znajdę.

Dziś obejrzałam sobie nowe przyrosty po oprysku i na Old Porcie, który ma najmłodsze zauwazyłąm, ze się częściowo pozwijały, na razie są zielone. Oczywiście to jeszcze z tydzień pewnie zanim coś będzie można powiedzieć więcej. Reszta w miarę OK, królowa Jadwiga ma marne przyrosty, nieliczne. CW i OP zatrzęsienie, Odnowiciel bardzo duże (ok. 25 cm) i dośc liczne. Najpiękniejsze Andantino, bo liście ma olbrzymie. Ale zauważyłąm, że Andantino ma te młodziutkie liście pokryte takim jakby meszkiem, sadzą, oprusza się toto pod dotknięciem. Nie wiem, czy to jest choroba czy norma u niektórych RH... ?

Bogusiu, dziś u mnie skwar w słońcu, a niebo śródziemnomorskie. Ależ u nas jest ta pogoda w kratkę: raz tak, raz siak.

zyczę miłego dnia

Zajrzałam do Ciebie ale zdjecia nie ma.Biały z rózowym tez mi się podoba , mam również białe kwiaty i różowe ale własciwie mam wszystkie kolory i czasem źle posadzone wiec przesadzam. Nie umiem sobie odmówic ani kolorów ani roślin , nie lubie takiej dyscypliny to tak jak różni sie mieszkanie od muzeum,. Niektórzy i w mieszkaniu maja jak w muzeum a u mnie lekki bałaganik musi byc żeby było widac ze tu sie mieszka.No ale kto co lubi niech to ma i tak jest najlepiej.