Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:17, 01 lip 2014

an_tre napisał(a)
Mam tak ogromne tyły wszędzie, że nawet nie próbuję nadrobić, bo się po prostu nie da
Bożenko wpadam i pozdrowionka zostawiam

Aniu ja też w takiej sytuacji jestem. Nie da sie juz byc na bieżąco nawet w ulubionych wątkach. Pozdrówka śle .
gierczusia 22:17, 01 lip 2014

Urszulla napisał(a)

Wy mówicie że ja delikatnie się obchodzę...ha,ha...peeling w soli dla nich jest delikatny?

Pakuję zwykle do słoika z wodą i solą. Ale tym razem do plastikowej butelki od mleka z samą solą - nazbierałam pół butelki, otwór był w sam raz na zapakowanie tych stworzeń.Potem wyrzucam do śmieci. Nie zostawiam nigdy ślimaków uśmierconych, bo podobno są jedzone przez następne i tak w kółko populacja rośnie.

Bleeeee .. Konibale jak nic .. Ja im najpierw fundowałam piling solny ale powoli nie wyrabialam .. Po tym jak mi kolejny tez obżarły moja Marię Curie to się wkurzyłam i kupiłam błękitne tabletki .. Nie mylić z wiagrą .. Ślimakom baardzo smakują a są jadalne tylko raz ...

Moja Marika ma się już dobrze , od kiedy jej te lysole nie napadają
boguslawa_ma... 22:26, 01 lip 2014

Piękne te czerwone liliowce
Bogdzia 22:40, 01 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Bleeeee .. Konibale jak nic .. Ja im najpierw fundowałam piling solny ale powoli nie wyrabialam .. Po tym jak mi kolejny tez obżarły moja Marię Curie to się wkurzyłam i kupiłam błękitne tabletki .. Nie mylić z wiagrą .. Ślimakom baardzo smakują a są jadalne tylko raz ...

Moja Marika ma się już dobrze , od kiedy jej te lysole nie napadają

Nie stosowałam tej wiagry nigdy bo dotad nie miałam ślimaków a w tym roku są ale deszcz stale ostatnio pada i boję sie że granulki sie rozpuszcza zanim je ślimaki zjedza wiec morduję osobiście.
Bogdzia 22:41, 01 lip 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Piękne te czerwone liliowce

Wielu osobom się podobają, ja też je lubię bo zakwitają jako pierwsze nie liczac Stelli de Oro.
Kasya 22:45, 01 lip 2014

Bogdziu, dla ciebie na dobranoc kwiatek lilaka pink parfume
troche bardziej ubogo zakwitl niz na wiosne, ale ma kwitanac kilka raazy w roku, krzaczek jest jeszcze mikroskopijny i ma ok 20 cm
jest bardzo podobny do palibina ale jest rozowiutki, pachnie rowniez pieknie
barbara_kraj... 22:46, 01 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Oj Gabrysiu ochoty to mi nie brakuje ale kierowcy brakuje i w tym problem ale moze kiedyś sie uda. Nie to zeby M ze mna nie pojechal ale ja wolę sama, po co mi obstawa???

W podobnej sytuacji jestem i bardzo nad tym boleję
Bogdzia 22:53, 01 lip 2014

Kasya napisał(a)
Bogdziu, dla ciebie na dobranoc kwiatek lilaka pink parfume
troche bardziej ubogo zakwitl niz na wiosne, ale ma kwitanac kilka raazy w roku, krzaczek jest jeszcze mikroskopijny i ma ok 20 cm
jest bardzo podobny do palibina ale jest rozowiutki, pachnie rowniez pieknie

Podobny z wyglądu kupiła mi Ania ale nazywa sie Miss Canada i chyba kwitnie tylko raz.Ciekawy ten Twój jeśli powtarza kwitnienie a kwiat ma piękny.
Bogdzia 22:54, 01 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)

W podobnej sytuacji jestem i bardzo nad tym boleję

Ja jeździłam samochodem ale przestałam i teraz sie juz boję, wogóle nie jeżdżę , też załuje.
Kasya 22:56, 01 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Podobny z wyglądu kupiła mi Ania ale nazywa sie Miss Canada i chyba kwitnie tylko raz.Ciekawy ten Twój jeśli powtarza kwitnienie a kwiat ma piękny.

Pelna nazwa to lilak "boomerang pink parfume"

ciekawa jestem ile razy da rade w tym roku zakwitnac