Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:06, 01 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
A u mnie ....ślimaki grasują do woli,
ciesząc się, że mnie noga boli.
Ale niech no ja wylazę z mej biedy na grzędy,
Porozganiam towarzystwo tędy i owędy!

POzdrawiam

Pięknie napisane , gdyby to przeczytały już by się bały. Mam nadzieję ze lada dzień zrobisz z nimi porzadek i że róza w końcu uschła całkowicie.
Bogdzia 20:08, 01 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)

O Mamuniu, Bogdziu, możesz mi kawałek odrąbać? Albo polecić sprawdzoną szkółkę wysyłkową, co go mają.
Bo ja mam plan jesienny z takimi kolorami.

,,Odrąbię" dla Ciebie oczywiście , ile potrzebujesz. Bardzo dużo nie mam ale kilka sadzonek będzie dla Ciebie.
Bogdzia 20:09, 01 lip 2014

makkasia napisał(a)

Uwielbiam Was wszystkie
Bodziu ściskam

Odściskuję serdecznie. Anka to prawdziwy rozweselacz.
Urszulla 20:51, 01 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

I co dalej z nimi zrobiłas? U mnie nigdy nie było tych wielkich ślimaków a w tym roku są, też je tepię ale bardziej brutalnie.

Wy mówicie że ja delikatnie się obchodzę...ha,ha...peeling w soli dla nich jest delikatny?

Pakuję zwykle do słoika z wodą i solą. Ale tym razem do plastikowej butelki od mleka z samą solą - nazbierałam pół butelki, otwór był w sam raz na zapakowanie tych stworzeń.Potem wyrzucam do śmieci. Nie zostawiam nigdy ślimaków uśmierconych, bo podobno są jedzone przez następne i tak w kółko populacja rośnie.
weronika77 21:36, 01 lip 2014

Bogdziu, hortensja rośnie. W tym roku raczej nie zakwitnie, ale zielona jest.
Bogdzia 22:13, 01 lip 2014

Urszulla napisał(a)

Wy mówicie że ja delikatnie się obchodzę...ha,ha...peeling w soli dla nich jest delikatny?

Pakuję zwykle do słoika z wodą i solą. Ale tym razem do plastikowej butelki od mleka z samą solą - nazbierałam pół butelki, otwór był w sam raz na zapakowanie tych stworzeń.Potem wyrzucam do śmieci. Nie zostawiam nigdy ślimaków uśmierconych, bo podobno są jedzone przez następne i tak w kółko populacja rośnie.

Też to zauwazyłam ze one się zjadają i wolą mięso od roślin .Jeśli mięsa brak wtedy za rosliny sie biorą.
gierczusia 22:14, 01 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze Franceske do tego grona wybranych mozna zaliczyc, ale ona rosnie najszybciej z nich .Wszystkie z urody dośc podobne.

Dzięki za wszystko .. Myślę
Bogdzia 22:15, 01 lip 2014

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, hortensja rośnie. W tym roku raczej nie zakwitnie, ale zielona jest.

Szkoda ze nie zakwitnie. Moje podmarzły dośc mocno jak były przymrozki, myslalam że pąki kwiatowe na straty ale mają bardzo dużo , chyba jednak mniejsze kwiaty bedą niz zwykle.To przynajmniej w przyszłym roku kwiatów się doczekasz a jeśli masz ochote to rozmnóż sobie.
an_tre 22:15, 01 lip 2014

Mam tak ogromne tyły wszędzie, że nawet nie próbuję nadrobić, bo się po prostu nie da
Bożenko wpadam i pozdrowionka zostawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:16, 01 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Dzięki za wszystko .. Myślę

Myśl , myślenie ma podobno przyszlośc.