Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:43, 12 lip 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Liliowce piękne Bożenko. U nas lej od wczoraj południa. Róże klapnięte i pełno płatków pod nimi. Pozdrawiamy was.

U mnie tez pada cały dzien ale taki drobny deszczyk więc sie nawet ciesze bo ogród podlewa, Rownież pozdrówka ślę.
Bogdzia 15:45, 12 lip 2014

Urszulla napisał(a)

Przyglądałam się wczoraj temu ptaszkowi i stwierdzam ze główkę mają całą jakby jaśniejszą. Obserwacje przed weekend zrobię, bo wreszcie przestało padać.

Ja wczoraj zebrałam setki ślimaków, aż wieczorem miałam je przed oczmi ....wolałabym grzyby

Też wolę widziec grzyby jak ślimaki. Musiałas ich sporo miec że az tak w mózgu się utrwaliły.Kopciuszek ma główkę czarna a pleszka -samiec taką srebrnąz daleka jakby mial coś na głowie. Ciekawe co to jest??? Pozdrówka Ulcia.
Bogdzia 15:47, 12 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Bogdziu macham!

U mnie w końcu deszcz!!!!

Juziu też macham i u mnie też deszcz a bardzo długo go nie było podobnie jak u Ciebie wiec obydwie mamy z niego radoche a ja dodatkowo że jest sam deszcz bez burzy.Odmachuję.
Bogdzia 15:49, 12 lip 2014

yolka napisał(a)
Przeszłam sie przywitac z rana. U mnie nareszcie deszcz co mnie cieszy i moje rośliny też, złaszcza warzywniczek sie ożywił, wypasam sie regularnie w moim warzywniku. Pozdrawiam Bozenko i fajnego wekendu życzę

Dobrze macie z tymi warzywnikami . Ja nie zrobiłam z lenistwa bo tam najtrudniejsze pielenie a teraz juz nie mam miejsca ale i tak bym nie zrobiła przez koty które sie zalatwiaja gdzie popadnie.Pozdrawiam Jolu.
Bogdzia 15:51, 12 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dobrze,że trochę wilgoci do nas podesłałaś. Szkoda tylko ,że na mżaweczce na razie się zatrzymało. Miłego sobotnio - niedzielnego lenistwa.

Haniu mżawka najlepsza dla roślin jesli tylko dostatecznie długo trwa a myślę ze potrwa trochę wiec bedziesz zadowolona. Jak tak wolno pada to wiecej w ziemię wsiąka a nie spływa w dołki przypadkowe. Moje rh mżawke uwielbiaja , Twoje na pewno również. Pozdrówka serdeczne sle .
Bogdzia 15:53, 12 lip 2014

Parę fotek przypadkowych

Bogdzia 15:58, 12 lip 2014

Powojnik kwitnie od bardzo dawna

a ta hortensja nie kwitła od kilku lat , wywaliłam ja do ciemnego lasu a teraz po lekkiej zimie ma sporo kwiatów choc niestety małe ale w takich warunkach to trudno się dziwic. Może ja wezmę do donicy i na zime do piwnicy????

i jeszcze takie

Bogdzia 16:02, 12 lip 2014

A to miejsce M stale chce zmieniac ze jest bałagan , a mnie sie podoba bo jest takie dzikie . Na wiosne wszystko jest maleńkie i kwitnie tylko rh a teraz kwiaty malo nie wypadną z rabaty , pomieszanie z poplątaniem a jak świeci słońce to jeszcze tysiace motyli i mnie sie to podoba, nic nie zmienie.

Madziarzeszow 19:36, 12 lip 2014

Liliowce , lilie i hortensja cudna , ciemiernik oszalał , chyba przygrzało go od słońca. Miejsce przed wejściem do domu urocze , takie naturalne , a owadów wszelakich musi być mnóstwo . Nie zmieniajcie nic jest cudnie taki kawałek łąki
Mala_Mi 21:31, 12 lip 2014

Wreszcie jestem na bieżąco
Czytane i obrazkowane...
Liliowce pięne... jedne nietrafiony... skąd to znam.. na szczęście w liliwocach lubię wszystkie, wiec nie rozpaczam jak sie trafi inny.. byle nie był pająk bo one są drogie

U mnie inwazja kopciuszków.... szaleństwo... tak jak inwazja pokrzyw w kącie, dzie mam jedyne przejście. Czy mogę pokrzywę przyciąć bez szkody dla motyli, a z zyskiem dla mnie???

Rabata frontowa fajna... nie zmieniaj